دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=2d326hWQtcQ&t=12s دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

از فرسایش دولت تا سرایت جنگ: زنجیرهٔ راهبردی بحران در…

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military and…

د سیستمونو ډولونه

نور محمد غفوری د سیستمونو د وېش عمده معیارونه سریزه په تېرو دوو…

سکوت پشتون‌ها در برابر طالبان؛ آتشی زیر خاکستر

 نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی دربارهٔ سکوت سیاسی، نارضایتی اجتماعی و امکان…

کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انسان؛ در جست ‌وجوی خویشتن (1)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی پیشگفتار : انسان از نخستین…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

«
»

کدام دانه های تلخ را خلیلزاد در افغانستان کاشته است؟

      نوشته ی : اسماعیل فروغی

      زلمی خلیلزاد نماینده ی پیشین دولت امریکا درامورافغانستان اخیراً درنشست استماعیه ی کمیته ی روابط خارجی مجلس نماینده گان امریکا ، خواسته یا ناخواسته باردیگر نیت شوم وشرم آورامریکا را دررابطه به افغانستان برملا کرد . اوبا صراحت اعتراف کرد که : « مبارزه برای افغانستان به پایان نرسیده و فصل نهایی تاریخ افغانستان هنوز نگاشته نشده است …» او بی آنکه ازمردم مظلوم افغانستان بشرمد ، به نماینده گان با صلاحیت مردم امریکا اطمینان داد که : « دانه های ارزشهایی را که ما کاشته ایم ، با گذر زمان میوه خواهد داد …»

     اینکه ایشان دراین جلسه ی استماعیه سعی ورزیدند تا بیشترین بخش گناهان سقوط و فرار شرم آور را به دوش رقیب و حریف دوران جوانی اش رییس جمهوراشرف غنی بیندازند ، به بحث جداگانه ای نیازمند است ؛ اما آنچه دراین مقاله ی کوتاه می خواهم توضیح نمایم این است که : چگونه زلمی خلیلزادِ افغانی الاصل با بی حیایی تمام ، از فصل نهایی تاریخ افغانستان سرزمین پدری اش و ازمیوه های جدید دانه هایی که کاشته است ، می گوید وبا گردن افراشته درباره ی آن به نماینده گان ملت امریکا اطمینان می دهد که تشویش نداشته باشید ، هنوز دانه هایی را که من کاشته ام میوه های اصلی اش را نداده و فصل نهایی تاریخ افغانستان هنوز نگاشته نشده است . 

    خلیلزاد که حدود چهارسال پیش ( 29 فبروری 2020 ) قرارداد دوحه را با ملا عبدالغنی برادر درحضور مایک پومپیو وزیر خارجه ی ایالات متحده ی امریکا در دوحه امضا کرد ، بخوبی می داند که نگارش فصل آخر تاریخ افغانستان را ایشان با ملابرادرازهمان بیست و نهم فبروی 2020 آغاز کرده و با تسلیم کردن دار و ندار افغانستان به یک گروه شدیداً افراطی دینی ــ قومی تروریستی ، به حاصل برداری بزرگ اولین میوه یِ دانه هایی که کاشته بودند ، آغاز نمودند.

    آقای خلیلزاد این را هم بخوبی می داند که ، با بقدرت رساندن طالبان ، دانه های کاشته شده ی شان این میوه های تلخ را هم حاصل داده است :

  ــ زنان و دختران افغانستان از تحصیل و کار محروم و از جامعه حذف شده اند.

  ــ هنر و فرهنگ و تاریخ افغانستان زیر پا و حتا به نابودی کامل مواجه شده است.

  ــ میلیون ها جوان آگاه و تحصیل یافته ازکشورفراری داده شده اند .

  ــ هزاران خانواده ی بومی از ولایات مرکزی و شمالی افغانستان به زور کوچ داده شده و به جای آنان جنگجویان طالبان و خانواده های شان از ولایات جنوبی و وزیرستانی های آن سوی مرز مسکن گزین گردیده اند .

  ــ تاکنون بیش از صدهزارجلد پاسپورت و تذکره ی افغانی برای اتباع پاکستانی توزیع گردیده و قرار است برای هفتصد هزار پاکستانی از ایالات مختلف آنکشورــ بخصوص ایالت خیبر پختونخواه پاسپورت و تذکره ی برقی افغانی توزیع گردد.  

  ــ درهمین مدت دوسال گذشته ، با فرمان جبری نمودن اعمار مدارس دینی ( هرولسوالی تا ده مدرسه ی دینی )   تاکنون حدود بیست هزار ( 20000  ) مدرسه ی دینی درنقاط مختلف افغانستان بنا نهاده شده و به کودکان و نوجوانان ما به جای علوم معاصر، تندروی و دین پرستی افراطی آموزش داده می شود . و اساساً نصاب تعلیمی و سیستم آموزش و پرورش در نظام معارف کشور با محتوای کاملاً دینی و افراطی عیارگردیده است .

  ــ و میوه ی تلخ دیگر اینکه ، دشمنی صریح با زبان فارسی آغازگردیده ، ارزش های زبانی و فرهنگی اکثرمردمان کشور زیرپا  وحتا برخی عنعنات ورسم ورواج های منطقه ای و مذهبی ممنوع اعلان شده است …

    لیست میوه های دانه هایی که آقای خلیلزاد کاشته است ، خیلی طویل و دراز دامن است که من قصد ادامه ی آن را ندارم . آنچه را می خواهم بگویم اینست که : 

    هرگونه اظهارات مزدورمنشانی چون خلیلزاد و هرنوع تلاش برای توضیح قرارداد دوحه و توضیح پرونده ی فرارننگین امریکا ازافغانستان ، این حقیقت را بیشتربرملا می سازد که ، ایالات متحده ی امریکا دربرابرسرنوشت کشورهایی چون افغانستان و معاهدات و قراردادهایی که وضع می کند ، هیچگونه تعهد اخلاقی و انسانی نداشته و به سرنوشت ملت ها و مسایل حقوق بشری کوچک ترین اعتنایی نمی نماید .