نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

«
»

                  شمال ــ گورگاه تروریستان !؟       

      نوشته ی : اسماعیل فروغی

        اظهارات اخیرجوبایدن رییس جمهورامریکا مبنی بروابسته گی طالبان به امریکا، قبل ازهمه اعترافی بود برادامه ی حضورامریکا درافغانستان به شیوه ی نیابتی و ثبوتی بود بر این حقیقت که امریکاییان ، مطابق فیصله های قرارداد دوحه ، پلان شده وآگاهانه قدرت را به طالبان تسلیم کرده اند . این اظهارات واضح ساخت که امریکاییان با به جا گذاشتن تمام سلاح و تجهیزات شان برای طالبان ، درواقع ماهرانه به تقویت این گروه تروریست پرداخته و نیت آن دارند تا به وسیله ی همین سربازان نیابتی شان ، شمال افغانستان را به سکوی بزرگ پرتاب ترور و بنیادگرایی اسلامی به سوی آسیای میانه و مرکز تهدید برای روسیه و چین مبدل سازند .

      گرداننده گان این نقشه ی راه  که ما از قبل در زمان جمهوری فساد حامد کرزی و محمد اشرف غنی باربار به محتوا و منظور آن اشاره داشته ایم ، حالا با بقدرت رساندن طالبان ، می خواهند تروریزم اسلامی را با تمام قدرت در نزدیکی روسیه و چین ، جا بجا سازند .

      قابل توجه است که همزمان با اظهارات جوبایدن رییس جمهور امریکا ، مقامات ارشد سازمان ملل هم راه های جدید تعامل با طالبان را مجدانه جستجو کرده و صندوق بین المللی پول ( آی اِم اِف )هم کمک سه میلیارد دالری برای پاکستانِ در حال سقوط را ، منظور می نماید.

     بی تردید می تواند  رمز و رازهایی میان اظهارات جوبایدن ، منظوری کمک سه میلیارد دالری به پاکستان و سفید نمایی مجدانه ی طالبان از سوی مقامات ارشد سازمان ملل وجود داشته باشد که همه در یک وقت و در عین زمان اتفاق افتاده است ؟
و بدون شک رمز و راز مشخصی وجود دارد که درست در چنین حال و احوال ، جنگجویان تی تی پی و طالبان جنوب افغانستان ، با خانواده های شان ، لشکر لشکر و جوجه جوقه بی وقفه وارد شمال افغانستان شده ، برای برهم زدن ترکیب قومی در افغانستان و پرتاب به سوی آسیای میانه آماده می شوند ؟

     به باور من تمام این چهار مساله ارتباط واضح و تنگاتنگ باهم داشته ، و انتقال تی تی پی و اهالی جنوب افغانستان به شمال در صدر همه مسایل قرار دارد. آنان می خواهند مطابق قرارداد دوحه ، شمال افغانستان را به یک جبهه ی استراتژیک علیه روسیه ، چین و آسیای میانه مبدل سازند . آنان می خواهند قبل از همه شمال را لگدمال کرده ، فرهنگ و مدنیت در آن ولایات را مسخ و نابود سازند .

      جابجایی وزیرستانی های پاکستان و وزیرستانی های افغانستان در شمال و کوچ دادن اجباری اهالی بومی ، به بهانه ی دورکردن تی تی پی از مرزهای پاکستان ، ترکیب قومی را در شمال تغیرداده و همان نقشه ی راه را که هدف اصلی استخبارات پاکستان ، آمریکا و انگلیس است ، به تحقق خواهد رسانید.

     اما آیا تی تی پی می تواند شمال افعانستان را مطیع و منقاد خود سازد ؟
    آیا شمال گورگاه تی تی پی و یاران افغانستانی اش نخواهد شد ؟

     به باورآگاهان و به شهادت تاریخ ، مردم شمال به این آسانی خانه ها و زمین های شان را به وزیرستانی های پاکستان و طالبان زورگوی جنوب افغانستان نخواهند سپرد . آنان در آخرین تحلیل به پا خواهند خاست و شمال را به گورگاه تمام تروریستان پاکستانی و طالبان افغانی مبدل خواهند نمود.

     مردم شمال دیریا زود به این حقیقت بزرگ دست می یابند که مقاومت جمعی و رستاخیزملی دربرابر تروریستان تی تی پی و طالبان و متجاوزان زورگوی ، تنها گزینه است و بس …

        شاید آیت مرگ طالب و تی تی پی هردو درقفس شمال خوانده شود …