شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

«
»

آنچه رنگین‌پوستان در اوکراین تجربه می‌کنند

نویسنده: لین شیائوی مترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : گلوبال تایمز، ۷ مارس ۲۰۲۲ *

آمارها نشان می‌دهد که تلفات غیرنظامیان در جنگ افغانستان بیش از ۷۱‌هزار نفر و تعداد تلفات در جنگ عراق و سوریه به ترتیب بیش از ۱۹۰‌هزار و ۳۵‌هزار نفر بوده است. با این وجود، به‌ندرت از سوی غرب خشمی ‌نشان داده شده و یا انتقادی صورت گرفته است. با این حال، بهره‌برداری غرب از بحران اوکراین در چند روز گذشته شدیدتر از درگیری‌های سوریه، افغانستان و یمن در چند سال گذشته بوده است. 


در حالی که بحران جاری در اوکراین ادامه دارد، مایه تأسف بسیار است که به‌نظر می‌رسد غرب با مردم رنگین‌پوست مانند آفریقایی‌ها، هندی‌ها و عرب‌ها که در اوکراین زندگی می‌کنند و در تلاش برای فرار از جنگ هستند، در افکار عمومی‌ با اعمال و کردار خود، ناعادلانه رفتار می‌کند. این به‌طور کامل برترپنداری و ریاکاری سفیدپوستان را آشکار می‌کند و انتقاد مردم سراسر جهان را برانگیخته است. شولا موس ــ شوگبامیمو، وکیل نیجریه‌ای بریتانیایی، مفسر سیاسی، و نویسنده کتاب «اینکه چرا من مقاومت می‌کنم: هویت سیاهم را تعریف نکن»، یکی از کسانی بود که صحبت کرد و شجاعانه خشم خود را ابراز نمود.

واقعیت امر این است که هر زمان که به مسائل مربوط به زندگی سیاه‌پوستان و زندگی اقلیت‌های قومی ‌مربوط می‌شود، غرب فقط می‌خواهد آن را زیر فرش پنهان سازد. علت اصلی ساده است: موس ــ شوگبامیمو در مصاحبه‌ای اختصاصی با گلوبال تایمز گفت: این برترپنداری سفید‌پوستان است، فرهنگی عمیقاً سرشته شده با نژادپرستی در غرب، و تنها کاری که آنها انجام می‌دهند این است که آن را بیشتر فعال می‌سازند.

براساس پست‌های اخیر در رسانه‌های اجتماعی توسط سیاه‌پوستانی که تلاش می‌کنند از جنگ در اوکراین فرار کنند، با آنها با شیوه‌ای سلسله مراتبی رفتار شده است ــ اول اوکراینی‌ها، دوم هندی‌ها و آخر آفریقایی‌ها. بسیاری ادعا می‌کنند که رنگین‌پوستان در طول سفر خود که اوکراین را ترک می‌کنند، نژادپرستی را تجربه کرده‌اند، از‌جمله تهدید و ضرب و شتم، یا حتی هل دادن و بیرون راندن از قطار. اما وضعیت اسفبار آنها چندان مورد توجه رسانه‌های غربی قرار نگرفته است. 

موس ــ شوگبامیمو خاطرنشان کرد که آنچه در طول آشفتگی فعلی در اوکراین ادامه دارد و منجر به بدبختی جمعیت غیر سفیدپوست خواهد شد این است که بعضی از غربی‌ها معتقدند که افراد صرفاً به دلیل رنگ پوست‌شان بر دیگران برتری دارند. او گفت: «به همین دلیل است که در یک بحران عمیق انسانی، نژادپرستی همچنان می‌تواند زشتی خود را نشان دهد، زیرا کسانی که قرار است به مردم کمک کنند و برای سالم و ایمن بیرون راندن مردم به آنان خدمت کنند، ذهنیت نژادپرستانه دارند.» 

موس ــ شوگبامیمو خاطرنشان کرد که متأسفانه و رقت‌بار این که، رسانه‌های جریان اصلی غرب به‌طور گزینشی افشاگری‌های صورت گرفته توسط حساب‌های شخصی آفریقایی‌ها، هندی‌ها و عرب‌ها را که تبعیض را تجربه کرده‌اند نادیده گرفته‌اند. 

او گفت:‌ تمرکز و روایت رسانه‌های غربی بر جنگ در اوکراین کاملاً متفاوت از گزارش جنگ‌های سوریه یا افغانستان است. از واژه‌هایی مانند «متمدن» برای توصیف اوکراین استفاده شده است، در حالی که سایر مکان‌های جنگ‌زده کشورهای «در حال توسعه» و «جهان سومی» نامیده می‌شوند. 

از نظر غربی‌ها، جنگ نباید در اروپای «متمدن» رخ دهد. شعله‌های جنگ فقط باید در جهان سوم «غیر متمدن» شعله‌ور شود و جنگ‌های راه‌اندازی شده توسط ایالات متحده و متحدان اروپایی آن نباید متوقف و یا مورد انتقاد قرار گیرد. 

آمارها نشان می‌دهد که تلفات غیرنظامیان در جنگ افغانستان بیش از ۷۱‌هزار نفر و تعداد تلفات در جنگ عراق و سوریه به ترتیب بیش از ۱۹۰‌هزار و ۳۵‌هزار نفر بوده است. با این وجود، به‌ندرت از سوی غرب خشمی ‌نشان داده شده و یا انتقادی صورت گرفته است. با این حال، بهره‌برداری غرب از بحران اوکراین در چند روز گذشته شدیدتر از درگیری‌های سوریه، افغانستان و یمن در چند سال گذشته بوده است. 

 او همچنین خاطرنشان کرد «گاهی اوقات مردم فکر می‌کنند که نژادپرستی یا نژادپرستی نهادینه شده فقط در بین یک ملت در غرب وجود دارد. اما من فکر می‌کنم که تعصب و تعصب نژادی نهادینه شده بین ملت‌های غرب و سایر کشورها وجود دارد. این روشی است که آنها با بقیه جهان رفتار می‌کنند و به آنها داستانی را می‌گویند که آنها خود تصور و باور می‌کنند».

موس ــ شوگبامیمو گفت که نتیجه شوم چنین روایت‌هایی این است که بسیاری از مردم در آغوش دروغگویان بیمارگون و بدترین نوع سیاستمدارانی افتاده‌اند که به بهانه عدالت به اصطلاح بشردوستانه تلاش می‌کنند به زندگی بیگناهان تجاوز کنند. 

«بنابراین، من تعجب نمی‌کنم که ایالات متحده شخصی مانند ترامپ را به‌عنوان رئیس‌جمهور داشت. در دنیا، به خصوص آنهایی که خود را ابرقدرت می‌خوانند، کاری را که باید انجام دهند، انجام نمی‌دهند. آنها رنج بیشتری خواهند برد، بسیار بدتر از آنچه اکنون می‌بینید.»

* https://www.globaltimes.cn/page/۲۰۲۲۰۳/۱۲۵۴۲۱۸.shtml