برای چهارمین بار از سپردن کرسی افغانستان در ملل متحد…

افغانستان بحیث یک کشور ، عضو دائمی سازمان ملل متحد…

سیاست‌های شیطنت امیز پاکستان علیه افغانستان

از گذشته هاکه بگذریم ،همین حالا کارزار تبلیغی و تحرکات…

بمناسبت روز بین المللی حمایت از حقوق اطفال 

نوشته  و گردآوری معلوماتی از بصیر دهزاد    امروز  ۲۰ نوامبر زور بین…

شیردروازه و آسمایی خصم افگن و هندوکش عقاب پرور! ما…

نویسنده: مهرالدین مشید ما هنوز خیلی قرضدار مردم مظلوم افغانستان هستیم چند…

څنگه یی

 شعر ملمع - شیر و شکر از دکتور ایماق شعر ملمع (…

ذهن ستم گستر 

رسول پویان  زمیـــن در آتـش خـودکامگان آز می سوزد  سـرا و مـزرع…

شناخت با 13 نوع سوگیری در داوری در عرفان

دکتر بیژن باران شناخت کارکرد مغز است که سوگیری در آن…

نتیجه انتخابات امریکا در ترازوی منافع ملی افغانستان

ا میرعبدالواحد سادات  متاسفانه در منجلاب پر جنجال کنونی که :اساس تراژیدی…

دین وسیاست

نوشته دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها دیدگاه های…

موسم پیری

این نقد جای اگر نپذیری، کجا برم ؟  وین هدیه ام…

معاهده ی افتضاح بار دوحه؛ پروندۀ ناتمام افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افزایش فشار سیاسی بر طالبان، یگانه گزینه برای…

ماردین ابراهیم

آقای "ماردین ابراهیم" (به کُردی: ماردین ئیبڕاهیم)، شاعر معاصر کُرد،…

وجدان ودادگاه آن 

***   داد گاه وجدان بامعراج عدالت اصدار حکم میکند ـ وتصمیم…

افتخار برکارمل واعضای حزبم!

امین الله مفکر امینی          2024-12-11! فــــــخر به پــــرچمدارانی رهی عدل وانصـــاف کـــــه نیست…

بازگشت به خوییشتن؛ گفتمان رسیدن به پویایی های فکر و…

نویسنده: مهرالدین مشید هر بازگشت آغازی برای برگشت به ارزش های…

اسرار عشق 

رسول پویان  شدم تا همدم نـور آشیان در کهکشان دارم  از این…

کابل زیبا

سیمین بارکزی فرزند عبدالکبیر خان بارکزی 1953 میلادی در یک…

خالە بکر

استاد "بکر محمد امین" (به کُردی: به‌کر محه‌ممه‌د ئەمین) متخلص…

احتمال تحولات بعد از انتخابات در آمریکا و صدای تکانه…

نویسنده: مهرالدین مشید آیا با پیروزی ترامپ آمریکا به افغانستان باز…

«
»

  اروپا نباید دنباله رو امریکا باشد      

  اظهارات جسورانه ی رییس جمهورفرانسه در چین :

  نوشته ی : اسماعیل فروغی

       اظهاراتِ به ظاهر انقلابی و استقلال طلبانه ی اخیر ایمانوئل ماکرون رییس جمهور فرانسه درپایان بازدیدِ پردست‌آورد اش ازجمهوری خلق چین ، واکنش های شدید رهبران اروپا را برانگیخته و اتاق های فکرِعرصه های مهم سیاسی ، اقتصادی و امنیتی اروپا را به اندیشه واداشته است .

        مکرون پس ازاستقبال شاندارتاریخی ازسوی رهبران چین و پس از بگو مگو های سخت پشت درهای بسته با شی جین پینگ رییس جمهورمقتدرچین ، در آخرین مصاحبه خبری اش با صراحت و با صدای بلند گفت که : ” در تحولات تایوان ، اروپا باید بی طرف باقی بماند ، اروپا از تشدید بحران در تایوان هیچ نفعی بجز زیان نخواهد برد . اروپا باید به یک قطب سوم مستقل از واشنگتن و پکن مبدل شود… “

        رییس جمهور فرانسه ضمن این مصاحبه ی خبری به روشنی اعلام کرد که : ” خطر بزرگی که اروپا را تهدید می کند ، گرفتار شدن در بحران هاییست که به نفع اروپا و برای اروپا نیست .”

        او با جدیت تاکید کرد که : ” اروپا باید در برابر فشارهای موجود که اروپا را به دنباله رو های امریکا تبدیل می نماید ، مقاومت به خرچ بدهد… “

       اینگونه اظهارات سخت و صریحِ یک رییس جمهورمقتدراروپا که با واکنش های منفی برخی رهبران محافظه کار و ترسوی اروپا مواجه شد، بی تردید ریشه دراندیشه های راهبردی ” استقلال استراتژیک ” برای اروپا داشته و خواستار استقلال سیاسی – اقتصادی و افزایش توان دفاعی اروپا بدون وابسته گی کامل به ایالات متحده ی امریکا می باشد.

       اینگونه اظهارات اگر از یکسو می تواند مصرف تبلیغاتی داخلی برای موقعیت حساس کنونی رییس جمهورمکرون داشته باشد ، از جانب دیگر می تواند اتحاد کلیدی میان اروپا و امریکا را شدیداً تهدید و تضعیف نماید.

       و بالاخره اینگونه اظهارات ، بازتاب روشنی است از حقایق تلخ و دشواری های بی شمارکنونی درون اروپا که همه ازاثردنباله روی های بی چون وچرا ازامریکا و سهمگیری در جنگها و بحران های بیهوده ای که آمریکا خلق نموده، به وجود آمده است.

       به باور ناظران و تحلیلگران ، این اظهارات صریح مکرون در واقع ادامه ی همان موضعگیری قاطع اروپاییان در برابر ” قانون کاهش تورم ”  امریکاست که چندی پیش برای حمایت سرمایه گذاری درامریکا به تصویب رسیده است. ( قانون کاهش تورم امریکا، شامل یارانه های گونه گون به سرمایه داران و شامل 370 میلیارد دالر برنامه ی کمکی به سرمایه دارانی است که در بخش انرژی پاک ، موترهای برقی ، باتری ها و آب و هوا ؛ در امریکا سرمایه گذاری می نمایند. ) این اقدام یک طرفه ی واشنگتن که اروپا را غافلگیر کرده است ، می تواند سرمایه های تولیدی بزرگی را از اروپا به آمریکا انتقال داده و تجارت و صنایع اروپایی را شدیداً متضرر سازد. درست پس از تصویب همین قانون هم بود که ایمانوئل ماکرون پیشاپیش سایر رهبران اروپا به صراحت خواستار استقلال اقتصادی اروپا از امریکا شده گفته بود که : ” این قانون تهدیدی برای تجزیه ی غرب بوده ممکن است مشکلات امریکا را حل نماید ؛ اما مشکلات اروپا را تشدید خواهد کرد … اروپا باید به قانون امریکا در مورد کاهش تورم ، واکنش قوی نشان بدهد… “

      اظهارنظرهای صریح مکرون  توجه سیاستمداران زیادی را در اروپا بخود جلب کرده است. ازجمله ی سیاستمداران اروپایی چارلز میشل رییس شورای اروپا ضمن مصاحبه ای در نشریه ی پولیتیکو گفته است که : ” رهبران اروپایی بطور فزاینده ای نسبت به تلاش مکرون برای ” خودمختاری استراتژیک ” موافق استند …

      به گزارش نشریه ی” پولیتیکو ” آقای میشل با بیان این که موضع مکرون در میان رهبران اتحادیه ی اروپا تنها نیست خاطر نشان کرده است که : ” دیدگاه های اونشان دهنده ی تغیر رو به رشد در بین رهبران اتحادیه ی اروپا می باشد … “

      اینکه اروپا تا کجا می تواند درمسیرخود ” مختاری استراتژیک ” حرکت کند هنوز روشن نیست . آنچه واضح است اینست ، با آنکه از قلدربازی های سودجویانه ی امریکا، جانِ اروپاییان به لب رسیده و نمی خواهند بیش از این در جنگهای سودجویانه ی امریکا سهم بگیرند ؛ اما تا هنوز توان ایستادن و نه گفتن در برابر قدرت قهار امریکا را ندارند . در چنین وضعیت ، جسارت آقای مکرون درپایان بازدید اش از چین ، می تواند نقطه ی عطفی باشد برای بیداری و نجات اروپا از تسلط هشتاد ساله ی امریکا بر این قاره ی سبزکه باید مورد حمایت قرار بگیرد …