عشق بود آن !

امین الله مفکر امینی                        2026-22-!06 در ایــن دهری ِ مجاز مجوییـــد ومگویید…

اسلام‌گرایی؛ از رستاخیز ضد استعمار تا چالش افراطیت و امکان…

نویسنده: مهرالدین مشید مطالعه‌ای در اندیشه متفکران مسلمان و تجربه افغانستان،…

لرمانتوف نابغه سرکش ادبیات روسیه

برگردان. رحیم کاکایی «خانه من هر جا که آسمانی باشد، آنجاست...» مترجم: همپای…

افغانستان در چهار راۀ رقابت های ژیوپلیتیک و ا ستراتیژی…

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتژیک پاکستان و هند تا عمق…

جنگ های فناورانه وفکری در عصر جدید ، بررسی جایگاه…

مقدمه . إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ…

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

Metaphisiker. آرام بختیاری فلسفه متافیزیک؛ رونق دین، اعتراض سکولاریسم.  نوع تفکر متافیزیکی در…

مرگ چیست؟

برهان الدین « سعیدی »  به روز مرگ چو تابوت من…

وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

بیان ابراهیم

خانم بیان ابراهیم (به کُردی: بەیان ئیبراهیم) شاعر کُرد زبان…

کیف آزادی

رسول پویان لباس غـم برون از قـامت شـادی کنید هردم بـرای شادخـواری…

زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

«
»

آیا رییس جمهورغنی تعویض خواهد شد !؟

                    عکس ‏‎Ismail Feroughi‎‏   

   نوشته ی : فروغی

       با آنکه شواهد و قراین از بی باوری و خشم روزافزون رهبران ایالات متحده ی امریکا نسبت به شخص رییس جمهورغنی و تیم فاسد ارگ حکایت دارد ؛ اما هنوزهم نمیتوان باورکرد که آنکشور، رییس جمهورغنی را  با شخص دیگری تعویض نماید .

      این که رییس جمهوردونالد ترامپ تا هنوزازدیداربا رییس جمهورغنی ابا ورزیده است ، نشان دهنده ی صریح بیعلاقه گی او نسبت به رییس جمهورافغانستان است ؛ اما اینکه وزیرخارجه پومپئو 160 میلیون دالر کمکِ پرداخت شده ی کشورش را به دلیل فساد گسترده و مدیریت ناسالم رهبری حکومت ـ بخصوص شخص رییس جمهور ، دوباره به خزانه ی امریکا بازمیگرداند ، گواه روشنی از خشم و بی باوری شدیدِ ارباب ترامپ نسبت به رییس جمهورغنی وتیم نفاق انداز و فاسداش میباشد .

     با این عمل ، ( که اصلاً باید قبلاً صورت میگرفت ) امریکا به رهبران حکومت وحدت ملی بصراحت میگوید که : شما همه دزدان سرگردنه بوده و هیچکدام لایق تکریم و احترام نیستید .

      ظاهراً پنداشته می شود که : چونین برخورد قاطعانه و صریح از سوی وزیرخارجه ی امریکا در رابطه به موجودیت فساد آشکار در رهبری حکومت ـ آنهم فقط یکهفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری ـ هیچ تعبیری بجز نیت تعویض محمد اشرف غنی ، نمیتواند داشته باشد ؛ اما این تعبیر و پنداراز حقیقت فاصله خواهد داشت . 

      به باورآگاهان ، با وجود این اقدامِ دیرهنگام رسوا کننده ، رهبران ایالات متحده ی امریکا هنوز به این تصمیم نرسیده اند که رییس جمهورغنی و تیم اسرار آمیزش را که توانسته اند تمام جزایر قدرت دردستگاه حکومت و جامعه را خلع قدرت نموده ، آتش جنگ را همچنان گرم نگهدارند ، از اریکه ی قدرت دورنموده ، جانشین گپ شنوتری به جای شان برگزینند .

      محمد اشرف غنی که در پهلوی زلمی خلیلزاد و حامدکرزی از زمره ی سه کادر از قبل تربیه شده و مورد اعتماد مقامات و نهادهای تصمیم گیرنده ی امریکایی میباشد ، ( با همین کرکتر و خصوصیات فردی و با همین اندیشه ها و معلومات ناقص دینی ــ فرهنگی ) هنوز بدیلی برای عوض شدن ندارد .

     همه میدانیم که اپوزیسیون پول پرست ، بی خاصیت و سبکسر رییس جمهور که تقریباً همه فاقد آرمان های بزرگ ملی و وطنی بوده ، بیشتردراندیشه ی اندوختن ثروت و سرمایه استند ، هرگز نمیتواند جاگزین مناسبی برای رییس جمهور و تیم تمامیت خواهش باشد . 

      درست متکی به همین دلایل است که تیم  ” دولت ساز ” دوباره براریکه ی قدرت تکیه خواهد زد و پیآمد آن افزایش تعداد تلفات سربازان و مردم بیگناه ما در پنجسال آینده از 45000 (به گفته ی خود رییس جمهورغنی ) به 90000 ، گسترش بیشتر فساد و بیعدالتی ، افزایش تعداد معتادان از دومیلیون به چهارمیلیون نفر و ازدیاد بیکاری ، فقر و فرار جوانان ؛ خواهد بود .