به بهانه ی آمستردام              

   نوشته ی : اسماعیل فروغی          من نمیخواهم درباره ی چند وچون…

فدرال خواهی و هویت خواهی

در کنار فدرال خواهی درین تازگی ها پسوند دیگری بنام…

 ضرورت و اهمیت ادغام سیاسی در افغانستان

رویکردی تحلیلی به مشارکت سیاسی و تعامل مدنی نور محمد غفوری عصاره دقیق…

افغانستان معاصر و بازتعریف هویت ملی پس از فروپاشی دولت

 نویسنده: مهرالدین مشید     افغانستان معاصر یگانه کشوری در جهان است که…

یار در پیری

نوشته نذیر ظفر12/30/25سفیدی  يى که  به زلفان  یار  میبینمشکوفه  هاى…

هستی، بود و است !

امین الله مفکر امینی                        1015-22-12! بهشتِ این دنیا را مفروش به نسیــــه…

از روایت سازی تا مهندسی نفوذ و تاثیر گذاری بر…

 نویسنده: مهرالدین مشید     سفید سازی، معامله و مهار؛ الگوهای نوین تعامل…

د ارواښاد سمیع الدین « افغاني » د پنځم تلین…

نن  د ارواښاد  سمیع الدین « افغاني »  چې  د…

از نیم قرن دست آلودگی بیگانگان

باید درس عبرت گرفت ! افغانستان در جغرافیای موجود جهان از…

به پیشواز شب یلدا

دوباره نوبت دیدار یلداست شب برف است و یخبندان و سرماست دگر…

فیثاغورث

نوموړی د نړۍ تر ټولو لوی فیلسوف او ریاضي پوه…

آنارشیسم؛ نوستالژی اتوپی است

Anarchism.  آرام بختیاری ناکجاآباد مدینه فاضله، شوق دیدار بهشت زمینی بود.   واژه یونانی…

ایستاده گی طالبان در برابر جریان شکست ناپذیری تاریخ

نویسنده: مهرالدین مشید فرهنگ تسامح گرای خراسان تاریخی و ستیزه جویی…

علم او ټکنالوژي؛ د رښتینې خپلواکۍ محور

په اوسني عصر کې د نړۍ بڼه په بشپړه توګه…

تله‌ی «شرِ کوچک‌تر»؛ چرا نباید بد را در برابر بدتر…

هانا آرنت، فیلسوفی که عمر خود را صرف مطالعه ریشه‌های…

هستی، انسان و عدم 

رسول پویان  عمری گذشت در خم و پیچ مدام هیچ  بـودن نـدیده مانـدن کس در دوام هیچ  جاه و جلال و قـدرت آدم فـسـانه بود  ابحـاری در سـراب تخیّـل تمــام هیچ  زور…

            ائتلاف های شکننده و شجره نامۀ سیاه سیاستگران افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید تغییر ناپذیری طالبان و ناتاثیر گذاری مخالفان اعتماد…

             خواب ظلمانی

خفتگا ن رویا ی  یک  آرا مش ا ند  همچوکشتی بسته…

      نسبت ونسبیت 

نسبت بیان منسوب ومربوط ،ربط وتعلق وبا مفاهیم تناسب ،متناسب…

این هم بیاد تاریخ بماند

قومگرایی و ائتلاف ها بر بنیاد قومیت حلال مشکل افغانستان نیست! گرایش…

«
»

آرایش دیموکراسی امریکایی با زیورات بنیادگرایی وتروریزم اسلامی !

            نوشته ی : فروغی

       با شریک کردن طالبان و تروریستان در قدرت ، ایالات متحده امریکا میخواهد باردیگرسیلی محکمی بروی مردم عزا دار ، بروی دیموکراسی نیم بند وارداتی و به روی آزادی های مدنی حد اقل ما بکوبد و به ریش ما بخندد .

      هرچند از اول آشکاربود که دیموکراسی وارداتی امریکا ، مضحک و اغواگرانه است ؛ اما اکنون به اثبات میرسد که امریکا میخواهد با شرکت دادن گروه بنیادگرا و تروریست طالبان در بدنه ی قدرت درکنار سایر گروههای فاسد و بنیادگرای اسلامی چون حزب اسلامی ، جمعیت اسلامی ، اتحاد اسلامی، وحدت اسلامی وغیره ، مضحک ترین سیمایی ازدیموکراسی برای جهان ارائه نماید .

      امریکا که نمیخواهد رسواتر و بی آبروتر از اتحادشوروی سابق از افغانستان پا پس بکشد ، به سلسله ی استفاده از انواع ترفندها ، قصد دارد دیموکراسی و آزادی های نیم بند هژده سال اخیر و روح مدنیت خواهی ما را پیش پای طالبان فرش نموده ، باردیگر افغانستان را به صحنه ی خونین رقابت ها میان گروههای اسلامی مبدل سازد  .

      دشوار است باور نماییم ، طالبانی که بر بیش از نیمه ی افغانستان تسلط دارند ، مطالبات و توقعاتی کمتر از مطالبات اشرف غنی ها ، عبدالله عبدالله ها ، دوستم ها و یا ربانی ها ، مسعود ها ، سیاف ها و محقق ها داشته باشند .

      وبسیارساده لوحانه است تصور نماییم که طالبانِ جنگ طلب و واقعاً افراطی که تنها خشونت و جنگ بلد اند و حذف نمودن سایر گروهها ، اقوام و مذاهب را ؛ بتوانند درکنار سایر گروهها ، ایدیالوژی ها ، مذاهب و اقوام ، کار و حکومتداری نمایند . آنان هرگز به کمتر از امارت اسلامی که در آن از آزادی ادیان و عقاید ، تساوی جنسیتی ، حقوق بشر و حقوق زنان خبری نیست ، قناعت نخواهند نمود .

     ایالات متحد امریکا و شخص زلمی خلیل زاد که سعی مینمایند در تقابل با میکانیزم تاریخ ، برای دومین بار گروه افراطی طالبان را بروی صحنه آورند ، در واقع تجربه ی ناکام و شرم آوری را تکرار می نمایند که به جز تیره روزی بیشتر برای مردم ما و ناکامی و شرمساری فراوان تر برای خودشان ، ارمغان دیگری در پی نخواهد داشت .

    تقویت بیشتر مواضع طالبان و ادامه ی بی ثباتی نتیجه ی اجتناب ناپذیر این کوشش هاست .

     تجارب و حقایق بطور مسلسل به اثبات رسانده است که حضور و سیاستهای ناکام امریکا در افغانستان ، عمده ترین عامل بی ثباتی ، تقویت افراط گرایی و تروریزم ، گسترش فساد و افزایش کشت و قاچاق موادمخدر بوده است .

    زلمی خلیلزاد منحیث مهندس سیاستهای ناکام امریکا در افغانستان اینبار نیز ره به ترکستان خواهد برد ؛ اما  تاوان اشتباهات هولناک اش را (که باید متوقف و بازخواست شود ) ، بازهم مردم مظلوم افغانستان خواهند پرداخت .