جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

از شکست دکترین عمق استراتژیک تا طلوع رقابت نیابتی هند

نویسنده: مهرالدین مشید شکست عمق استراتژیک  و جنایات نظامیان تروریست پرور افغانستان…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اهمیت

نور محمد غفوری مقدمه:د تلویزیونی سیاسی بحثونو په ماهیت مو په…

تولستوی ، لئو نیکولایویچ

برگردان. رحیم کاکایی دانشنامه بزرگ شوروی  و. یا. لاکشین کنت لئو نیکولایویچ تولستوی…

      عید شما مبارکباد 

مبا رکبا د عید ی روزه  دا را ن به آ…

نوروز؛ ارث نیاکان

رسول پویان کهـن نـشـاط بهـاران جشن نوروز است سرور سرو خرامان جشن…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو ماهیت

نور محمد غفوری نن چې په انټرنټ کې ګرځیدم، ناڅاپي مې…

چگونه تحلیل کنیم؟

در این روز ها صدا ها در رابطه به وضعیت…

«
»

کتاب یادمانده‌های جنگ جلال‌آباد

به پیشواز سی و سومین سالگرد حماسه جنگ جلال‌آباد

(16 حوت 1368 ـ 6 مارچ 1989)

ممکن است تصویر ‏نوشتار‏ باشد

نویسنده:زنده یادسترجنرال نبی عظیمی

باز تایپ و تدوین دیجیتال : رفیق قاسم آسمایی

دربارۀ بازپخش کتاب

پاکستان به حیث دولت شریر و اشرارپرور از ابتدای ایجاد آن عامل بی‌ثباتی و جنگ در منطقه بوده و با خصومت خاص و جداگانه در صدد انتقام‌گیری شکست‌های تاریخی ایجاد کنندهء آن انگریز، در مقابل مردم و وطن ما عمل نموده است. ادارات اطلاعاتی پاکستان با زمینه‌سازی برای فعالیت شبکه‌های تروریستی به نام تنظیم‌های جهادی، تمویل، تجهیز و سپس فرستادن آن غرض تخریب و ویرانی در کشور ما اگر از یک طرف عامل ویرانی و بربادی وطن ما شده، از جانب دیگر با این نیرنگ حمایت جهانخواران و ارتجاع عرب را غرض کمک به آن کشور جلب و بالوسیله منافع منطقوی آنها را تأمین نموده است.

تنظیم‌های جهادی که نتوانستند طی یک دهه از طریق فعالیت‌های تروریستی و جنگ و گریز خواست‌های بزرگ پاکستان و حامیان بین‌المللی آنرا برآورده سازند، بدستور و سازماندهی مستقیم آی اس آی بتاریخ ششم مارچ 1989حمله وسیع را بر جلال‌آباد سازمان دادند که بنابر ارقام منابع گوناگون در آن بیشتر از ده هزار تن بشمول ملیشه‌های پاکستانی و اجیران عرب سهم داشتند.

اسناد و مدارک افشا شده و کتاب‌های نوشته شده دربارهء این تجاوز، ابعاد این تجاوز برهنه و علنی و نیات دولت پاکستان را بخوبی افشا و بیان نموده است که این تعرض توسط 18 جنرال پاکستانی رهبری و سوق و اداره شده و اکمالات و خدمات لوژیستکی آن توسط فرقه‌های پاکستانی صورت می‌گرفت.

تعرض چنان پلان شده بود که بایست طی یک هفته شهر جلال‌آباد تصرف و دولت انتقالی ساخت اسلام‌آباد در آن جابجا شده و به ادامهء آن زمینه سقوط کابل و سایر ولایات فراهم گردد. حمیدگل خالق تنظیم‌های جهادی و سپس طالبان برای بی نظیر بوتو چنین وعده داده بود و نوکر خاصش گلبدین نیز در وسایل ارتباط جمعی همانند آن را نشخوار می‌نمود.

اما با جانبازی، از خودگذری و سازماندهی دقیق مدافعه و هماهنگی کامل قوای زمینی، هوایی، راکتی و اطلاعاتی در مدتی کوتاهی نتنها همه پلان‌های دشمن نقش برآب شد، بل چنان پوزۀ آنها به خاک مالیده شد که شکست‌های انگریز را دوباره در اذهان مردم زنده ساخت و ماهیت تنظیم‌های جهادی مزدور را بیش از پیش رسوا ساخت.

نویسنده کتاب در نتیجه‌گیری کلی از جنگ و مدافعه جلال‌آباد می‌نویسد: «…پیروزی در جنگ جلال‌آباد نتیجهء قربانی‌ها و ایثار خون پاک هزاران شهید قوای مسلح است که به خاطر حفظ استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت ملی افغانستان ریخته شد، نه نتیجه کوشش‌ها و از خودگذری‌های یک تیم و یا یک شخص. در این جنگ عادلانه اقوام مختلف این مرز و بوم از هزاره گرفته تا ازبیک و از پشتون گرفته تا تاجیک سهم گرفتند و مانند اسلاف شان سینه‌های ستبرشان را در برابر هجوم لشکر بیگانه سپر ساختند…»

حال که سی و سومین سالگرد این تجاوز و دفاع قهرمانانه آن است، کتاب «یادمانده‌های جنگ جلال‌آباد» به شکل دیجیتال در اختیار مشتقان تاریخ وطن قرار داده می‌شود.

روان جانبازان وطن شاد و یاد شان گرامی باد.

       قاسم آسمایی

     پنجم مارچ 2023