جامعه دین زده چگونه است؟

عبارت از جامعه می باشد٬ که دیندار از دین٬ چون…

نوای خلقِ غمدیدهء بغلان!

امین الله مفکر امینی       2024-13-05 آسمـان گرفته سخت برما، زمیــــن از سوی…

تنهایی و غربت شناخت نامه ی تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دیگری از تنهایی و غربت روایت تبعید یعنی…

دست یاری 

بر بلای سیل بغلان مبتلا است  ساکنان اش زین مصیبت در…

تجلیل از روزمادردرکشورشاهی هالند

بتاریخ 12می سالجاری درشهرارنهم کشورشاهی هالند محفل باشکوهی ازسوی شوراي…

بجنبید ایکه خود ها، حامییان حقوق بشرخوانید!

امین الله مفکر امینی       2014-13-05! ندانم چطور گویم ویا به تصویر کشمدردوناله…

اینجا بغلان است، آدمیت را سیل برده است!

سیامک بهاری “ما نه غذا داریم، نه آب آشامیدنی، نه سرپناه،…

خشم سیلاب

رسول پویان خانه و باغ و زمین و روستا ویران گشت خـشـم…

 قاضی ی شهر شرف

محمد عالم افتخار مال تاجـر غرق دریا گشـته بود تاجر آنجا محوِ…

خیزش های مردمی نشانه های شکست طلسم وحشت طالبانی

نویسنده: مهرالدین مشید تبعیض، حرمت شکنی و استبداد کار نامه ی…

مادر

ای مادر من فرخ و آباد بمانی پر خنده به لب…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

انتظارم، بوی سیگارهای زر گرفته... و روزهای تلخِ نیمه سوخته میان بغض خاموشت…

جنگ قدرت ها

رسول پویان جنگ قـدرت ها دل زخمین وخونین آورد جـای صلح و…

افراطیت پادزهر خیانت رهبران اسلام سیاسی و یا شکست مبارزات…

نویسنده: مهرالدین مشید علل و عوامل یا چگونگی و چیستی باز…

زبان آریایی یا آریویی چی شد؟

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ——————————— زبان بازتاب خرد آدمی است و انسان…

تعامل 

نور محمد غفوری از چندی به اینطرف در مکالمات و نوشتار…

جمال غمبار

آقای "جمال غمبار"، (به کُردی: جەمال غەمبار) شاعر و نویسنده‌ی…

چین کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد

منبع تصویر، GETTY IMAGES ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۳ مه ۲۰۲۴ آژانس فضایی…

        تقدیم به ستره محکمه امارت اسلامی افغانستان

معروضه محمد عالم افتخار ولد محمد قاسم دارنده تذکره تابعیت 1401100148058   حضور…

حاکمیت طالبان؛ افزایش بحران و تکانه های بی ثباتی ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید استبداد و تبعیض طالبان و به صدا درآمدن…

«
»

  اروپا نباید دنباله رو امریکا باشد      

  اظهارات جسورانه ی رییس جمهورفرانسه در چین :

  نوشته ی : اسماعیل فروغی

       اظهاراتِ به ظاهر انقلابی و استقلال طلبانه ی اخیر ایمانوئل ماکرون رییس جمهور فرانسه درپایان بازدیدِ پردست‌آورد اش ازجمهوری خلق چین ، واکنش های شدید رهبران اروپا را برانگیخته و اتاق های فکرِعرصه های مهم سیاسی ، اقتصادی و امنیتی اروپا را به اندیشه واداشته است .

        مکرون پس ازاستقبال شاندارتاریخی ازسوی رهبران چین و پس از بگو مگو های سخت پشت درهای بسته با شی جین پینگ رییس جمهورمقتدرچین ، در آخرین مصاحبه خبری اش با صراحت و با صدای بلند گفت که : ” در تحولات تایوان ، اروپا باید بی طرف باقی بماند ، اروپا از تشدید بحران در تایوان هیچ نفعی بجز زیان نخواهد برد . اروپا باید به یک قطب سوم مستقل از واشنگتن و پکن مبدل شود… “

        رییس جمهور فرانسه ضمن این مصاحبه ی خبری به روشنی اعلام کرد که : ” خطر بزرگی که اروپا را تهدید می کند ، گرفتار شدن در بحران هاییست که به نفع اروپا و برای اروپا نیست .”

        او با جدیت تاکید کرد که : ” اروپا باید در برابر فشارهای موجود که اروپا را به دنباله رو های امریکا تبدیل می نماید ، مقاومت به خرچ بدهد… “

       اینگونه اظهارات سخت و صریحِ یک رییس جمهورمقتدراروپا که با واکنش های منفی برخی رهبران محافظه کار و ترسوی اروپا مواجه شد، بی تردید ریشه دراندیشه های راهبردی ” استقلال استراتژیک ” برای اروپا داشته و خواستار استقلال سیاسی – اقتصادی و افزایش توان دفاعی اروپا بدون وابسته گی کامل به ایالات متحده ی امریکا می باشد.

       اینگونه اظهارات اگر از یکسو می تواند مصرف تبلیغاتی داخلی برای موقعیت حساس کنونی رییس جمهورمکرون داشته باشد ، از جانب دیگر می تواند اتحاد کلیدی میان اروپا و امریکا را شدیداً تهدید و تضعیف نماید.

       و بالاخره اینگونه اظهارات ، بازتاب روشنی است از حقایق تلخ و دشواری های بی شمارکنونی درون اروپا که همه ازاثردنباله روی های بی چون وچرا ازامریکا و سهمگیری در جنگها و بحران های بیهوده ای که آمریکا خلق نموده، به وجود آمده است.

       به باور ناظران و تحلیلگران ، این اظهارات صریح مکرون در واقع ادامه ی همان موضعگیری قاطع اروپاییان در برابر ” قانون کاهش تورم ”  امریکاست که چندی پیش برای حمایت سرمایه گذاری درامریکا به تصویب رسیده است. ( قانون کاهش تورم امریکا، شامل یارانه های گونه گون به سرمایه داران و شامل 370 میلیارد دالر برنامه ی کمکی به سرمایه دارانی است که در بخش انرژی پاک ، موترهای برقی ، باتری ها و آب و هوا ؛ در امریکا سرمایه گذاری می نمایند. ) این اقدام یک طرفه ی واشنگتن که اروپا را غافلگیر کرده است ، می تواند سرمایه های تولیدی بزرگی را از اروپا به آمریکا انتقال داده و تجارت و صنایع اروپایی را شدیداً متضرر سازد. درست پس از تصویب همین قانون هم بود که ایمانوئل ماکرون پیشاپیش سایر رهبران اروپا به صراحت خواستار استقلال اقتصادی اروپا از امریکا شده گفته بود که : ” این قانون تهدیدی برای تجزیه ی غرب بوده ممکن است مشکلات امریکا را حل نماید ؛ اما مشکلات اروپا را تشدید خواهد کرد … اروپا باید به قانون امریکا در مورد کاهش تورم ، واکنش قوی نشان بدهد… “

      اظهارنظرهای صریح مکرون  توجه سیاستمداران زیادی را در اروپا بخود جلب کرده است. ازجمله ی سیاستمداران اروپایی چارلز میشل رییس شورای اروپا ضمن مصاحبه ای در نشریه ی پولیتیکو گفته است که : ” رهبران اروپایی بطور فزاینده ای نسبت به تلاش مکرون برای ” خودمختاری استراتژیک ” موافق استند …

      به گزارش نشریه ی” پولیتیکو ” آقای میشل با بیان این که موضع مکرون در میان رهبران اتحادیه ی اروپا تنها نیست خاطر نشان کرده است که : ” دیدگاه های اونشان دهنده ی تغیر رو به رشد در بین رهبران اتحادیه ی اروپا می باشد … “

      اینکه اروپا تا کجا می تواند درمسیرخود ” مختاری استراتژیک ” حرکت کند هنوز روشن نیست . آنچه واضح است اینست ، با آنکه از قلدربازی های سودجویانه ی امریکا، جانِ اروپاییان به لب رسیده و نمی خواهند بیش از این در جنگهای سودجویانه ی امریکا سهم بگیرند ؛ اما تا هنوز توان ایستادن و نه گفتن در برابر قدرت قهار امریکا را ندارند . در چنین وضعیت ، جسارت آقای مکرون درپایان بازدید اش از چین ، می تواند نقطه ی عطفی باشد برای بیداری و نجات اروپا از تسلط هشتاد ساله ی امریکا بر این قاره ی سبزکه باید مورد حمایت قرار بگیرد …