یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

«
»

پاکسازی گستردۀ دونالد ترامپ 

تجارت بزرگ، آژانس آمریکایی کمک به توسعۀ بین‌المللی، مطبوعات، دیوان کیفری بین‌المللی… پس، نوبت بعدی؟

آلکسی بلوف (Alexey BELOV)، روزنامه‌نگار، کارشناس مسائل بین‌المللی  

ا. م. شیری: 

١- ترامپ و ماسک عاملان هر آنچه را که افشا می‌کنند، چپ‌های دیوانه و تندرو می‌نامند. بنابراین، لازم است آن‌هایی که باور و اعتقاد خود را در واژۀ «چپ» خلاصه می‌کنند و جابجا خود را «چپ» می‌خوانند، مرز خود را با ترامپ، ماسک و عوامل مورد نظر آن‌ها مشخص کنند و کلاً توضیح دهند چپ یعنی چه و چرا این کلمه مبهم را انتخاب کرده‌اند؛

٢- صرفنظر از اینکه ترامپ و ماسک از افشای چهرۀ کریه امپریالیسم آمریکا چه هدفی را دنبال می‌کنند، اما با سقوط هالیوود و عبور از تعاریف کثیف گلوبالیست‌ها در مورد جنسیت انسان (بیش از ۶٠ جنس)، می‌توانند فکر بخش عظیمی از جامعۀ انسانی را از مشغول شدن به چنین جفنگیات هلاکتبار، آزاد کنند. 

***

عمر مفید كميتۀ بين‌المللي المپيك در شكل كنوني آن آشکارا به پایان رسیده  است

چند روز پیش از آمریکا خبری مبنی بر این منتشر شد که وزارت آموزش و پرورش محلی خواستار لغو جوایز ورزشی و عناوین کسب شده توسط افراد تراجنسیتی در مسابقات دانش‌آموزی و مدارس شده است.

همانطور که این وزارتخانه خاطرنشان کرد، این رویکرد با سیاست جدید انجمن ورزش دانش‌آموزی با هدف جلوگیری از حضور مردان در مسابقات ورزشی بانوان کاملاً مطابقت دارد.

بله، مبارزه با دستور کار مترقی به عنوان بارزترین تجلی جهانی‌گرایی که بلافاصله پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا آغاز شد، همچنان ادامه دارد. و هالیوود یکی از اولین سنگرهایی بود که در این مبارزه سقوط کرد.

اخیراً اعلام شد که دیزنی تصمیم گرفته است برنامه‌های «تنوع، برابری و فراگیر» خود را که زیر عنوان «تصور مجدد فردا» و «تصویر دیزنی» تنظیم کرده، در پاسخ به انتقادات به دلیل تحریف تصاویر سنتی از شخصیت‌های افسانه‌ها قطع کند. اکنون به نظر می‌رسد که پری دریایی سیاه، سیندرلاهای ترنسجندر و شاهزاده‌های دگرباش بالاخره به گذشته پیوسته‌اند.

لازم به ذکر است که دیزنی مدت طولانی دوام آورد. پیش از این، آمازون، والمارت، گوگل و سایر غول‌های رسانه‌ای تعطیلی تمامی طرح‌های تنوع، برابری و فراگیر خود را اعلام کردند.

این رسانه‌ها هستند که به عرصۀ دیگری برای مبارزه با جهانی‌گرایی تبدیل شده‌اند. هفتۀ گذشته، ایلان ماسک، رئیس ادارۀ جدید کارآمدی دولت آمریکا (DOGE)، از قطع تخصیص پول از بودجۀ دولتی به نمایندگان مشهور رسانه‌های جهان مانند آسوشیتدپرس، پولیتیکو و نیویورک تایمز خبر داد.

اندکی قبل از آن، او در مورد توقف کامل فعالیت عوامل خارجی «رادیو آزادی» و «صدای آمریکا» که سال‌های طولانی بلندگوی لیبرالیسم ​​غرب و ابزار اصلی مبارزۀ ایدئولوژیک در جنگ سرد بودند، صحبت کرد.

این میلیاردر آمریکایی در شبکۀ اجتماعی خود- X نوشت: «بله، وقت آن است که آن‌ها را خاموش کنیم! اروپا اکنون آزاد است (صرفنظر از بوروکراسی خفه‌کننده). دیگر کسی به آن‌ها گوش نمی‌دهد. این‌ها فقط چپ‌های دیوانه و رادیکال هستند. در حالی که با خودشان حرف می‌زنند، سالانه یک میلیارد دلار از پول مالیات دهندگان آمریکا را می‌سوزانند».

دقیقاً یک روز قبل از این معلوم شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از خبرگزاری رویترز خواست تا پولی را که از دولت آمریکا، به ویژه از وزارت دفاع دریافت کرده، بازگرداند. ماسک قبلاً آژانس را متهم کرده بود که در اجرای قراردادی به ارزش میلیون‌ها دلار برای دولت قبلی آمریکا «مخاطبان را عامدانه گمراه کرده است».

آری و بالاخره، این جُنگ مبارزۀ دولت جدید آمریکا با «میراث لعنتی جهانی‌گرایی» بدون ضربه به دادگاه کیفری بین‌المللی که همواره برای ترساندن رهبران کشورهای مختلف جهان از جمله، روسیه استفاده می‌شد، کامل نمی‌شد.

ترامپ در مراسم دیوان کیفری بین‌المللی حاضر نشد. به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی در کاخ سفید (و این بار می‌توان به آن اعتماد کرد)، کریم خان، دادستان جنایات جنگی، اولین هدف تحریم‌های آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی است.

در مقالۀ منتشره در وب‌سایت این آژانس گفته می‌شود: «ترامپ تحریم‌هایی را علیه دادستان دیوان کیفری بین‌المللی اعمال کرد. روسیه صلاحیت این دادگاه را به رسمیت نمی‌شناسد. لیست کامل افرادی که تحت تاثیر این محدودیت‌ها قرار گرفته‌اند، هنوز مشخص نیست. این تحریم‌ها شامل مسدود کردن دارایی‌ها در آمریکا و ممنوعیت سفر به این کشور و بخشی از اقدامات تحقیقاتی در مورد شهروندان آمریکایی یا متحدان آن‌ها می‌باشد. 

در اصل، این فقط یک نقطۀ سیاه نیست، بلکه، سنگ نوشته‌ای است بر روی مزار دیوان کیفری بین‌المللی که کل فعالیتش بر اساس مشروعیت مشکوکی است که کشورهای غربی به آن داده‌اند. من فکر می‌کنم هیچ کس شک ندارد که بدون حمایت واشنگتن، حتی چنین مشروعیتی به کلی اعتبار خود را از دست می‌دهد.

اکنون برگردیم به جایی که شروع کردیم و از خود بپرسیم: آیا آمریکا بنا به تصمیم وزارت آموزش و پرورش مبنی بر پاکسازی ورزش مدارس و دانشگاه از جذام انحرافات «مترقی»، در این مسیر از این هم فراتر خواهد رفت؟

الکسی چادایف، دانشمند علوم سیاسی و فیلسوف روس در کانال تلگرامی خود در بارۀ مسدود شدن آژانس آمریکایی کمک به توسعۀ بین‌المللی توسط ترامپ و ماسک نوشت: همه این‌ها خوب است، اما ما نباید به این بسنده کنیم.

او در ادامه نوشت: «عزیزان. شما با مسدود کردن آژانس آمریکایی کمک به توسعۀ بین‌المللی خوب شروع کردید. اما کل بشریت مترقی از شما نه تنها متفرق کردن این باند کمک‌خواران، بلکه اجرای عملی فرمان دو جنس را نیز انتظار دارد. لطفاً کمیتۀ بین‌المللی المپیک را هدف بعدی فعالیت خود قرار دهید. یا آن را کاملاً به جهنم بفرستید یا حداقل تراجنسیتی‌ها را از کشتن ورزش زنان باز دارید. تاریخ، امضا».

بله، وقتی که اخبار مربوط به لغو اصول فراگیر و تنوع در ورزش آمریکایی را می‌خوانید، قبل از همه، برگزاری جشنوارۀ آخرین بازی‌های المپیک در پاریس توسط کمیتۀ بین‌المللی المپیک درذهن متبادر می‌شود. و پس از تحریم آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی، علاقه‌مندی به آمدن بلای شبیه به این بر سرهای احمق توماس باخ و همکارانش بیشتر می‌شود.

من مطمئنم که عمر کرملیوف، رئیس انجمن بین‌المللی بوکس با انتقاد از  رهبری کمیتۀ بین‌المللی المپیک، دقیقاً به سبب «انحرافات جنسی» و تبعیض علیه ورزشکاران از آن شکایت کرد.

کرملیوف در نامۀ ضمیمه نوشت: «بازی‌های المپیک ٢٠٢۴ پاریس به دلیل توهین به احساسات مؤمنان، تبعیض علیه ورزشکاران و از همه بدتر، راه دادن مردان به مسابقات ورزشی بانوان، از نظر کل جهان شرم‌آورترین و غیرقابل قبول‌ترین بازی‌ها بود. همۀ این‌ها باعث انتقاد در سراسر جهان شده است. اما انگار قرار نیست هیچ کس پاسخگوی اتفاقاتی باشد که روی داد. زیرا، سکوت در مورد این موضوع راحت‌تر است… اما در مورد ما متفاوت است. یکی از خبرهای کلیدی دنیای ورزش، امضای فرمان دونالد ترامپ مبنی بر ممنوعیت حضور تراجنسیتی‌ها در ورزش زنان در آمریکا بود. ضمناً، المپیک بعدی در آمریکا برگزار می‌شود و تمام خانواده بوکس ما از این تصمیم حمایت می‌کنند. فقط بوکسورها از بوکس زنان دفاع کردند و موفق هم شدند. انتظار دارم سایر فدراسیون‌ها نیز از ما الگو بگیرند، حرف بزنند و نترسند».

رئیس انجمن بین‌المللی بوکس ابراز اطمینان کرد که توماس باخ و زیردستانش به دلیل انحرافات جنسی خود در بازی‌های المپیک نه تنها خود را رسوا کردند، حتی ورزشکاران را نیز در معرض خشونت قرار دادند. به همین دلیل، بطرز شایستۀ خود مجازات خواهند شد.

این ورزشکار پیشکسوت نوشت: «هر کدام از ما صدایی داریم و با هم می‌توانیم دنیا را طوری تغییر دهیم که همه کارگزاران مانند باخ، از جامعه حذف شوند!» و خواستار غیرقانونی کردن پذیرش تراجنسیتی‌هایی در مسابقات شد که در آزمون جنسیت مردود شده‌اند و این را بمعنی «تمایل به محافظت از بوکس زنان» توصیف کرد.

پیش‌بینی اینکه آیا آمریکا به ابتکار کرملیوف توجه خواهد کرد یا نه، بسیار دشوار است. ترامپ در حال حاضر دورۀ سختی را می‌گذراند (حتی بیش از حد). اما نمونه‌ای که رئیس انجمن بین‌المللی بوکس نشان داد نه به دلیل جذابیت رئیس جمهور جدید آمریکا، بلکه به دلیل آگاهی از قدرت خود و نشان دادن آمادگی خود برای مبارزه برای حقوق ورزشکاران هر دو جنس مهم است.

ما نباید تنها به ترامپ تکیه کنیم، بلکه باید خودمان، در وهلۀ اول از طریق فدراسیون‌های ملی و کمیته‌های المپیک عمل کنیم. فقط در این صورت است که پیروزی بر طاعون جهانی‌گرایی برگشت‌ناپذیر می‌شود.

بنیاد فرهنگ راهبردی

https://eb1384.wordpress.com/2025/02/17/

٢٩ بهمن- دلو ١۴٠٣