جامعه دین زده چگونه است؟

عبارت از جامعه می باشد٬ که دیندار از دین٬ چون…

نوای خلقِ غمدیدهء بغلان!

امین الله مفکر امینی       2024-13-05 آسمـان گرفته سخت برما، زمیــــن از سوی…

تنهایی و غربت شناخت نامه ی تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دیگری از تنهایی و غربت روایت تبعید یعنی…

دست یاری 

بر بلای سیل بغلان مبتلا است  ساکنان اش زین مصیبت در…

تجلیل از روزمادردرکشورشاهی هالند

بتاریخ 12می سالجاری درشهرارنهم کشورشاهی هالند محفل باشکوهی ازسوی شوراي…

بجنبید ایکه خود ها، حامییان حقوق بشرخوانید!

امین الله مفکر امینی       2014-13-05! ندانم چطور گویم ویا به تصویر کشمدردوناله…

اینجا بغلان است، آدمیت را سیل برده است!

سیامک بهاری “ما نه غذا داریم، نه آب آشامیدنی، نه سرپناه،…

خشم سیلاب

رسول پویان خانه و باغ و زمین و روستا ویران گشت خـشـم…

 قاضی ی شهر شرف

محمد عالم افتخار مال تاجـر غرق دریا گشـته بود تاجر آنجا محوِ…

خیزش های مردمی نشانه های شکست طلسم وحشت طالبانی

نویسنده: مهرالدین مشید تبعیض، حرمت شکنی و استبداد کار نامه ی…

مادر

ای مادر من فرخ و آباد بمانی پر خنده به لب…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

انتظارم، بوی سیگارهای زر گرفته... و روزهای تلخِ نیمه سوخته میان بغض خاموشت…

جنگ قدرت ها

رسول پویان جنگ قـدرت ها دل زخمین وخونین آورد جـای صلح و…

افراطیت پادزهر خیانت رهبران اسلام سیاسی و یا شکست مبارزات…

نویسنده: مهرالدین مشید علل و عوامل یا چگونگی و چیستی باز…

زبان آریایی یا آریویی چی شد؟

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ——————————— زبان بازتاب خرد آدمی است و انسان…

تعامل 

نور محمد غفوری از چندی به اینطرف در مکالمات و نوشتار…

جمال غمبار

آقای "جمال غمبار"، (به کُردی: جەمال غەمبار) شاعر و نویسنده‌ی…

چین کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد

منبع تصویر، GETTY IMAGES ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۳ مه ۲۰۲۴ آژانس فضایی…

        تقدیم به ستره محکمه امارت اسلامی افغانستان

معروضه محمد عالم افتخار ولد محمد قاسم دارنده تذکره تابعیت 1401100148058   حضور…

حاکمیت طالبان؛ افزایش بحران و تکانه های بی ثباتی ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید استبداد و تبعیض طالبان و به صدا درآمدن…

«
»

زیر پای آمریکا در آمریکای لاتین خالی میشود 

22.02.22

تهیه و ارسالیٔ: حسین تلاش

تهاجم دیپلماتیک مسکو در آمریکای لاتین:

 کشورهای زیادی خواهان همکاری نزدیکتر با روسیه هستند

ایالات متحده در حال از دست دادن نفوذ خود در آمریکای لاتین

—–

نوشته فولکر هرمزدورف

منتشر شده در روزنامه دنیای جوان

سفر دیپلماتیک یوری بوریسوف معاون نخست وزیر روسیه به آمریکای لاتین که از روز چهارشنبه در کاراکاس آغاز شد، روز جمعه پس از بازدید از کوبا به پایان رسید او در این سفر از نیکاراگوئه هم بازدید به عمل آورد.

بر اساس گزارش رسمی هدف از این سفر دیپلماتیک گسترش همکاری های اقتصادی و نظامی با سه کشور دوست در آمریکای لاتین بود.

در واقع این سفر نشان دهنده افزایش فعالیت های دیپلماتیک مسکو در منطقه‌ای است که بسیاری از کشورهای آن خواستار روابط گسترده‌تری با روسیه هستند میباشد.  

این تحولات در حالی اتفاق می‌افتد که ایالات متحده آمریکا در تلاشی ناامیدانه سعی می کند با گسترش ناتو به سمت مرزهای شرقی اروپا و با براه انداختن یک کمپین اطلاعاتی نادرست و خشونت آمیز روسیه را تحت فشار قرار دهد اما همزمان با این کمپین آمریکا شاهد از دست دادن برتری خود در حیاط خلوت سابق خود می باشد.

 کارنامه دیپلماتیک سیاست خارجی دولت های آمریکا در سال های اخیر که بر تهدید و تحریم و محاصره استوار بوده است، در منطقه شکست خورده است.  کودتا در بولیوی به یک بومرنگ تبدیل شد تلاش برای کودتا در ونزوئلا و در نیکاراگوئه به یک شکست فاجعه آمیز منجر گردید تشدید محاصره کوبا در بحبوحه بیماری ویروسی هم گیر کرونا چهره واقعی کسانی را که خود را مدافع حقوق بشر نشان می‌دادند را در جهان رسوا کرد. در آمریکای لاتین، ایالات متحده از خود ویرانی به جا نهاده است.  علیرغم دخالت سیا و سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) تحت سلطه واشنگتن، رژیم‌های طرفدار آمریکا در آرژانتین، بولیوی، شیلی، هندوراس، مکزیک و پرو با دولت‌هایی جایگزین شده‌اند که روسیه را یک شریک بالقوه می‌دانند.  

سفر بوریسوف به آمریکای لاتین که در آخر هفته به پایان رسید، پس از مکالمات تلفنی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در اوایل سال جاری با همتایان خود میگل دیاز کانل (کوبا)، نیکلاس مادورو (ونزوئلا) و دانیل اورتگا (نیکاراگوئه) انجام شد.  پوتین به سه کشوری که از سوی ایالات متحده آمریکا به وسیله تحریم ها و براه انداختن کمپین‌های بی ثبات سازی تهدید می شوند پیشنهاد کمک و همکاری برای مبارزه با بیماری همه گیر و دیگر زمینه ها را ارائه کرد. به گفته سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه، سران کشورها برای تعمیق «مشارکت استراتژیک خود از جمله همکاری نظامی و نظامی – فنی» موافقت کردند.

 در حالی که اتحاد روسیه با کشورهایی که جان بولتون، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، آن‌ها را «تروئیکای استبداد» توصیف کرد، احتمالاً در واشنگتن غافلگیرکننده نبود، اما قطعا تلاش‌های آرژانتین و برزیل برای خارج شدن از مدار وابستگی به ایالات متحده، زنگ خطر را در وزارت امور خارجه آمریکا به صدا درآورد.  

آلبرتو فرناندز، رئیس جمهور آرژانتین، روز سوم فوریه در مسکو با پوتین دیدار کرد.  مهمان عالی رتبه آمریکای جنوبی از کمک های روسیه تشکر کرد: «آنها وقتی بقیه دنیا در زمینه ارسال واکسن ما را فراموش کرده بودند به کمک ما شتافتند.»   آرژانتین که تقریباً به طور انحصاری از واکسن «اسپوتنیک وی» روسی استفاده می کند، نرخ واکسیناسیون  بالاتری از آلمان دارد، در آرژانتین ۷۸.۴ درصد از شهروندان واکسینه شده اند ولی در آلمان ۷۵.۱ درصد. 

 فرناندز در مسکو گفت، آرژانتین می تواند «نردبانی برای توسعه روابط و همکاری روسیه با سایر کشورهای منطقه باشد.»  باید متذکر شد که روسیه در حال حاضر فقط در میان دولت های چپ در آمریکای لاتین محبوبیت ندارد.  

با وجود اعتراض آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، ژایر بولسونارو، رئیس جمهور راست افراطی برزیل، روز دوشنبه هفته گذشته برای گفتگو با پوتین به مسکو سفر کرد.  روزنامه آرژانتینی «پاگیا ۱۲» روز پنجشنبه به نقل از بولسونارو گفت: «ما در همبستگی خود با روسیه جدی هستیم و می خواهیم در زمینه هایی مانند دفاع، نفت، گاز و کشاورزی با یکدیگر همکاری کنیم.»

 تنها متحد قابل اعتماد واشنگتن درآمریکای لاتین در حال حاضر کلمبیا است، در ضمن کلمبیا تنها کشور آمریکای لاتین است که «شریک جهانی» ناتو به حساب میآید.  

با این حال، اوضاع داخلی رئیس جمهور راستگرای کلمبیا چندان رضایت بخش نیست در حالی که زمان کوتاهی تا انتخابات کنگره در سیزدهم مارس باقی نمانده و تا انتخابات ریاست جمهوری هم فقط چند ماه بیشتر فرصت نیست، طبق جدیدترین نظرسنجی ۶۰ درصد کلمبیایی ها عملکرد او را «متوسط ​​یا ضعیف» توصیف می کنند.  شبکه خبری تله سور روز جمعه گزارش داد که نیمی از مردم معتقدند که کشور نیاز به تغییر دارد و ۵۵ درصد از پاسخ دهندگان نظر مثبتی به گوستاوو پترو، نامزد چپگرا دارند.