وقتی ثبات به تله امنیتی تبدیل می‌شود: افغانستان، طالبان و…

نویسنده: وحیدالله نورزی افسر ارشد سابق پولیس ملی افغانستان | تحلیل‌گر…

عقاب ها پرپر می شوند؛ اما پرواز شان ادامه دارد

 نویسنده: مهرالدین مشید پرپر شدن عقاب‌ها؛ خاموشی پرواز نیست عقاب‌ های آزادی…

طلسم زمان

رسول پویان دل از طلـسـم زمان عـاشـقانـه بیرون شد قفس شکست و…

جنایات حفیظ الله امین

روایت دردی از هزاران درد بی‌درمان هم‌وطنان ما محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان مکتب…

شارل دو مونتسکیو

هغه د روښانتیا په زمانه کې یو فرانسوي فیلسوف،…

جوردانو برونو (بخش نخست)

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

حضرت دوست

نوشته نذیر ظفر  شدم خراب إزا و خوب‌تر نمیگردم نهال خشک   شدم با…

 پس از پنج سال؛ آغاز شمارش معکوس برای پایان یک…

نویسنده: مهرالدین مشید پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت،…

جوهر عشق

رسول پویان دلی از جـوهـر عشق آفریدند سری در پیکـر عشق آفریدند سفر…

۱۵ اگستروزی که نه‌تنها جمهوریت؛ بلکه رویاهای یک ملت فرو…

نویسنده: مهرالدین مشید ۱۵ اگست ۲۰۲۱ را نباید صرف به‌عنوان روز…

آیازبان پارسی گویشی مردم کابل و تهران  ویا گویش هزارگی …

نوشته: دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها برخی ماجراجویان…

آسیب شناسی  استقلال افغانستان آن در بعد های سیاسی، اقتصادی،…

نوشته از بصیر دهزاد   روابط بین المللی و تکنالوژی معاصر…

کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

Balzak, Honore de (1799- 1850) آرام بختیاری بلبشو و شهر فرنگ جامعه…

         پنجساله گی چیره گی تاریکی درافغانستان       

    نوشته ی :اسماعیل فروغی                                                            پنجسال ازفاجعه ی تسلیم دادن…

میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

«
»

جنایت‌های نظامیان استرالیایی در افغانستان

شبکه الجزیره فاش کرد

شبکه الجزیره در یک فیلم مستند، تصاویری اختصاصی منتشر کرد که نشان می‌دهد نظامیان استرالیایی در افغانستان مرتکب جنایت‌های مختلف می‌شده اند.

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، فیلم مستند ”مجوز قتل“ که ساخت این شبکه است، با ارائه مدارک و شواهدی اثبات می‌کند که نیرو‌های ویژه استرالیایی در ارتکاب جنایت‌هایی در افغانستان دست داشته اند.
بر اساس تصاویر اختصاصی که در این فیلم مستند پخش شد، نیرو‌های ویژه استرالیایی، شهروندان افغان را با برنامه ریزی قبلی به قتل می‌رسانده اند.

آنچه در مناطق بیابانی و روستا‌های افغانستان رخ می‌داده، در پرونده‌های محرمانه باقی مانده است. در حالی که قرار است به زودی تحقیقات گسترده درباره این جنایت‌ها منتشر شود، جنایت‌هایی که در حد جنایت جنگی است، فیلم مستند مجوز قتل، فرهنگِ فرار از مجازات را بین سربازان نیرو‌های ویژه استرالیایی نشان می‌دهد.
برادن چابمن افسر سابق استرالیایی که بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۷ به عنوان نیروی ویژه استرالیا فعالیت می‌کرد، گفت: یک شهروند افغان دستان خود را به نشانه تسلیم بالا برده بود، اما یک سرباز استرالیایی گویی تمرین تیراندازی می‌کرد و این شهروند افغان را با شلیک دو گلوله به سینه و یک گلوله به سر از پای درآورد.
وی افزود: آنچه نیرو‌های استرالیایی در افغانستان مرتکب می‌شدند، جزو جنایات جنگی است و تیراندازی به سوی افراد بی دفاع چیزی جز قتل عمد نیست. تخریب زیرساخت ها، انهدام خودرو‌ها و آتش زدن خانه ها، پیام صلح آمیزی را رسوا می‌کند که استرالیا مدعی آن است.
انتشار ادعا‌ها و شایعه‌های گسترده درباره نقش نیرو‌های ویژه استرالیا در ارتکاب جنایت جنگی در افغانستان، باعث شد تحقیقات گسترده در استرالیا تحت نظارت ناظر کل نیرو‌های دفاع استرالیا آغاز شود. این تحقیقات در مدت چهار سال، ده‌ها حادثه را بررسی و محرمانه بودن پرونده‌های ماموریت‌های این نیرو‌ها را لغو کرد.
کمیته مستقل حقوق بشر در افغانستان هم تحقیقات درباره حمله نیرو‌های ویژه استرالیایی به منطقه سارخوم را آغاز کرد.
شهرزاد اکبر رئیس این کمیته گفت: بر اساس شکایت‌هایی که دریافت کردیم، در این منطقه دو غیرنظامی کشته و هفت نفر زخمی شدند. قربانی اول در تیراندازی کشته شد,، اما فرد دوم را که مجروح شده بود، برای بازجویی بردند که در زمان بازجویی، بر اثر شدت شکنجه فوت کرد.