سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

آغاز یک توطیه ی جنایت بار و کوچ اجباری پنجشیریان

ویسنده: مهرالدین مشید امروز روستای دشتک پنجشیر و فردا هم دشتک…

آغوش مادر وطن!

امین الله مفکر امینی       2024-08-12! مــرا مادر وطن ومردمش بس گرامیســـت هرکه مادروطن…

نور کهن 

رسول پویان  نـور کهن ز روزن دل جلوه گر شدست  هـور از…

بمناسبت  ۷۶ و مین  سالروز  تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر  

نوشته از بصیر دهزاد  اوضاع وخیم کنونی بین المللی، حلقه تنگ…

دادخواهی برای مهاجرین افغان که از تاجیکستان اخراج اجباری می…

من محمدآصف فقیری نویسنده و پژوهشگر و مدرس حقوق و…

عرفان در سیاست

– دکتر بیژن باران ایران از سده 19 با نپذیرفتن…

دعوت صالح به آمریکا و" هفت خوان رستم "اختلاف های…

نویسنده : مهرالدین مشید  چرخش در سیاست آمریکا یا ابزاری برای…

پردۍ ناولې پروژې ودروئ

عبدالصمد ازهر                 …

حقوق بشر 

تدقیق و نگارشی از سخی صمیم.   حقوق بشرچه نوع حقوق راگویند…

«
»

ائتلاف دولتی آلمان در آستانه فروپاشی

روزنامه “تاگس آنسایگر” در مطلبی به تشدید مناقشات بودجه‌ای در دولت ائتلافی آلمان و افزایش خطر فروپاشی دولت ائتلافی به صدر اعظمی “اولاف شولتز” پرداخته و نوشت: کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان از حزب لیبرال دموکرت خواستار تجدید نظر اساسی در سیاست های مالی و بودجه‌ای ائتلاف است.

در این میان احزاب سوسیال دموکرات و سبزها در دولت ائتلافی نمی خواهند خواسته های لیندنر را اجرا کنند.

حالا یک کمیته ائتلاف دولتی برای عصر چهارشنبه به منظور یافتن راهکاری برای این مسئله برنامه ریزی شده است.

سوسیال دموکرات‌های آلمان و سبزها در آخر هفته تلاش زیادی کردند تا هیزم بیشتری در آتش این مناقشات نریزند. اما ساسکیا اسکن، رهبر حزب سوسیال دموکرات این مسئله را فاش کرد که اوضاع در داخل احزاب ائتلاف تا چه حد پیچیده است.

اسکن گفت، خواسته‌هایی که کریستین لیندنر، رهبر حزب لیبرال دموکرات و وزیر دارایی در یک مقاله 18 صفحه‌ای مطرح کرد، در این ائتلاف قابل تحقق نیست. وی همچنین تاکید کرد: «هیچکس نمی‌خواهد در حال حاضر پیش‌بینی کند که دقیقاً چه زمانی انتخابات فدرال بعدی برگزار می‌شود، اما خانه ائتلاف در حال سوختن است.

وی لیندنر را عامل وقوع این آتش سوزی ارزیابی کرد.

این واکنش‌ها نشان داد که لیبرال‌ها تا چه اندازه از شرکای ائتلافی خود فاصله گرفته‌اند، خواسته‌های لیندنر بیش از همه توسط فردریش مرز، کاندیدای اپوزیسیون دموکرات‌های مسیحی برای صدراعظمی ستایش شد.

لیندنر موضع خود را با این استدلال توجیه کرد که هابک، وزیر اقتصاد نیز اخیرا ایده یک صندوق سرمایه گذاری مملو از صدها میلیارد یورو را ارائه کرده است که قادر به کسب اکثریت در این ائتلاف نخواهد بود. وی تاکید کرد که خواسته های وی هم در همین سطح است.

تورستن هربست، عضو هیأت رئیسه حزب لیبرال دموکرت هم در این باره گفته است : اگر تغییری اساسی در جهت گیری در سیاست اقتصادی ایجاد نشود، هیچ مبنایی برای بودجه فدرال و در نتیجه هیچ مبنایی برای این دولت وجود نخواهد داشت.

اولاف شولتز، صدر اعظم، رابرت هابک، وزیر اقتصاد و لیندنر می‌خواهند در چند روز آینده چندین بار ملاقات کنند تا ببینند آیا اوضاع می‌تواند بهبود یابد یا خیر.

“اشپیگل” نوشت، هدف این است که بدانند آیا مذاکرات بیشتر در مقیاس بزرگتر هنوز ارزشمند است یا خیر. یک کمیته ائتلافی برای عصر چهارشنبه برنامه ریزی شده است که نه تنها سران دولت، بلکه اعضای احزاب و گروه های پارلمانی نیز در آن شرکت خواهند کرد و این اولین مورد پس از چندین ماه خواهد بود.

در ادامه این گزارش آمده است: همچنین ممکن است روز چهارشنبه مشخص شود که چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز خواهد شد. پیش از این گفته شده بود که پیروزی دونالد ترامپ می‌تواند احزاب ائتلاف دولتی در آلمان را دوباره نظم دهد. بهر آلمان با چالش‌های جدیدی روبرو است و حالا زمان بدی برای فروپاشی دولت سومین قدرت اقتصادی بزرگ جهان است.

در ادامه این مطلب آمده است: از دست دادن اعتماد به این ائتلاف دولتی آنقدر زیاد است که احتمالاً دیگر قابل ترمیم نیست. اگر حزب لیبرال دموکرات دولت را ترک کند یا توسط شولتز اخراج شود، صدراعظم باید تصمیم بگیرد که در مرحله بعد چه کاری انجام دهد: گزینه ها یک دولت اقلیت با سبزها یا انتخابات زودهنگام پس از از دست دادن رأی اعتماد در بوندستاگ است.

در این میان اپوزیسیون آلمان هم خواستار انتخابات زودهنگام شده اند.

مارکوس سودر، رئیس حزب سوسیال مسیحی این درخواست را مطرح کرده و گفته است: تنها چیزی که اکنون اهمیت دارد، انتخابات جدید سریع است. ناقوس مرگ ائتلاف موسوم به چراغ راهنما به صدا درآمده است.

وی تاکید کرد: در حکومتی که اعضای آن علیه یکدیگر کاغذ می فرستد شایستگی عمل وجود ندارد و مایه شرمساری کشور ما است. وقت آن رسیده است که دوشاخه را بکشیم و به این نمایش حقیرانه که هر روز بیشتر به آلمان آسیب می زند پایان دهیم.

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان از حزب سوسیال دموکرات، رابرت هابک، وزیر اقتصاد از حزب سبز و “کریستین لیندنر”، وزیر دارایی آلمان از حزب لیبرال دموکرات به جای یک طرح مشترک برای مبارزه با رکود اقتصادی و بحران سه طرح مختلف دارند.

به این ترتیب رهبران دولت به جای مقابله با بحران اقتصادی، علیه یکدیگر مبارزه می کنند. آنها خود را تبلیغ می کنند و به رقبای خود توهین می کنند.

زیگمار گابریل، رهبر سابق حزب سوسیال دموکرات و وزیر امور خارجه سابق آلمان هم اخیرا در سخنانی اظهار داشته است که اقدامات دولت به یک برنامه محرک اقتصادی برای خشم سیاسی و افراط گرایی تبدیل شده است. وی تاکید کرده که دولت باید به این مسئله فکر کند یا متوقف شود.