آنارشیسم؛ نوستالژی اتوپی است

Anarchism.  آرام بختیاری ناکجاآباد مدینه فاضله، شوق دیدار بهشت زمینی بود.   واژه یونانی…

ایستاده گی طالبان در برابر جریان شکست ناپذیری تاریخ

نویسنده: مهرالدین مشید فرهنگ تسامح گرای خراسان تاریخی و ستیزه جویی…

علم او ټکنالوژي؛ د رښتینې خپلواکۍ محور

په اوسني عصر کې د نړۍ بڼه په بشپړه توګه…

تله‌ی «شرِ کوچک‌تر»؛ چرا نباید بد را در برابر بدتر…

هانا آرنت، فیلسوفی که عمر خود را صرف مطالعه ریشه‌های…

هستی، انسان و عدم 

رسول پویان  عمری گذشت در خم و پیچ مدام هیچ  بـودن نـدیده مانـدن کس در دوام هیچ  جاه و جلال و قـدرت آدم فـسـانه بود  ابحـاری در سـراب تخیّـل تمــام هیچ  زور…

            ائتلاف های شکننده و شجره نامۀ سیاه سیاستگران افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید تغییر ناپذیری طالبان و ناتاثیر گذاری مخالفان اعتماد…

             خواب ظلمانی

خفتگا ن رویا ی  یک  آرا مش ا ند  همچوکشتی بسته…

      نسبت ونسبیت 

نسبت بیان منسوب ومربوط ،ربط وتعلق وبا مفاهیم تناسب ،متناسب…

این هم بیاد تاریخ بماند

قومگرایی و ائتلاف ها بر بنیاد قومیت حلال مشکل افغانستان نیست! گرایش…

چرا اخلاق در همه‌ عرصه‌های زنده‌گی میان بیش‌ترین بشرِ قرنِ…

اخلاق‌نگری به سیاست‌مدارانِ بد اخلاق: مورد ترامپ محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب-دینی فلسفی من…

برابری حقوی + استعداد ذاتی = شایسته سالاری...!

انسان ها٬ نظر به توانایی های ذاتی برابر آفریده نشده اند.…

مرغ رویا  

رسول پویان  مسوزان بال پـرواز پرستـوهـای زیبا را   میفگـن در قفسهای طلایی…

تعامل که انزوا؟

نور محمد غفوري په نړیوالو اړیکو کې د هېوادونو برخلیک د…

از کابل تا دیاسپورا؛ روایتی از هفت خوان رنج های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ در گره گاۀ تروریسم و مردم این…

هویت و عوامل تعیین‌کننده آن: بررسی علمی و تحقیقاتی

نور محمد غفوری خلاصه هویت یکی از مفاهیم بنیادین علوم اجتماعی و…

نقد متافیزیک؛ شرط انقلابی بودن،شد

Metaphisik. آرام بختیاری متافیزیک؛ میان الاهیات، و هستی شناسی توهمی.   آغاز بحث متافیزیک…

جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

اتحاد 

تابکی در رنج  و دوری ها ستیم موج  نا  پید ا…

نان آوران کوچک

   ساجده میلاد در ازدحام جاده در شب ها  کودکی پرسه می‌زند هر…

یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

«
»

دروغ پراکنی و جانبداری بی بی سی فارسی از تجزیه طلبان

یاشار حمدپورفرزان

دانشجوی علوم ارتباطات

بنگاه دروغ پراکنی و تحریف ساز بی بی سی فارسی،همچنان عنوان بازوی رسانه ای دستگاه اطلاعاتی انگلستان در حمایت از عناصر و جریان های ضد ایرانی را حفظ کرده است.

در جریان حاشیه های برنامه طنز تلویزیونی فیتیله، بی بی سی فارسی ظاهرا برابر دستور سرویس اطلاعاتی انگلستان با انتشار 9 خبر،گزارش،یادداشت،برنامه،انتشار فیلم و عکس های متعدد و خبرهای پی در پی در تلویزیون و رادیو، فیتیله جانبداری مستقیم از تجزیه طلبان را مجددا بالا کشید.

به گفته کارشناسان خبر،کارمندان ملکه در اقدامی غیر حرفه ای تلاش کردند تا با انتشار اخبار تایید نشده و کذب بار دیگر ماهیت غیر رسانه ای خود را نمایان سازند و به نفع یک جریان به تهیه گزارش و برنامه بپردازند.

برابر اخبار رسیده، هر چند برخی از خبرنگاران اتاق خبر نسبت به قلم زنی نهایی سردبیر فارسی زبان بی بی سی فارسی انتقادهایی وارد کرده اند اما وی در نهایت با این توجیه که ناظر مستقیم شبکه با اطلاعات و دیدی وسیع تر از ما به این مسائل نگاه می کند و مجبوریم طبق نظر وی جلو برویم، اقدام به دستکاری در گزارش ها می کند و با عجله و شتاب، تهیه دو برنامه نوبت شما و صفحه دو در دستور کار قرار می گیرد. (منظور از ناظر مستقیم،کارشناس اطلاعاتی ام آی فایو است که آشنا به امور ایران و جنگ رسانه ای در این بنگاه خبرپراکنی می باشد.)

به عنوان نمونه این بنگاه گزارشی به عنوان “اعتراض در چند شهر ترک‌نشین ایران به یک برنامه تلویزیونی”در خروجی سایت خود به تاریخ 18 آبان 1394 منتشر ساخت و نوشت : 

” گزارش هایی از درگیری میان مأموران و معترضان منتشر شده و گفته شده که در فلکه “قونقا باشی” تبریز یک ماشین پلیس توسط معترضان به آتش کشیده شده است.”

این گزارش بی پایه و اساس ظاهرا به واسطه عناصر دروغ پرداز تجزیه طلب که مدام برای فریب رسانه ها تلاش می کنند تهیه شده است و حتی سایت های تجزیه طلب که چندی از آن ها توسط یک نفر اداره می شود نیز حاضر نشدند دروغی به این بزرگی را منتشر کنند.

خبر به آتش کشیده شدن ماشین پلیس حتی در یک صفحه اجتماعی یا سایت و رسانه زرد داخلی و خارجی نیز منتشر نشد.

گویا استناد بی بی سی فارسی به عکس های آرشیو و دست کاری شده جریان های فتنه در تهران بود و توجهی به لباس تجمع کنندگان و هوای بارانی و زمین خیس تبریز در این روز ننموده است.

ظاهرا در مواردی که پای دستگاه اطلاعاتی به اتاق خبر باز می شود آبروی رسانه نیز بر باد می رود. روال کار در بی بی سی فارسی به این شکل است که تهیه کننده خبر و گزارش موظف است از چند منبع موثق ! صحت مطلب را از طریق رصد سایت ها و رسانه ها و نیز با ضبط صدای فردی که خبری را مثلا از ایران می دهد ضبط می کند و پس از حصول اطمینان از منبع یا منابع خبری دبیر و درنهایت سردبیر اجازه نشر می دهد.

اگر بی بی سی فارسی که مدام شعار حفظ استاندارهای خبر نویسی می دهد بهتر است عکس یا فیلمی که نشان از به آتش کشیده شدن اتومبیل پلیس توسط معترضین در تبریز را دارد در خروجی خود منتشر کند.

بررسی اخبار منتشره بی بی سی فارسی از شمال غرب ایران نشان می دهد که این رسانه به دلیل نداشتن منابع خبری مورد اعتماد و موثق در چنین مواقعی دست به دامان رسانه ها و افرادی می شود که همواره به دنبال فریب رسانه ها و افکارعمومی هستند.

لازم به یادآوریست، کارشناسان ایران و به ویژه قومیت ها در سرویس اطلاعاتی انگلستان طبق بخش نامه بارها از برنامه سازان و سردبیران بی بی سی فارسی خواسته اند تا از افراد گروهکی و تشکیلاتی که دستی در تجزیه طلبی و تحریک قومیت ها دارند را با عناوین پوششی محقق ، پژوهشگر و فعال حقوق بشر مورد استفاده قرار دهند. این کارشناسان اطلاعاتی توجهی به خیل انبوه اعتراض های مکتوب و صوتی ایرانیانی که در تماس های خود با این شبکه نسبت به سابقه فعالیت های تروریستی و ضد ایرانی کارشناسان ! به ویژه فراریان از جنوب کشور ،ندارند.

گفتنی است برخی از کارکنان بی بی سی فارسی بارها در گفتگو با دوستان و نزدیکان خود زبان به گلایه از دخالت مستقیم سرویس جاسوسی انگلستان در امر تهیه خبر گشوده اند.

 

* لیستی از مطالب تولیدی توسط بی بی سی فارسی به ترتیب تاریخ انتشار:

17/8/1394

پخش برنامه ‘فیتیله’ از تلویزیون ایران متوقف شد

18/8/1394

اعتراضات به فیتیله در زنجان

اعتراض‌ها به طنز تلویزیونی ‘فیتیله’؛ نظرات و مشاهدات شما (برنامه نوبت شما)

اعتراض در چند شهر ترک ‌نشین ایران به یک برنامه تلویزیونی

رئیس صدا و سیما بابت برنامه ‘فیتیله’ عذرخواهی کرد

19/8/1394

تجمع اعتراض‌آمیز مردم تبریز به برنامه طنز تلویزیونی «فیتیله» در دانشگاه تبریز

شورای امنیت کشور در باره برنامه فیتیله به تلویزیون ایران ‘تذکر داده است

چرا حکومت ایران در مهار بحران‌های قومی ناتوان است (یادداشت)

20/8/1394

آیا برنامه “فیتیله” توهین آمیز بود؟ (برنامه صفحه دو)