توهم برتری و بازی قدرت

«جستاری در خودبزرگ‌ بینی و بازی‌های پنهان برتری» تهیه و تدوین…

بالیستیک چی‌ست؟

چرا این واژه‌ی صفت را به جای نام اصلی کار…

طالبان؛ پیامد فساد ساختاری و سازمان یافته حکومت‌های کرزی و…

نویسننده: مهرالدین مشید از امید تا انحطاط؛ فساد ساختاری و بازگشت…

قلۀ پیروزی

از قلـب خراسـان کهـن آمده ام با یعـقوب لیث و تهمتن…

بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

داستایفسکی شوروی: داستایفسکی در فرهنگ، ایدئولوژی و فلسفه شوروی

 برگردان . رحیم کاکایی سه گفتار در واکاوی جایگاه داستایفسکی، نویسنده…

در مرز سایه و روشنایی انسان

 « از عشق تا خشونت ؛ سفربه درون انسان » تهیه…

نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

«
»

نتایج روز بزرگ

امیرعلی ابوالفتح
نتایج روز بزرگ

مهمترین روز در تقویم انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری امریکا موسوم به ” سه شنبه بزرگ” در اردوگاه دموکرات‌ها با پیروزی جو بایدن به پایان رسید.

در این روز، معاون رییس‌جمهور سابق آمریکا توانست در اغلب ایالت‌ها و یک منطقه ماورالبحار آمریکا – جزیره ساموا – که انتخابات مقدماتی برگزار کردند، به پیروزی دست یابد. درحالی که سناتور برنی سندرز بر اساس نتایج آرای شمارش شده از رتبه نخست تعداد نمایندگان متعهد کنوانسیون ملی حزب، به رده دوم تنزل یافت. پس از سندرز نیز سناتور الیزابت وارن و میلیارد نیویورکی، مایکل بلومبرگ با فاصله زیادی در رتبه‌های سوم و چهار قرار گفتند.  
البته هنوز زود است تا تکلیف نامزد نهایی حزب دموکرات و رقیب دونالد ترامپ جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ امریکا مشخص شود. تا پایان رقابت‌های درون حزبی، بیش از ۳۰ ایالت و منطقه ماورالبحار امریکا باید انتخابات مقدماتی برگزار کنند. ممکن است در ادامه این انتخابات، سندرز بار دیگر جایگاه پیشین خود قبل از روز “سه‌شنبه بزرگ” را به دست آورد. در عین حال پیش‌بینی می‌شود تا پایان انتخابات مقدماتی، هیچ یک از نامزدها موفق نشوند به حد نصاب ۱۹۹۱ رای نمایندگان متعهد برای تصاحب عنوان نامزد نهایی حزب دموکرات در کنوانسیون ملی را برسد. دراین صورت، سرنوشت انتخابات مقدماتی در دستان اَبَر نمایندگان یا نمایندگان غیرمتعهد قرار خواهد گرفت که فارغ از نتایج انتخابات در ایالت‌ها، به نامزدهای مورد نظر خود رای می‌دهند. پیش‌بینی می‌شود که اغلب اَبَر نمایندگان که در زمره نخبگان سیاسی و حزبی به شمار می‌آیند، به بایدن رای دهند تا معاون رییس‌جمهور سابق، سناتور چپگرا و منتقد سیستم سیاسی در آمریکا را از گردونه‌های رقابت خارج کند.

با این حال، انتخابات این دور از رقابت‌های مقدماتی دموکرات‌ها تاکنون چند نکته مهم را نمایان ساخته است. اول اینکه اَبَر ثروتمندانی مانند مایکل بلومبرگ صرفا با توزیع بی‌محابای پول در کمپین‌های انتخاباتی قادر نیستند انتخابات را بخرند. دوم اینکه پشیبانی تمام قد سران و نخبگان حزبی موسوم به “تشکیلات” از بایدن لزوما پیروزی قاطع نامزد مورد نظر را تضمین نمی‌کند. نهایتا اینکه تبلیغات گسترده علیه سندرز به عنوان فردی سوسیالیست، انقلابی و حتی یهودستیز، تاثیری وسیع در حذف نماینده طیف تحولخواه در جامعه امریکا بر جای نخواهد گذاشت.  

از این‌رو به نظر می‌رسد جدال جریان مرکزگرای حزب دموکرات به نمایندگی جو بایدن و جریان چپگرا و ترقی‌خواه حزب به نمایندگی برنی سندرز در هفته‌های آینده شدت بگیرد. سران حزب دموکرات نگران هستند که شعارها و وعده‌های سندرز، در نهایت ثبات سیاسی و حزبی را در آمریکا برهم زند و به شورش فکری توده‌های خشمگین از وضع موجود در این کشور بیانجامد. برخی حامیان طیف مرکزگرای حزب دموکرات حتی با شکست در برابر ترامپ جمهوریخواه راضی هستند تا اینکه سندرز چپگرا به کاخ سفید راه یابد. به عنوان مثال، کریس متیوز، مجری معروف ام‌اس‌ان‌بی‌سی بعد از پیروزی سندرز در انتخابات نوادا گفت: «بهتر است دموکرات‌ها چهار سال دیگر ترامپ را در کاخ سفید تحمل کنند تا این که سندرز به پیروزی برسد». با این حال، نتایج انتخابات سوم مارس نشان داد خلاصی شدن از دست سندرز راحت نخواهد بود.