آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

«
»

بیانیه کمیته برگزاری جشن‌های ۱٠٠ سالگی انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر

رویداد منجر به بهبودی سیمای جهان

هموطنان محترم!

همراهان، رفقا و دوستان!

۷ نوامبر سال ۲٠۱۷ انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر صد ساله می‌شود. بیش از یک قرن در جهان رویدادی از حیث مقیاس و اهمیت مشابه آن روی نداده و اتفاق نیافتاده است. و در قرن حاضر رویدادی نظیر آن که بتواند موجب تحول بنیادی نوع زندگی در جهان بشود، نادر است. ایجاد و تصدیق اولین کشور آزاد سوسیالیستی در جهان، دستاورد اساسی انقلابی بود که ما همچنان متعلق بخود می‌دانیم. در نتیجه الغای طبقات و اقشار استثمارگر، اتحاد و یگانگی بر اساس عدالت و برابری، این کشور به خانه عمومی کارگران و دهقانان بیش از خلق و ملت ساکن اراضی یک ششم کره زمین تبدیل گردید. در کشوری که طبق معیارهای تاریخی دولت شوروی موفق شد به اشغالگری ۱۴ کشور سرمایه‌داری خارجی نقطه پایان گذارده، ریشه بی‌سوادی را بخشکاند، انقلاب موفقیت‌آمیز فرهنگی، صنعتی و اجتماعی کردن را به سرانجام برساند. اتحاد شوروی، ارتش سرخ درجه یک واقعا مردمی کارگران و دهقانان را تشکیل داد که فاشیسم هیتلری و میلیتاریسم ژاپن را تارومار نمود. این پیروزی بسیاری از خلق‌ها و کشورها را از اسارت استعمار آزاد ساخت و موجب تشکیل نظام جهانی سوسیالیسم گردید.

کشور شوراها برای اولین بار در تاریخ بشر مجموعه گسترده‌ایی از حقوق و آزادی‌ها را در قانون اساسی خود تثبیت و تضمین نمود و با مدیریت منابع مادی و انسانی خود در سمت‌ و‌سوی اصلی، آنها را محقق ساخت. حق کار و استراحت، تحصیل و بهداشت، تأمین شایسته دوره پیری، معالجه و مراقبت‌های پزشکی معلولان و سالمندان بخشی از آن حقوق‌ها بود. براستی هم میهن کثیرالمله سوسیالیستی ما به ایجاد بهترین نظام آموزشی، بهداشتی، علمی و فرهنگی، به اعزام اولین انسان به فضای کیهانی و شکافتن اتم موفق گردید.

اتحاد شوروی به برکت این سیاست، سال‌های طولانی به الگویی برای تقلید بدل شد. متحدان با خرسندی تجارب آن را به کار می‌بستند، دشمنان هم مجبور به پیروی از آن بودند. اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی ضامن صلح و شکوفایی در کره زمین بود.

اکتبر کبیر جهشی بود بسوی آینده، برای ایجاد جامعه عادلانه زحمتکشان بر اساس توسعه اقتصادی، ترقی علمی- صنعتی، رشد بهره‌وری کار، توسعه همآهنگ شخصیت. این است تفاوت بنیادی آن با امپریالیسم، با جهانی‌سازی امروزی توأم با عطش سیری‌ناپذیر برای کسب سود از راه استثمار غارتگرانه، نابرابری‌های طبقاتی، استعمار و جنگ‌های اشغالگرانه. آموزه اصلی کشور سوسیالیستی مولود اکتبر کبیر: «هر که کار نکند، نخورد»، نمی‌توانست پیروان تفکر بورژوازی را چه داخل کشور و چه در خارج از آن، به اعمال خشونت، به رویارویی خونین با حاکمیت شوراها وادار نکند.

اما در اوضاع و احوال غیرعادی نیز اتحاد شوروی موفق شد بر مشکلات و چالش‌های پدیده آمده در راه  ایجاد سوسیالیسم فائق آید. در جنگ امپریالیستی اول جهانی به «فرمان صلح» پاسخ دادیم: به اشغالگران خارجی توسط یگان‌های ارتش سرخ؛ به ترورهای سفید ضد انقلاب، بواسطه واحدهای ویژه و کمیته اضطراری؛ به فقر و ویرانی، با «صدور فرمان زمین»، با سیاست اقتصادی جدید و کمیته دولتی الکتریفیکاسیون روسیه؛ به تورم بالا، بکمک ده روبل طلایی شوروی؛ به تهاجم فاشیستی، با جنگ کبیر میهنی، با دهها ضربه استالینی و برافراشتن پرچم سرخ در برلین- درست در قلب اروپا. موفقیت در ایجاد مولود اصلی اکتبر سرخ، بعبارت صریح‌تر، در تشکیل کشور مقتدر اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی بدون وجود لنین و حزب او، بدون خرد و اراده استالین، بدون کار و زحمت خلاق میلیون‌ها نفر از مردم قهرمان اتحاد شوروی قابل تصور نبود.

موفقیت‌های دولت مقتدر اتحاد شوروی سیمای جهان را بهبود بخشید. تخریب اتحاد شوروی به بهای گزافی برای کشور ما و همه جهان تمام شد. آنچه که در اوکراین، در عراق، سوریه، لیبی، در مرزهای جمهوری دموکراتیک خلق کره روی می‌دهد، پدیده تازه‌ای نیست. پیش از تشکیل اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی چنین بود و امروز نیز چنین است. الیگارشی جهانی هنگامی در راه جنگ جهانی جدید متوقف شد، که با اقتدار خلق‌های اتحاد شوروی مواجه گردید. بنا بر این، احیای اتحاد خلق‌های برادر ما و همه علاقه‌مندان به اتحاد بر مبنای سوسیالیسم، تنها راه ممانعت از افتادن دنیای امروز به دامن جنگ عالمگیر جدید است. در این امر خطیر و مسئولانه نقش اصلی را باید اتحاد کمونیست‌ها و نیروهای ملی- میهن‌پرست ایفا نماید.

برقراری عدالت بعنوان هدف انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر، رویدادی که سیمای جهان را بهبود بخشید، باید در مبنای ترقی بشریت قرار گیرد.

کمیته برگزاری جشن‌های صدمین سالگشت انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر در مراحل نهایی تدارک جشن‌ها همه نیروهای سالم جامعه ما را به برگزاری شایسته جشن‌های انقلاب فرامی‌خواند.

فقط با تکیه بر بهترین دستاوردهای دورۀ اتحاد شوروی می‌توان روسیه را نجات داد!

فقط از این طریق می‌توان به ایجاد دنیای نوین موفق شد!

گنادی زیوگانوف (Gennadiy Zyuganov)

صدر کمیته مرکزی حزب کمونیست روسیه

سووتسکایا راسیا

مترجم: ا. م. شیری