د تلویزیوني سیاسي بحثونو ماهیت

نور محمد غفوری نن چې په انټرنټ کې ګرځیدم، ناڅاپي مې…

چگونه تحلیل کنیم؟

در این روز ها صدا ها در رابطه به وضعیت…

فرنسوا ولټر

ولټر، یو فرانسوي لیکوال، مورخ او فیلسوف، د ټولنیزو اصلاح…

هانا آرنت؛ توتالیتاریسم ابتذال شر

Arendt, Hanna (1906-1975) آرام بختیاری نقل قول های سیاسی یک زن برای…

فقدان روایت آشتی ملی و بحران گفتمان در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دوراهیِ آشتی و منازعه افغانستان طی پنج…

چهار و نیم سال پس از برپایی امارت اسلامی سرمایه؛…

فهیم آزاد مقدمه فقدان اجماع تحلیلی پیرامون بازگشت طالبان به قدرت سیاسی…

پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

از کابل تا تهران؛ مهار افراطیت یا مهندسی قدرت و…

نویسنده: مهرالدین مشید زورگویی یا ژئوپلیتیک ضربه؛ بازی با آتش تحولات امنیتی…

ویکتور هوګو

هغه د فرانسې نامتو شاعر، ناول، رومان او ډرامه لیکونکی…

یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

«
»

رهبر کره شمالی سوار بر اسب سفید در کوه مقدس «پکتو»

رسانه‌های کره شمالی امروز (چهارشنبه) تصاویری از «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی سوار بر اسب سفید در کوه مقدس «پکتو» منتشر کردند که  کیم وعده داد با تحریم‌های آمریکا مبارزه می‌کند.

اظهارات رهبر کره شمالی در حالی مطرح شده است که ضرب‌الاجل این کشور برای آمریکا به منظور اتخاذ یک رویکرد منعطف‌تر در حال نزدیک شدن است.

پیش از این کره شمالی تهدید کرده بود که در صورتیکه واشنگتن تا پایان سال جاری میلادی یک رویکرد قابل انعطاف‌تر در مقابل پیونگ‌یانگ اتخاذ نکند، این کشور آزمایشات موشکی خود را از سرمی‌گیرد.

بنا به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رسانه‌های رسمی کره شمالی تصاویری از کیم جونگ اون سوار بر اسب در حال بالا رفتن از قله پوشیده از برف «پکتو» نمایش می‌داد. کوه پکتو از نظر مردم کره، یک مکان مقدس است و کیم پیش از این، قبل از اتخاذ تصمیمات مهم همچون ورود به دیپلماسی با سئول و واشنگتن در سال 2018، از این مکان بازدید کرده است.

تصاویر و اظهارنظرات کیم درست چند روز بعد از آن منتشر شده است که اولین مذاکرات اتمی کره شمالی با آمریکا بعد از هفت ماه در استکهلم با شکست روبرو شد.

رسانه‌های کره جنوبی به سرعت بعد از انتشار این تصاویر در رسانه‌های کره شمالی، گمانه‌زنی کردند که احتمالاً کیم به دنبال یک راهبرد جدید با‌ آمریکا است زیرا پیش از این از واشنگتن تقاضا کرده بود تا پایان دسامبر، پیشنهادهای جدیدی را برای نجات بن‌بست دیپلماسی با کره شمالی ارائه دهد.

طبق این گزارش، اسب سفیدرنگ نیز یک نماد برای خاندان کیم است و رسانه‌های دولتی گهگاه تصاویری از کیم، خواهرش و پدرش سوار بر اسب‌های سفید نمایش می‌دهند. نماد اسب سفید به زمان حکومت «کیم ایل سونگ» برمی‌گردد که در زمان مبارزه علیه حاکمان مستبد ژاپن، بر اسب سفید سوار می‌شد.

خبرگزاری رسمی کره شمالی همچنین گزارش کرد که کیم همچنین در حین بازدید از پروژه‌های ساخت و ساز از تحریم‌های سازمان ملل به سفارش آمریکا علیه کره شمالی به دلیل داشتن برنامه اتمی انتقاد کرد.

کیم گفت: «اوضاع کشور به واسطه تحریم‌های بی‌وقفه و فشارهای نیروهای متخاصم دشوار است و سختی‌ها و آزمایشات زیادی پیش روی ما است اما مردم ما در این آزمایشات‌ قوی‌تر شده‌اند و راه توسعه خود را پیدا کرده‌اند و آموخته‌اند که چطور همیشه در مقابل آزمایشات پیروز شوند».

وی همچنین ادامه داد: «درد و رنجی که نیروهای متخاصم به رهبری آمریکا علیه مردم کره (شمالی)….موجب خشم آنها شده است. مهم نیست که دشمن به طور مداوم چه تلاش‌هایی می‌کند، ما می‌توانیم با تلاشهای خود خوب زندگی کنیم و مسیر را به شیوه خود به سوی توسعه و رفاه هموار کنیم».

کره شمالی از سال 2006 تاکنون، با مجموع 11 دوره تحریم روبرو بوده است که این تحریم‌ها از سال 2016 به بهانه آزمایشات موشکی و اتمی کره شمالی، تشدید شده است و شامل ممنوعیت کامل صادرات کلیدی همچون ذغال‌سنگ، کاشی و غذاهای دریایی و کاهش چشمگیر واردات نفت به این کشور می‌شود.

در دور دوم مذاکرات رهبر کره شمالی با «دونالد ترامپ»، کیم خواستار تسهیل تحریم‌ها شد که ترامپ آن را رد کرد و مذاکرات بدون نتیجه چشمگیر به شکست منتهی شد. پس از آن کیم و ترامپ در ماه ژوئن در منطقه مرزی دو کره با یکدیگر دیدار و توافق کردند که مذاکرات را از سربگیرند.

مذاکره‌کنندگان اتمی کره شمالی و آمریکا برای اولین بار از زمان نشست ویتنام، اوایل ماه جاری میلادی در «استکهلم» سوئد دیدار کردند که این مذاکره نیز به شکست منتهی شد و نیمه‌کاره رها شد.

کره شمالی، آمریکا را مقصر شکست مذاکرات استکهلم می‌داند و تهدید کرده که اگر آمریکا پیشنهاد جدیدی را تا پایان امسال ارائه ندهد، برنامه موشکی خود را از سرمی‌گیرد.