روسیه با قطعنامه کمک رسانی داخل سوریه بدون تایید دمشق مخالفت کرد
در حالیکه شورای امنیت تصویب قطعنامه ای را برای تسهیل کمک رسانی داخل سوریه بدون تایید دولت این کشور بررسی می کند، ˈویتالی چورکینˈ سفیر روسیه در سازمان ملل متحد می گوید نیازی به تصویب چنین قطعنامه ای نیست.
وی بعد از نشست پشت درهای بسته ˈوالری آموسˈ معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، با حضور اعضای شورای امنیت در مورد اوکراین گفت : افرادی در سراسر مرزهای روسیه هستند که کمک های انسان دوستانه را دریافت می کنند و آنها را برای خانواده های خود می برند.
وی یادآور شد: روسیه قصد داشت با مقامات اوکراینی در مورد کمک رسانی رایزنی کند؛ اما آنها این پیشنهاد را رد کردند بنابر این مسکو راه هایی را برای کمک رسانی به افرادی یافت که به این کمک ها نیاز دارند.
چورکین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر آیا سازمان ملل متحد و دیگر کشورها می توانند از این روش برای کمک رسانی به مردم سوریه استفاده کنند یا خیر؟گفت: باعث تعجب است کشورهایی که می توانند اقدامات بیشتری در این زمینه انجام دهند، به جای اینکه کاری بکنند تنها سوال می پرسند.
سازمان ملل اعلام کرده است: بدون تایید دولت سوریه بر اساس فصل هفت منشور سازمان ملل می تواند به داخل این کشور کمک رسانی کند، اما این بند در شرایطی الزام آور است که با اقدام نظامی یا تدابیر دیگر تنبیهی شدید مانند تحریم همراه باشد.
کشورهای دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد طی هفته های گذشته در حال رایزنی به منظور توافق نظر در مورد پیش نویس قطعنامه ای بوده اند که کمک رسانی به داخل خاک این کشور بدون تایید دولت سوریه ممکن است.
پیش نویس این قطعنامه را اتریش، لوکزامبورگ و اردن ارائه داده اند اما روسیه گفته است با کمک رسانی داخل سوریه بدون تایید دولت این کشور مخالف است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه فوریه توانست قطعنامه ای در مورد ضرورت کمک رسانی هر چه سریع تر در سوریه به تصویب برساند اما این قطعنامه که قابل اجرا نبود، نتوانست اختلاف نظرهای مقامات سازمان ملل متحد در مورد سوریه را کاهش دهد.
روسیه نیز پیش نویس قطعنامه ای را در مورد اوکراین ارائه داده و بر اساس آن خواستار پایان دادن به خشونت ها همچنین اجرای نقشه راه برای صلح و ارسال کمک های انسان دوستانه بیشتر شده است.
بحران اوکراین که از نوامبر سال گذشته میلادی با مخالفت ˈویکتور یانوکوویچˈ رییس جمهوری برکنار شده این کشور برای امضای توافق نامه تجاری با اتحادیه اروپا آغاز و به تحولات گسترده تر درعرصه سیاست داخلی این کشور منجر شد، بدترین رویارویی روسیه و غرب بعد از جنگ سرد به شمار می آید که تعلیق عضویت روسیه از گروه هشت، اعمال تحریم های اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا و مناقشه بر سر قیمت فروش گاز روسیه به اوکراین از تبعات این رویارویی بوده است.