حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

«
»

      فراخوان برای مبارزه ی نخبه گان تمام اقوام برضد جهالت طالبان             

      نوشته ی: اسماعیل فروغی

      طالبان به تازه گی دختران و زنان را از شرکت در امتحانات کانکور ورودی دانشگاه ها منع کردند . آنان همچنان با حذف کامل بخش تربیه ی معلم از وزارت معارف افغانستان، بیش از 3700 معلم کودکستان ها و مکاتب را خانه نشین و دربه در کرده ، افعانستان را در انظار جهانیان سرافگنده تر از پیش نمودند .

       قبل از این نیز( فقط همین چندروز پیش ) آنان با حرام اعلام کردن آرایش زنان و بستن دروازه های 12000 آرایشگاه زنانه درافغانستان ، بیش از پنجاه هزار خواهر و دخترما را که بیشترین آنان تنها نان آوران خانواده های شان بودند به خاک سیاه نشاندند .

       جهان در تعجب افتاده است که این گروه از چه جنس آدم هایی استند که پی در پی تیشه به ریشه ی ملت خود زده ، با حذف نیم نفوس کشور از زنده گی و محروم کردن آنان از کسب علم و ممنوعیت کارآنان ، آپارتاید جنسیتی را در حق خواهران و مادران خود روا می دارند.

      مردمان جهان حیرت زده نگاه می کنند که طالبان ، موسیقی ، هنر و فرهنگ افغانستان و در یک کلام تمام ارزش‌های خوب مذهبی ، سنتی و فرهنگی مردم افغانستان را در معرض نابودی کامل قرار داده اند.

      به باورناظران بین المللی ، طالبان علاوه برآن که افراطی ترین افراد مذهبی استند ، سنتی ترین و عقب مانده ترین آدم هایی هم استند که لجوجانه می کوشند افکار و سنت های رایج در قریه ها و محلات تولد شان را در سراسر افغانستان تحميل نمایند.

     در چنین احوال و وضعیتی، قبل ازهمه وظیفه ی نخبگان ، شامل روشنفکران ، نویسنده گان ، شعرا و فرهنگیانِ تمام اقوام بشمول قوم باعزت پشتون است تا دربرابر جهالت طالبی بایستند . تروریزم طالبی را افشا کرده ، ازمدنیت ، عزت و هویت مردم و وطن عزیزخود دفاع نمایند…

      طالبان با ایجاد هزاران مدرسه ی دینی بجای مکاتب مدنی ، با بستن دروازه های کودکستان ها و مکاتب دختران بالاتر ازصنف ششم ، بامنع کار و تحصیل زنان ؛  هزاران دختر و خواهرهمه ی ما را خانه نشین و بی روزگار کرده اند.

      حرام پنداشتن موسیقی و هنر و ممنوع کردن ارزش‌های مذهبی ، سنتی و فرهنگی ؛ محله ، ولایت و قوم نمی شناسد.

      به این لحاظ تمامی نخبه گان باید طالب را نفی کرده و بخاطر وابسته گی های قومی ، مذهبی ، محلی و منطقه ای ، سکوت خود را بشکنند .

      همانگونه که نخبه گان سایر اقوام حق ندارند در برابر تصامیم غیرانسانی و نا بخردانه ی طالبان ( که همه ضد زن ، ضد ترقی ، ضدهنر ، ضد فرهنگ و مدنیت افغانستان است ) ؛ خاموشی اختیار نمایند ؛ نخبه گان پشتون هم حق ندارند خاموش بنشینند.

      نخبه گان ، نویسنده گان ، شاعران و فرهنگیان تمام زبان ها و تمام اقوام ، باید همه هم سان و همگام باهم ، رستاخیز بزرگ فرهنگی را فریاد نمایند.

     طوری که معلوم است ، به مدیریت پاکستان ، عزت و هویت افغانستان با بی پروایی تمام در حال پامال شدن است .  

    اگر تمام نخبه گان ما ازهرقوم و مذهب ، هویت ضد افغانستانی طالب را افشا نکرده و یکجا باهم از نوامیس وطن پاسداری ننمایند ؛ پاکستان ، انگلیس و امریکا آخرین میخ را بر تابوت افغانستان ــ فرهنگ و اتحاد اقوام افغانستان خواهند کوبید .

     گفته باشم ….