درخواست سوریه از جامعۀ جهانی برای جلوگیری از سرقت این کشور بواسطۀ آمریکا
وزارت امور خارجۀ جمهوری عربی با صدور بیانیهای از جامعۀ بینالمللی خواست تا به غارت نظاممند منابع طبیعی خود بواسطۀ ایالات متحدۀ آمریکا و شبهنظامیان وابسته به آن پایان دهد.
خبرگزاری سانا با استناد به بیانیۀ وزارت خارجۀ سوریه، روز شنبه اعلام کرد: «سوریه اقدامات نیروهای اشغالگر آمریکا را محکوم کرده و خواهان جبران خسارات اقتصادی ناشی از صادرات غیرقانونی نفت از میادین شمال شرق این کشور است».
در این بیانیه تأکید شده است که «غارت منابع طبیعی متعلق به مردم سوریه برخلاف قوانین بینالمللی بشردوستانه است که به فقر و رنج شهروندان منجر میشود».
وزارت امور خارجۀ سوریه در این بیانیه اعلام کرد که «آمریکا باید از حمایت از گروههای تروریستی و جداییطلب دست بردارد و نیروهای خود را از خاک سوریه خارج کند».
اطلاعات مندرج در بیانیه نشان میدهد که از ابتدای ماه آوریل، چندین محمولۀ بزرگ نفت سوریه به کشورهای همسایه عراق و ترکیه منتقل شده است. به گفتۀ وزارت امور خارجه، در پایان سال ۲۰۲۲، خسارات سوریه در بخش نفت و گاز بالغ بر ۱۰۷.۱ میلیارد دلار بوده است.
آمریکا از سال ۲۰۱۵، ۹ پایگاه نظامی در شمال شرق کشور ایجاد کرده است که تحت کنترل نیروهای کُرد از نیروهای دموکراتیک سوریه است. چهار پایگاه از آنها در نزدیکی میادین نفتی در دیرالزور و پنج پایگاه دیگر در استان همجوار حسکه واقع است. صدها نیروی نظامی ایالات متحده به نیروهای دموکراتیک سوریه در مبارزه با باندهای تروریستی فعال شده از سوی داعش (سازمان تروریستی ممنوعه در فدراسیون روسیه) کمک میکنند.
پینوشت ا. م. شیری:
[آمریکا در ادامه و گسترش بهار خونین عربی که در سال ۲۰۱۱ در تعدادی از کشورهای عربی و شمال آفریقا سازمان داد، جنگ استعماری علیه سوریه را در قالب جنگهای نیابتی آغاز کرد. نیروهای مزدور و تروریستهای دستساز خود را از جای جای جهان به سوریه منتقل کرد و سپس، به بهانۀ «مبارزه با تروریسم» در رأس یک ائتلاف متشکل از ۶۰ کشور و شبهکشور مانند استرالیا، آلمان، فرانسه و غیره رسماً به سوریه حمله کرد.
در تمام این مدت ۱۲ سال جنگ استعماری- نیابتی در سوریه، آمریکا نه تنها یک وجب از خاک سوریه را از اشغال تروریستهای دستساز خود آزاد نکرده است، حتی اکثر زیرساختهای سوریه و ارتش این کشور را هدف بمبارانهای جنونآمیز خود قرار داده، علاوه بر ثروتهای طبیعی، موزهها، میراث فرهنگی و اشیای عتیقۀ این کشور به تاراج برده است. اما نکته جالب این است که جامعۀ جهانی مانند گوسفند گرگدیده بیحرکت، فقط نگاه میکند. سکوت در مقابل جرم و جنایت، در اصل، به معنی کمک و تشویق مجرم و جنایتکار است].
برگرفته از: این نشانی
۴ اردیبهشت-ثور ۱۴۰۲