بنیامین؛ چپ مستقل،یا لیبرال ضد بورژوا

Benjamin, walter (1892- 1940) آرام بختیاری تخریب ریوانجیستی روشنگران توسط ژورنالیسم زرد. والتر…

کله چې جګړه کاروبار شي

محمد سليم سليمان جګړه د انسانانو لپاره د مرګ، بې‌ځایه کېدو،…

 افغانستان؛ در بن‌بست اعتماد و آینده ناپیدا

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ میان بی‌اعتمادی و بن‌بست سیاسی افغانستان در یکی…

شایسته‌سالاری؛ بنیان عدالت اجتماعی و پیش‌شرط حکمرانی کارآمد

 نور محمد غفوری عدالت اجتماعی، به‌عنوان یکی از بنیادی‌ترین ارزش‌های دولت…

رسول حمزتف شاعر شوروی و مردم داغستان

مترجم:  رسول حمزتف از مهم‌ترین شاعران داغستان و یکی از چهره‌های…

                                      نسل فراسو

 نویسنده: مهرالدین مشید نسلی که پیوندهای انسانی را بر مرزبندی‌های قومی…

سیاست ماجراجویانه و هزینه‌ای که ملت‌ها می‌پردازند

 نور محمد غفوری  تاریخ بشر بارها ثابت کرده است که ملت‌ها…

آمانج جبار

آقای "آمانج جبار" (به کردی: ئامانج جەبار) شاعر معاصر کرد،…

افغانستان؛ بن‌بست مشروعیت و بازی قدرت‌ها

 نویسنده: مهرالدین مشید           فغانستان؛ از انزوای سیاسی تا بحران اجتماعی و…

اپیکور؛ جهانی شاد و بدون رنج

Epikur (341- 271 پ.م. ) آرام بختیاری فلسفه اپیکور؛ نبوغ روشنفکران یونان…

 جوان افغانستان؛ از فروپاشی امید تا ضرورت رستاخیز فکری و…

 نویسنده: مهرالدین مشید در تاریخ ملت‌ها، گاهی فاجعه تنها در ویرانی…

ولادیمیر مایاکوفسکی

برگردان. رحیم کاکایی نگاه لنین به فوتوریسم و مایاکوفسکی  چهره‌ کلیدی فرهنگ…

زنان و تولید علم در تاریخ تمدن اسلامی !

مقدمه زنان مسلمان ، از خانه تا دانشگاه ، از مسجد…

کودتای داوود؛ آغاز فصل پرآشوب تاریخ معاصر افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کودتای  ۲۶ سنبله ۱۳۵۵ سرآغاز تراژدی نیم‌قرن افغانستان کودتای…

         وحدت خواست مبرم زمان است

هرکه دورافتاده شد ازاصل خویش  باز جوید روز گاری وصل خویش اصالت…

فن تفکر و تمرین فلسفه

درسنامه برای مدارس آموزش سیاسی پدیدآورنده و ویراستار: یوری نیکولاویچ آنتونوف…

بدخشان در محراق کارزار تبلیغات

سیاسی -- نظامی پاکستان ! ولایت بدخشان در شمالشرق ترین قسمت…

سفرنامۀ زندگی

رسول پویان نــوای نـی و نـغـــمـۀ آبـشار هـوای خوش و دامـن کهسار سـرود…

هه‌لو شهید جعفر

آقای "هه‌لو شهید جعفر" (به کُردی: هەڵۆ شەهید جەعفەر) شاعر…

پیاوړی او نومیالی لیکوال

له (ډاکټر طارق رشاد) سره چې پیاوړی او نومیالی لیکوال،…

«
»

جنایت‌های نظامیان استرالیایی در افغانستان

شبکه الجزیره فاش کرد

شبکه الجزیره در یک فیلم مستند، تصاویری اختصاصی منتشر کرد که نشان می‌دهد نظامیان استرالیایی در افغانستان مرتکب جنایت‌های مختلف می‌شده اند.

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، فیلم مستند ”مجوز قتل“ که ساخت این شبکه است، با ارائه مدارک و شواهدی اثبات می‌کند که نیرو‌های ویژه استرالیایی در ارتکاب جنایت‌هایی در افغانستان دست داشته اند.
بر اساس تصاویر اختصاصی که در این فیلم مستند پخش شد، نیرو‌های ویژه استرالیایی، شهروندان افغان را با برنامه ریزی قبلی به قتل می‌رسانده اند.

آنچه در مناطق بیابانی و روستا‌های افغانستان رخ می‌داده، در پرونده‌های محرمانه باقی مانده است. در حالی که قرار است به زودی تحقیقات گسترده درباره این جنایت‌ها منتشر شود، جنایت‌هایی که در حد جنایت جنگی است، فیلم مستند مجوز قتل، فرهنگِ فرار از مجازات را بین سربازان نیرو‌های ویژه استرالیایی نشان می‌دهد.
برادن چابمن افسر سابق استرالیایی که بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۷ به عنوان نیروی ویژه استرالیا فعالیت می‌کرد، گفت: یک شهروند افغان دستان خود را به نشانه تسلیم بالا برده بود، اما یک سرباز استرالیایی گویی تمرین تیراندازی می‌کرد و این شهروند افغان را با شلیک دو گلوله به سینه و یک گلوله به سر از پای درآورد.
وی افزود: آنچه نیرو‌های استرالیایی در افغانستان مرتکب می‌شدند، جزو جنایات جنگی است و تیراندازی به سوی افراد بی دفاع چیزی جز قتل عمد نیست. تخریب زیرساخت ها، انهدام خودرو‌ها و آتش زدن خانه ها، پیام صلح آمیزی را رسوا می‌کند که استرالیا مدعی آن است.
انتشار ادعا‌ها و شایعه‌های گسترده درباره نقش نیرو‌های ویژه استرالیا در ارتکاب جنایت جنگی در افغانستان، باعث شد تحقیقات گسترده در استرالیا تحت نظارت ناظر کل نیرو‌های دفاع استرالیا آغاز شود. این تحقیقات در مدت چهار سال، ده‌ها حادثه را بررسی و محرمانه بودن پرونده‌های ماموریت‌های این نیرو‌ها را لغو کرد.
کمیته مستقل حقوق بشر در افغانستان هم تحقیقات درباره حمله نیرو‌های ویژه استرالیایی به منطقه سارخوم را آغاز کرد.
شهرزاد اکبر رئیس این کمیته گفت: بر اساس شکایت‌هایی که دریافت کردیم، در این منطقه دو غیرنظامی کشته و هفت نفر زخمی شدند. قربانی اول در تیراندازی کشته شد,، اما فرد دوم را که مجروح شده بود، برای بازجویی بردند که در زمان بازجویی، بر اثر شدت شکنجه فوت کرد.