پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

آیینۀ تاریخ

رسول پویان چه خـوش گفت توسیدیـد فیلسوف که بُد جنگ اسپارت وآتن…

زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

د دموکراسۍ د ناکامو تجربو انتقادي ارزونه

نور محمد غفوری سریزه  د تحمیلي جمهوریت او تقلبی دموکراسۍ تجربې موږ ته…

حکمت چیست؟

برهان الدین « سعیدی» حکمت دنیا فـزاید ظن و شک ــ …

این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

«
»

نوروزباستان و حلول سال نو را گرامی میداریم

یکم حمل 1395 هجری شمسی  

امروز روز « جهانی نوروز» وجشن باستانی و ملی نوروز میباشد وهموطنان ما همراه با ملیونها انسان از کشور های « حوزه یی تمدنی » ما این جشن را تجلیل میدارند ، با تمام مصایب دردناک که مردم ما با آن درگیر میباشند و احوال اسفبار کشور ، برسم قدیم و نیاکان نوروز باستانی را گرامی میداریم و مقدم سال نو را به « فال » نیک گرفته ، برای افغانان در داخل کشور و هر کجایی که هستند و منجمله افغانان مقیم اروپا و همسلکان گرامی و تمام کسانیکه این جشن تاریخی را تجلیل میدارند ، تبریک و تهنیت میگوییم .

 

مردم افغانستان با ختم سال 1394 هجری ـ شمسی یکسال بسیار غم انگیز را سپری نمودند ، دورجدید « بازیهای بزرگ » ،  کشمکش های پیچیده جیو ستراتیژیک منطقه یی و بین المللی ، تداوم جنگ اعلام نا شده پاکستان ، سونامی هولناک بنیاد گرایی « اسلامی » ، ادامه یی پالیسی های کجدار و مریز انگلیس و امریکا ، ظهور انواع طالبان اعم از روسی و ایرانی و… و افزون برآنان ، دولت ضعیف و ناکارا ، آفت فساد گسترده و طاعون بی اتفاقی ، بقا و هست و بود کشور را به مخاطره انداحته است .

 

سال که ما در آخرین روز آن قرار داشتیم تعمیق تراژیدی حقوق بشردر افغانستان بود ، جنگ خانمانسوز و فقر دمار از روزگار مردم بیرون کرده و بیجا شدگان و مهاجرت کتلوی صفحه  غم انگیز را رقم زده است و از کابل و تا اروپا داستان پناهندگان افغان فاجعه حقوق بشر را بازگو مینماید و افزون بر تمام آلام و زجر ها  در یک سال  یک رقم بزرگ و وحشتبار  هموطنان عزیز ما در مسیر راه و در ابحار قربان گردیده اند .

در سالی که گذشت پروسه تضعیف حاکمیت قانون سیر نزولی داشته و افغانستان در فساد کماکان در ردیف اول و همراه با سوریه در شمار خطرناکترین کشور های جهان قلمداد شده اند . سال پار که با « مرگ انسانیت » و تراژیدی هولناک زجر کشی و شهادت فرخنده رقم خورد ، بمثابه بدترین سال برای زنان و دختران با حوادث خونین مشابه تداوم یافت و از تبسم ها و رخشانه ها قربانی گرفت و بر اساس آمار های رسمی تا ( 180 ) زن ودختر قربانی جهالت ، توحش و بربریت گردیدند.

 

چشم انداز صلح که با دسایس الحیل و درامه یی به اصطلاح شورای صلح راه اندازی گردیده برای مردم ما که طولانی ترین جنگ تاریخ برآنان تحمیل گردیده است کماکان یک « سراب » پنداشته میشود .

دستیابی به آرمان تاریخی مردم بخاطر صلح و ثبات فقط در وجود اقتدار نیرومند ملی ممکن خواهد بود ، اقتداری که بتوند با دشمن کشنده فساد گسترده مقابله و در مبارزه یی تاریخی علم و جهل بسیج  ملی را در برابر ذهنیت تکفیری جهادی ــ طالبانی و داعشی که  نابودی تمام ارزشهای تاریخی وملی  در دستور کار شان قرار دارد و حتی همین نوروز تاریخی و باستانی را « حرام » خوانده اند ، سازماندهی نموده بتواند .

 

با تمام غبار های تاریک و اخبار غم انگیز این نسل جوان کشور است که درعرصه های مختلف و منجمله در بخش های موسیقی وسپورت لبخند و سرور را به مردم ارمغان آورند ، پیروزیهای فوتبال و مطرح شدن کریکت کشور در مقیاس جهانی و قهرمانی مدال آوران افغان : مبارز ها و نیکپا ها و… افاده یی جاودان « امید » را زنده نگهداشته اند که ما هم پاسدار آن میباشیم و به امید صلح وختم آلام مردم به استقبال نوروز و سال نومیرویم .

                                  

با احترام

شورای رهبری انجمن حقوقدانان افغان در اروپا