سرمایه‌داری لیبرال و واکنش سوسیال‌دموکراسی

نور محمد غفوری تقابل، اصلاح یا همزیستی انتقادی؟ مقدمه سرمایه‌داری لیبرال به‌عنوان نظام…

             تشدید تنش تهران و واشنگتن؛ پس‌لرزه‌های منطقه‌ای آن

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت دیکتاتوری‌های دینی؛ آزمون بقا برای اخوندیسم و…

دربارۀ «اصولنامۀ جزایی محاکم» اداره طالبان

اعلامیۀ انجمن سراسری حقوق؜دانان افغانستان بنام خداوند حق و عدالت انجمن سراسری…

هر که را مشکلی است!

امین الله مفکر امینی          2026-30-01 ! هر که را مشکلی باشد ناچار…

آ.و. لوناچارسکی

برگردان. رحیم کاکایی و.گ. بلینسکی پیشگفتار مترجم درباره ویساریون بلینسکی نویسنده، منتقد…

برهنه گویی و عریان سالاری؛ سیاستِ بی‌پرده و حاکمیتِ بی‌نقاب

نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی از زوال مشروعیت و فروپاشی پوشش های…

لیبرال کپیټالیزم: تاریخي شالید، بنسټونه او علمي نقد

نور محمد غفوری لنډیز  لیبراله سرمایه‌داري یا (لیبراله پانګوالي) يا (لیبرال کپیټالزم)…

همراه جمیله، وداع با گلزری!

Aitmatow, Tschingis) 20081928- ) آرام بختیاری سوسیالیسم، دیالکتیک وحدت خلقها شد. چنگیز آیتماتف،…

کیست ژورنالیست ؟

هرکی مایک در اختیارش بود ژورنالیست نیستیا  به یک رسانه …

مخاطب خاص نیست!

این سخن، با آنانی‌ست که روزی از شیر و قیماق…

نظریات قوم‌گرایانه و راسیستی مردود است!

نویسنده: نور محمد غفوری ۱. مقدمه مقالهٔ حاضر با عنوان «نظریات قوم‌گرایانه و…

       اصولنامه ی جزایی طالبان خیلی نفرت انگیزو ضد اسلامیست 

       نوشته ی : فروغی        پس ازنشروتطبیق احکام سختگیرانه و نفرت انگیز…

وفاداری به آرمان‌ها و رسالت نجات وطن

وفاداری به آرمان‌ها و رسالت نجات وطن پس از فروپاشی حکومتی…

شصت و یکمین سالگرد با افتخار حزب ما خجسته باد

رفقاى گرامى از نام سازمان حزبى ما در ايالات متحده امريكا به…

مرکه

له ښاغلي (عبدالملک پرهیز) سره د نړېوال ادبي ښوونځی اکسپرسیونیسم…

سرمایه‌داری در لبهٔ شکست؛ اقتصاد بحران‌زده و سیاست مشت‌آهنین

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های ساختاری نظام سرمایه داری و ظهور…

سوسیال دموکراسی؛ تمایز مفهومی، تجربهٔ تاریخی و امکان بومی‌سازی در…

نور محمد غفوری مقالهٔ را تحت عنوان (چرا نهضت جدید سوسیال‌دموکراسی…

الگوریتم څه شی دی، څه وخت، چیرته او څنګه را…

نور محمد غفوري الگوریتم د ستونزې د حل لپاره د منظمو،…

د گوند کالیزه په مناسبت‎

پتمنو خویندو او ملگرو د افغانستان دخلق دموکراتیک گوند د…

بوی نفت و خون 

رسول پویان  ز خون سرخ بشر دست ظلم گلگون است  زطرف جیحـون وکارون تا امازون است  خـدا نظـاره گـر قـتل نظـم و قـانـون است  ز بیم جنگ و تجاوز بشر جگرخون است  شرار…

«
»

گزارشی به‌روز از وضعیت نظامی ‌در سوریه

برگرفته از :
مون آو آلاباما (Moon of Alabama)، ۱۸ فوریه ۲۰۱۹

طبق گفته‌های منابع محلی این استان، حدود ۱۵۰۰ تروریست به کمک عوامل ترکیه و کنترل مستقیم ژاندارمری که جزو نیروهای ارتش است، تحت پوشش مقامات ترکیه از مرز آن کشور وارد شهر ادلب شده‌اند. این منابع خاطرنشان کرده‌اند که این تروریست‌ها از کشورهای غربی می‌باشند.

امروز در یک حمله که با انفجار بزرگ دومرحله‌ای یک خودروی بمب‌گذاری‌شده در شهر ادلب در شمال غرب سوریه، روی داد، بین ۲۰ تا ۳۰ تن کشته و تعداد بیشتری مجروح شدند. اداره شهر ادلب در کنترل متحد القاعده، حیات تحریر الشام (HTS) است؛ امّا بسیاری از گروه‌های تروریستی دیگر نیز در این منطقه باقی مانده و همه آنها بر سر منابع موجود، با هم می‌جنگند.

توافق مابین روسیه، ترکیه و ایران در «آستانه» در سپتامبر سال گذشته، مبنای آتش‌بس در اداره شهر ادلب قرار گرفت. قرار بر این بود تا ترکیه منطقه را از وجود «حیات تحریر الشام HTS» و سایر گروه‌های تروریستی پاک‌سازی کند. ترکیه سربازان خود را در استحکامات دیده‌بانی منطقه مستقر ساخت؛ امّا در رابطه با توافق «آستانه»، کاری آنچنان انجام نداد.

ترکیه در آنجا نه‌تنها با اکراه مانده است‌، بلکه جنگجویان خارجی را هم برای ورود به منطقه آزاد گذاشته است.
طبق گفته‌های منابع محلی این استان، حدود ۱۵۰۰ تروریست به کمک عوامل ترکیه و کنترل مستقیم ژاندارمری که جزو نیروهای ارتش است، تحت پوشش مقامات ترکیه از مرز آن کشور وارد شهر ادلب شده‌اند. این منابع خاطرنشان کرده‌اند که این تروریست‌ها از کشورهای غربی می‌باشند. بر‌خلاف تروریست‌های دیگر که از آسیای شرقی و کشورهای عربی به‌سمت جیسر الشغور تحت کنترل تروریست‌هایی از چین و ترکمنستان هدایت می‌شدند، تروریست‌ها از کشورهای غربی به اردوگاه‌های جبهه النصره و حوراس ادّین (Hurras Eddin) در جنوب و جنوب شرقی منطقه ادلب فرستاده شدند.

احتمال دارد که بسیاری از این تازه‌واردین از نیروهای داعش ‌باشند که از شرق سوریه به ترکیه فرار کرده و سپس از آنجا به ادلب برده شدند. تروریست‌های استان ادلب همچنان به حملات خود علیه نیروهای سوریه ادامه می‌دهند. آنان باید از درون ترکیه خطوط تدارکاتی منظمی ‌داشته باشند که در استفاده از مهمات برای ادامه جنگ، این چنین بی‌حساب‌و‌کتاب، دست‌و‌دل‌باز هستند.

 نشست اخیر روسیه، ترکیه و ایران به سبک «آستانه» بار دیگر توافق اولیه را تأیید کرد؛ امّا برای چگونگی پیاده کردن آن، موضع مشترکی اتخاذ نگردید.