مهاجرستیزی آخوندهای ایران و غمنامه بی‌پایان مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید هزاران کیلومتر دور از میهن، میلیون‌ها مهاجر افغانستانی…

آغوش وطن

فریادِ خراسان بزرگ   و   ایران قدیم  رسول پویان   جوزای 1404  در خانـه قـوی باش که…

اعلامیه‌ی سربازِ مکتب دینی – فلسفی “من بیش از این…

هشدار نسبت به نقش حامد کرزی در روند سیاست‌گذاری مهاجرتی اروپا! در…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی 

(۱) اگر ماه و خورشید را هم از آسمان پایین بیاورند هرگز دل به…

مشاهیر جنبش کارگری، در سوسیال دمکراسی انقلابی

August Bebel(1840-1913) آرام بختیاری آگوست ببل،- در جنبش کارگری آلمان.   آگوست ببل (1913-1840)…

جـنـبـش نـازیـسـم نـو

 " جـنـبـش نـازیـسـم نـو"، کـه بـا نـظـر بـه فـعـلـیـت تـهـدیـدآمـیـز…

آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

«
»

رسوایی حکومت در برگزاری انتخابات پارلمانی

 

حکومت افغانستان و کمیسیون انتخابات در یک سال گذشته بار ها تاکید ورزید که در 28 میزان انتخابات همه شمول و دور از مشکلات متفاوت برگزار می کند.

این کمیسیون همچنان در یک هفته گذشته از انتقال مواد اساس انتخاباتی و کارمندان نیز اطمینان داده بود اما 28 میزان شاهد رسوایی حکومت و کمیسیون انتخابات در برگزاری انتخابات پارلمانی شد.

با آغاز انتخابات پارلمانی در ساعت هفت صبح درب هزاران محل انتخاباتی بسته ماند و نگرانی ها از چالش های کلان در برابر این پروسه آغاز شده که از عمده ترین آن عبارت است :   تاخیر در آغاز انتخابات در برخی مراکز، کند بودن روند ثبت نام  ، فرستاده شدن اوراق یک ولایت به ولایت دیگر ، کار نکردن بایومتریک در برخی مراکز،  نبود ناظرین در برخی مراکز ، مداخله زورمندان در حاشیه های مراکز، وجود تصاویر نامزدان در نزدیک های مراکز،  کمبود کارمندان در برخی مراکز و نگران کننده تر از همه ادعا به پر شدن صندوق ها آنهم در برخی محلات انتخاباتی شهر کابل .

این وضعیت نشان میدهد که حکومت افغانستان در کنار برنامه های دیگر اش در این پروسه نیز نا کام شده و توان مدیریت برنامه های ملی را ندارد.

عصر روز شنبه کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی نیز در یک کنفرانس خبری و خوانش یک اعلامیه نگرانی جدی اش را در مورد انتخابات پارلمانی ابراز کرد.

علی رضا روحانی سخنگوی کمیسیون رسیدگی به شکایات انتخاباتی گفت : برگزاری انتخابات شفاف و به زمان مسوولیت حکومت و کمیسیون انتخابات است ، وی هشدار داد که کوتاهی های که در برگزاری انتخابات صورت گرفته آینده این پروسه را با خطر مواجه کرده است.

کمیسیون شکایات رهبری ضعیف را عامل اصلی این چالش ها دانسته و تاکید ورزید که پیش از برگزاری انتخابات بار ها از وضعیت به وجود آمده امروز هشدار داده بودند اما کسی در حکومت و کمیسیون انتخابات گوش نداد.

این در حالیست که شماری از جریان های سیاسی نیز از وضعیت به وجود آمده در یک ماه گذشته گوش زد کرده بودند طوری که در سند استعفای حنیف اتمر مشاور پیشین شورای امنیت نیز نگاشته شده بود ، دید متفاوت در داخل نظام حکومتی در مورد برگزاری انتخابات وجود نداشت.

اقای اتمر گفته بود که باید انتخابات پارلمانی و بعدآ انتخابات ریاست جمهوری با برنامه منظم که همه ارکان حکومتی و تفاهم نظر داشته باشند و دید نهاد های ناظر و جریان های سیاسی در آن دخیل باشد برگزار شود . وی همچنان به برگزاری انتخابات شفاف ، دور از تقلب و همه شمول تاکید کرده و از وضعیت به وجود آمده هشدار داده بود.

اکنون مشاهده می شود که در پروسه انتخابات رییس جمهور غنی و رهبری کمیسیون انتخابات به این هشدار ها بی تفاوت بوده و هیچ  توجهی نکرده است.

اگر حکومت در شش ماه گذشته که در تلاش آمادگی ها برای انتخابات بود دیدگاه ها را در نظر می گرفت امروز شاهد رسوایی حکومت و کمیسیون انتخابات نمی بودیم و انتخابات پارلمانی که هویت ملی افغان ها است به خوبی برگزار میشد.

ناتوانی حکومت امروز شنبه سبب شد تا هزاران شهروند کشور ساعت ها در کنار درب مراکز رای دهی انتظار بمانند و در نهایت برای آنها پاسخ نه داده شده و به روز یک شنبه انتظار بمانند که این یک نوع شرم ساری به بدنه نظام کشور است.

اکنون امتحان کلان دیگر در برابر حکومت و کمیسیون انتخابات قرار دارد که آن برگزاری انتخابات ریاست جمهور در بهار سال آینده است .

اگر حکومت از اکنون برای تغیر رهبری کمیسیون انتخابات و برنامه های اثرگذار طرح های را روی دست نگیرد وضعیت انتخابات ریاست جمهور بحرانی تر از انتخابات پارلمانی خواهد بود .

بحث دیگر اعتماد از دست رفته مردم که در انتخابات 2014 و اکنون صورت گرفت انتخابات ریاست جمهوری را با چالش کلان تر مواجه خواهد ساخت که مسوولیت حکومت است تا در این زمینه اقدام جدی کند در غیر آینده دموکراسی و ثبات سیاسی افغانستان در لبه سقوط مواجه خواهد شد که پاسخ آنرا رییس جمهور غنی خواهد داد و تاریخ نیز در این مورد با خط سیاه نقش خواهد شد.

 

 

زاهد شاداب