زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

«
»

کیس کوبا یعنی راجع به روسیه

باراک اوباما رئیس دولت ایالات متحده امریکا به تاریخ 17 دسمبر اعلامیه پر سر وصدایی را راجع به تصمیم قصر سفید در رابطه به نورمال سازی مناسبات امریکا با کوبا پخش کرد، لیک نمیتوان آنرا اعلامیه هیجان آور و پُر طمطراق خواند، چون این کورس در رابطه به هاوانا سال 2013 از طرف واشنگتن اعلام گردیده بود، اما این تصمیم جدید واشنگتن به هیچ وجه از اهمیت آن نمیکاهد به خصوص برای روسیه.

نخستین تحریم از طرف امریکا بالای کوبا در سال 1959 وضع گردید، زمانیکه فیدل کاسترو سر قدرت آمد مزارع نیشکر همراه با کارخانه های استحصال نفت و دیگر ملکیت های خصوصی متعلق به امریکا را ملی اعلام نمود.

روابط دیپلماتیک هردو کشور در سال 1961 قطع گردید و به سال 1962 کوبا به طور قطعی مورد تحریم قرار گرفت که تا امروز ادامه دارد.

کشور کوبا از آن زمان تا کنون بیشتر از یک تریلیون دالر از عایدی که باید میبرداشت که نبرداشت خساره مند گردیده و هم از امکانات زیادی برای ترقی و انکشاف ملی کشور محروم ماند البته خدمات تکنالوژی هم شامل این بخش میباشد.

از سال 1992 در پهلوی سلسله ابتکارات قانونی از جانب امریکا فشار تحریم ها در بخش صادرات مواد خوراکه و ادویه جات کمی تخفیف یافت و در نتیجه میزان صادرات در سال 2013 که اکثراً از طرف امریکا به کوبا صادر میگردید به 359.4 ملیون دالر رسید.

اینک واشنگتن برای پایان بخشیدن مقررات کهنه و تقابل گرایی بی مفهوم آماده گی خویش را اعلام داشت.

رهبری ایالات متحده امریکا الی پایان سال 2017 مصمم است تا سه گام عمده و اصلی را بردارد.

  1. تامین روابط دیپلماتیک و ماموریت های دیپلماتیک دو کشور را در قلمرو یکدیگر.
  2. خارج ساختن کوبا از لست سیاه کشور های حمایت کننده تروریزم.
  3. تعویض تحریم های تجارتی، از سر گیری تجارت دو جانبه و سرمایه گذاری، اجازه باز کردن حسابات بانکی در بانک های کوبا به کمپنی های امریکایی و بر عکس آن، اجازه تامین ارتباطات مخابراتی را سهولت ببخشد، سهولت بخشیدن به اصول و مقررات سفر های سیاحتی به امریکائیان به کوبا و اجازه انتقال اموال کوبایی الی چهار صد دالر به شهروندان امریکایی.

ابعاد خیلی مهم بند اخیر در آن است که انتقال پول را از امریکا به کوبا طورماهوی افزایش میدهد، با در نظر داشت نورم اجازه داده شده، ازدیاد در فوند یا بنیاد حمایت های بشر دوستانه کوبا و سکتور خصوصی آنکشور را.

از نظر اداره امریکا چنین تدابیری علایق امریکا را نسبت به تحریم های کهنه عملی میسازد، بدین اساس باراک اوباما اعلام داشت که واشنگتن در آینده هم جوامع ملکی کوبا را حمایت خواهد کرد.

او آماده این کار است به شرطیکه هاوانا مسیر سیاست خارجی پیشه کند که گاهگاه مسائلی که با علایق امریکا در تقابل قرار گیرد، اشاره واضح و روشن متوجه روسیه است که با رهبران کوبا در مناسبات به خصوص خوبی زیست مینمایند.

طور عموم چنین چرخش رویداد ها جوانب مثبت زیادی دارد، توانایی پرداخت کوبا را به مثابه یک پارتنر اقتصادی به شکل تندش بالا میبرد.

طوریکه انکشافات شرایط اطراف کوبا نشان میدهد، رهبری کنونی واشنگتن تظاهر کنان اعمال اراده و نفوذ میکند، اشتباهات را پذیرفته و به تصحیح آن آماده گی نشان میدهد.

بدون در نظرداشت مخالفت های جدی داخلی و سیاست دشوار و مشهود اوضاع رهبری واشنگتن سیگنال آنرا میدهد که آماده یک دیالوگ سازنده و عملی با کریملن است.

مسکو در برابر این سگنال چه جواب خواهد داشت؟

امکان دارد کوبا در اوساط قرن بیست، نقطه مرکزی بالاترین فشار در مناسبات امریکا و روسیه بوده باشد، در قرن بیست و یک میتواند نقطه حرکت دهنده به مثابه یک همکار استراتیژیک در مناسبات محکم و طویل المدت امریکا و روسیه شود.

امکان دارد که این آغاز راهی به طرف مرحله دوم همکاری و ارتباطات دوجانبه باشد که ولادیمیر پوتین در یکی از صحبت های خود یاد آور شده بود.

در زمینه راول کاسترو رئیس کنونی دولت کوبا میگوید:« ما حاظر به هر نوع مذاکره روی موضوعات مختلف با امریکا استیم، اما اصول سوسیالیستی را کنار نخواهند گذاشت، همان طوریکه کوبا از امریکا چیزی نخواسته است».

ا.دهقان

منابع خارجی