نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

آغاز یک توطیه ی جنایت بار و کوچ اجباری پنجشیریان

ویسنده: مهرالدین مشید امروز روستای دشتک پنجشیر و فردا هم دشتک…

آغوش مادر وطن!

امین الله مفکر امینی       2024-08-12! مــرا مادر وطن ومردمش بس گرامیســـت هرکه مادروطن…

«
»

سیاست‌های شیطنت امیز پاکستان علیه افغانستان

از گذشته هاکه بگذریم ،همین حالا کارزار تبلیغی و تحرکات دیپلماتیک پاکستان با قوت بیشتر از گذشته ها ادامه دارد . سفرهای نماینده های خاص روسیه و چین برای افغانستان به اسلام آباد در پوشش خبری طلب همکاری برای بهبود و ثبات اوضاع افغانستان را نمی‌توان طور یکجانبه قبول کرد زیرا پاکستان در به میان آمدن چنین حالت لاعلاقمند نیست . روابط چین و پاکستان سابقه دارد اما روسیه تازه به گرایش پاکستان بسوی بلاک ش ق با دیپلماسی شیرگرم نه داغ و فعال داخل تعاملات گردیده است .

از برازندگی دیپلماسی پاکستان توانمندی دستگاه دیپلماسی اش در عیار سازی آن با تحولات جهانی است . در جنگ سرد عضو پیمان‌های نظامی سیتو و سنتو شد ، با مداخله نظامی شوروی به افغانستان خود را خط اول نبرد با کمونیسم اعلان کرد و خوب نفع برداشته توانست مهار جهاد و رهبران جهادی را بدست گیرد و با هدف دوگانه نفع برای خود و ویرانی افغانستان عمل کند .

با تک قطبی شدن جهان به فکر از خود ساختن افغانستان دست از حمایت تخرببکاران بر نداشت اما با یک اخطار معین وزارت خارجه امر یکا که گفت پاکستان را به عصر حجر می‌برد به آمریکا پایگاه نظامی علیه افغانستان داد و حالا هم فضای آن برای پرواز بی سرنشین‌ های آمریکا به افغانستان باز است .

در پیچیدگی اوضاع جاری که چین و روسیه در مورد افغانستان از سیاست حمایت و تعامل کار می‌گیرند تا افغانستان مانند دوران اشغال به پایگاه ضد خود شان مبدل نگردد روسیه از طریق حمایت دیپلماتیک و چین در کنار حمایت دیپلماتیک به پروژه های اقتصادی علاقمندی دارد پاکستان با بازی های مختلف چون اجرای عملیات تروریستی علیه متخصصین چینائی در داخل پاکستان و تبلیغات دوامدار در مورد نسبت دادن آن به افغانستان فعال است .

استبلشمنت پاکستان در همه عرصه ها بخصوص سیاست خارجی انعطاف پذیر است اما در مورد افغانستان از طرح های اولین آن نرمش و انعطاف نشان نمی‌دهد.

با وضعیت نهایت بد داخلی پاکستان و حملات خونین گروه‌های مختلف تروریستی مستقر در آنجا، پاکستان تلاش دارد مانند دوران جنگ سرد خودرا مظلوم و مورد حملات از افغانستان وانمود سازد . دوم آنکه با همه تلاش می‌کوشد از بازسازی و انکشاف اقتصادی افغانستان به کمک هر کشوریکه باشد جلوگیری نماید چنانچه تلاش آن برای جلوگیری از تمدید شاهر آه واخان در سر خط کار مراجع پاکستان قرار دارد و به آن از طریق دیپلماسی و اجرای عملیات تروریستی سنگ اندازی می‌کند.

اسلام آباد از پالیسی ناتوان سازی افغانستان کنار نمی‌رود همانطوریکه میگفت یک افغانستان قوی از لحاظ نظامی برای پاکستان تهدید است و این کشور میان دو دولت به اصطلاح خودشان رقیب ( هند و افغانستان ) قرار می‌گیرد حالا روی دیگر این سیاست راکه مخالفت با پیشرفت اقتصادی و بهبود وضع زندگی مردم است سر دست گ فته است .

پاکستان در سیاست‌های پیش گرفته نسبت به افغانستان از آن جهت موفق بوده که گر‌وههای از فروخته شدگان افغانی وسیله تحقق پالیسی های ویرانگران بوده است .

همنوایی یگان مقامات دوران اشغال با پاکستان در تائید تبلیغات آن مبنی بر مرکزیت تروریسم در افغانستان گوآه نفوذ نیرومند پاکستان در میان دسته های مختلف وطنفروشان و خریداری شدگان است که کارروایی های ۴۳ سال پاکستان با همنوایی تبلیغاتی علیه افغانستان را زیر پوشش آورده کشور خودشان را عامل بی ثباتی منطقوی معرفی می‌کنند.

تاسف در آنست که دسته تبر پاکستان از چوب درخت افغانستان خریده می‌شود. هر تعامل ، تحرک سیاسی و نظامی که از مسیر پاکستان به افغانستان عبور داده شود یا رنگ و رخ پاکستانی داشته باشد برای بربادی افغانستان میباشد و زیر هر پوش رنگینی که باشد برای ملت ما قابل قبول نمی‌باشد.