این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

«
»

اقتصاد اسلامی یه زبان ساده !

دلار در مرز 5000 تومان و گرانی صعودی شب عید و بازار و اختلاس…ما را برآن داشت تا با پروفسور اقتصاد مصاحبه ای کنیم . پروفسور اقتصاد ما سوار بر خر و در حال فرار بود که گیر من افتاد…

سوال اول : استاد دلار 5000 تومان ، آب و برق هم گران شد ، اوضاع اقتصادی خیلی به هم ریخته است … با این حال چرا بانکها و یا دولت اعلام ورشکستگی نمیکند مثل یونان ؟


جواب : حکومت اسلامی ایران یافت و عملکردش اساسا با یونان فرق دارد قابل مقایسه نیست . البته قانون پایه همه بانکها چپو کردن جیب مردم است فقط یونان چون تابع کل اروپا است نمیتواند این کار را به شکل جنگلی و وحشیگری انجام دهد باید مراعات کند . به همین خاطر دولت یا بانک در جایی دستش را بالا میبرد و اعلام ورشکستگی میکند . نظام بانکی حکومت اسلامی ایران با تمام کهکشان فرق میکند . این نظام ظاهرا دوگانه متشکل از بخش دولتی و به «اصطلاح خصوصی» و یک بخش غیر رسمی و همزمان رانتی و منزوی از نظام بانکی جهانی است . بخش قابل توجهی از کل نقدینگی مردم در اختیار موسسات اعتباری غیر رسمی تحت نظارت و پوشش نهادهای ولایت فقیه است مثل قرض الحسنه ، کاسپین … همین نهادها به شکلی مصنوعی ارزش ارز را دستکاری میکنند و ارزش سهام گذاری مردم ظاهرا پائین میاید ، و این تفاوت سهام مردم را رسما بالا میکشند و میخندند….

سوال : یعنی روز روشن جیب مردم را خالی میکنند پس مردم حق اعتراض دارند…


جواب : بله رسما مردم را غارت میکنند ولی مردم اعتراض نباید بکنند ، بانکها پول مردم را نمیدهند ، قیمتها بالاتر میرود …. سپاه و نیروی سرکوب همیشه ولی آماده است تا هر اعتراضی را سرکوب و صدای دشمنان کاشف حجاب را خفه کند ، غرب هم سماق بمکد اگر فکر میکند اعتراضات مردم کمکی به تغییرات میکند، سپاه پاسداران که شلغم نیست . موسسات رانتی که عمدتا دارای کارکرد سیاسی هستند به نهادها و افراد ذی نفوذی در شبکه و بافت حاکمیت وابستگی دارند . ستون فقرات نظام بانکی حکومت اسلامی ایران در اختیار نهادهای تحت مدیریت ولایت فقیه است .

سوال : اقتصاد اسلامی به زبان ساده یعنی چه ؟

اقتصاد اسلامی ریشه اش یه 1400 سال پیش و شبه جزیره عربستان برمیگردد . در آن زمان اندازه قبیله ای که باید مدیریت اقتصادی میشد حداکثر 100 نفر بود .هر وقت قبیله مشکل اقتصادی پیدا میکرد مردان شمشیر به دست میرفتند بیابان و چند کاروان را لخت میکردند و بحران اقتصادی حل میشد . مدیریت این بحرانهای اقتصادی صد نفره ابتدا با خود رسول الله بود …. الان مدیریت اقتصادی 80 میلیون نفر کمی فرق میکند . منتها حاکمان اسلامی برایشان فرقی نمیکند . همه اختلاسهای این دوران هم توسط خانواده شهدای خودشان انجام شده است . یعنی خانواده شهدا فقط سهم خودشان را از سفره انقلاب دزدیدند .

سوال آخر : استاد الان شما سوار بر خر کجا میرید ؟


جواب : اگه خدا بخواد سهم خودم رو از سفره ان قلاب شکوهمند اسلامی برداشتم و دوران بازنشستگی رو میرم کانادا….مرگ بر ضد ولایت فقیه !

سوال : استاد حالا من چکار کنم ؟

جواب : تخمای عظما رو بمال تا عفو بگیری ، تو کلاسهای سعید طوسی شرکت کن و قرآن بخوون ، دعا بخوون…سرتو بنداز پائین مثل گوسفند زندگی کن تا حوصله ت سر نره ….

06.02.2018
اسماعیل هوشیار