به پیشواز اول می، روز جهانی همبسته‌گی کارگران

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان اول ماه می، روز تجدید پیمان…

ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

«
»

هدیه تلخ غرب به پیروزی انتخاباتی پوتین

فقط پنج روز پس از اعلام پیروزی ولادیمیر پوتین در انتخابات 27 اسفند ماه ریاست جمهوری روسیه با بیش از 76 درصد آرا لازم بود تا بسته هدیه آمریکا و غرب برای وی و این کشور باز شود که می تواند آغازی برای سقوط هر چه بیشتر روابط دو، چندجانبه و منطقه ای طرفین باشد.

 اخراج 60 دیپلمات روسی از آمریکا و شمار دیگری از کارمندان سیاسی روسیه از کشورهای عضو اتحادیه اروپا تا سطح سفیر اقدامی در واکنش به ادعای دخالت مسکو در مسمومیت سرگئی اسکریپال 66 ساله جاسوس روسی در انگلیس صورت گرفت.ادعایی که به شدت از سوی روسیه رد شد .
اسکریپال در سال 2010 میلادی در یک تبادل جاسوسی میان آمریکا و روسیه به انگلیس پناهنده شد.اسکریپال روز یکشنبه گذشته به همراه یک زن 33 ساله در نزدیکی مرکز خرید شهر سالزبری واقع در جنوب انگلیس به دلیل تماس با «ماده‌ای ناشناخته» بی‌هوش و به بیمارستان این شهر منتقل شد.

** پرونده اول دور چهارم ریاست جمهوری پوتین: اقدام متقابل علیه غرب
اکنون که روسیه به پیشواز پانزدهمین سال ریاست جمهوری پوتین با رای بالا می رود،از زمان تشکیل این کشور درسال 1991پس ازفروپاشی شوروی باتندترین واکنش آمریکا مواجه شده است که 60 دیپلمات روس را اخراج کرد و کنسولگری روسیه در سیاتل را نیز بست، در حالیکه باراک اوباما سلف دونالد ترامپ مشهور به بنیانگذار تندترین اقدام های ضدروسی در آخرین روزهای مسئولیت ریاست جمهوری فقط 30 دیپلمات روسیه را اخراج کرد.
با افزوده شدن این اختلاف جدید به کهکشان واگرایی های روسیه با آمریکا و اتحادیه اروپا، اکنون می توان بیش از گذشته این نکته را با قطعیت تاکید کرد که روزهای بسیار سخت و منجمد کننده ای در عرصه دیپلماسی بین طرفین وجود دارد همانگونه که پوتین پیشتر اقدام های واشنگتن در عرصه بین المللی از جمله اشغال عراق و به ویژه اقدام های ضدروسی را «گستاخی» و «احمقانه» توصیف کرده بود.
رییس جمهوری روسیه سال پار با انتقاد جدی از نقض مقررات بین المللی توسط آمریکا از جمله اشغال عراق، کشتار مردم این کشور و بحران آفرینی جنگی در شبه جزیره کره، شیوه انجام اقدام های ضدروسی واشنگتن را نیز «گستاخی» خواند.
وی بااشاره به اقدام های مختلف آمریکا ازجمله دستور اوباما در تعطیلی سرکنسولگری روسیه در سانفرانسیسکو و دو مرکز کنسولی در واشنگتن ونیویورک، گفت: تصمیم برای کاهش مراکز دیپلماتیک حق آمریکا است، اما مساله این است که با گستاخی اقدام می کنند.
پوتین همچنین در باره اظهارات ضدروسی برخی مقام های آمریکا اظهار کرد: احمقانه است که روسیه را هم ردیف کره شمالی قرار می دهند و سپس باز هم از مسکو می خواهند در تحریم ها علیه پیونگ یانگ مشارکت کند.

** پوتین در برابر واقعیت ترامپ:
اکنون افزون بر اتحاد ضدروسی شکل گرفته بین کاخ سفید و کنگره علیه روسیه، اتحادیه اروپا که همیشه تلاش کرده در برابر مسکو روالی نرم تر از واشنگتن پیش بگیرد، از رویکردهای تندتر ضدروسی پیروی می کند که تصمیم دیروز اتحادیه اروپا مبنی بر اخراج جمعی دیپلمات های روسی از کشورهای عضو از جمله این اقدام ها به شمار می رود و همچنین تهدید به تحریم های بیشتر اقتصادی و فناوری علیه روسیه نشان می دهد، کاخ کرملین واقعیت های جدیدتری را تجربه خواهد کرد.
از سوی دیگر، هرچند روسیه همواره از اقدام های متقابل و واکنش های همسنگ در برابر غرب سخن گفته و موضع گرفته است، ولی این مساله که توان رویارویی با پیوستگی گسترده ضدروسی آمریکا و اتحادیه اروپا را در ابعاد مختلف اقتصادی، نظامی و اخراج دیپلمات ها دارد، نیازمند یک دوراندیشی ویژه است که به عنوان یکی از ویژگی های دیپلماسی پوتین و سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه شناخته می شود.
اکنون روسیه باید خود را برای پاسخ به اقدام های ضدروسی بیشتر و در حال افزایش آماده کند که از اوایل سال 2014 در چارچوب پرونده اوکراین آغاز شده و همچنان ادامه دارد و روزگار دیپلماسی مسکو باید با این شرایط انطباق یابد.
از سوی دیگر با گذشت بیش از یک سال از حضور ترامپ در کاخ سفید، همگرایی های ضدروسی دولت وی با کنگره بیش از گذشته خودنمایی می کند و مقام های روسیه هم این واقعیت را پذیرفته اند که روابط حداقل تا آینده تقریبا دور رو به بهبودی نخواهد رفت.
اکنون با توجه به این روند باید گفت که دولت ترامپ و اتحادیه اروپا دشمنی با روسیه را جایگرین وعده های دوستی کرده اند و پیامدهای آن نیز همچنان در هر دو سو ادامه خواهد یافت.

** چند نمونه از اختلاف های گسترده روسیه با غرب:
– وقایع اوکراین: اواخر سال 2013 و اوایل سال 2014 – فرار ویکتور یانوکوویچ رییس جمهوری منتخب اوکراین به روسیه با فشارهای روزافزون اتحادیه اروپا و آمریکا و حضور مستقیم مقام های غربی در جمع معترضین
– جدا شدن شبه جزیره کریمه در کناره دریای سیاه از این کشور و انضمام به روسیه پس از یک همه پرسی
– موج تحریم های ضدروسی توسط آمریکا و اتحادیه اروپا و کنار ماندن روسیه از جمع هشت کشور صنعتی
– تعطیلی تقریبا کامل شورای هماهنگی روسیه و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)
– افزایش حضور نظامی آمریکا و ناتو در شرق اروپا مانند لهستان و رومانی، مولداوی، لیتوانی و حتی هم مرز روسیه از جمله لتونی و استونی (700 کیلومتری مسکو)
– مهر تایید ترامپ بر قانون وضع تحریم های بیشتر علیه روسیه
– استقرار سامانه موشکی آمریکا در شرق اروپا نزدیک روسیه از جمله لهستان که امکان تغییر جنگی از تدافعی به تهاجمی را دارد
– اختلاف های گسترده مسکو و غرب در باره سوریه

** بمب های ساعتی دیپلماتیک:
اکنون می توان گفته های لاوروف وزیر خارجه روسیه را با دقت بیشتری مرور کرد و دریافت که زمینه های رفع این اختلاف های بزرگ تقریبا اندک است.
لاوروف چندی پیش  ظهار کرده بود: در روابط مسکو و واشنگتن مسائل و مشکلات بسیار زیادی از دوره حکومت باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا به جای مانده که در واقع شبیه بمب ساعتی است و اندک اندک عمل می کند.
وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: می دانیم کار برای سیاستمدارانی در واشنگتن که می خواهند با وجود شرایط روس ستیزی جنون آمیز در حال رشد، فعالیت کنند چه اندازه دشوار شده و این شرایط برای افراد خردمند، پیچیده و مشکل است.