تجربه میدان در غرب افغانستان — از ادرسکن تا شیندند

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer, Military & Security…

روایت اسدالله کشتمند از جنگ افغانستان؛ مجاهدین، شوروی و قدرت‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=DGsTJnpdYQk مروز، ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۶، بار دیگر در خدمت رفیق عزیزم،…

غنچه‌های پژمرده

گزیده‌ی اشعار اسعد لُرزاده برگردان به فارسی: زانا کوردستانی شاعر و نویسنده‌ی کُرد…

شعرهایی از روناک آلتون

بانو "روناک توفیق محمد"  (به کُردی: ڕووناک تۆفیق محمد)، متخلص به…

زندگی بدون محدودیت یا مرگ ...!

مرگ برخلاف دید صوری٬ چون نیستی تام باور موجه نیست.…

طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

فراتر از فروپاشی؛ چگونه ملت‌ها پیش از شکست نظامی، شکست…

Wahidullah Noorzai Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field Strategist | Military…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش اول)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

 دشمنی با فارسی؛ بازتاب سیاست زبانی برتری‌جویانه طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید فارسی‌ستیزی؛ چهره پنهان سیاست زبانی طالبان برای بررسی  دقیق…

نسل‌کشی هزاره‌ها یک پروژه چندوجهی بود که ریشه در سیاست‌های…

افغانستان سرزمینی نیست مانند روسیه و یا هند که بزرگ‌تر…

اگزیستنسیالیسم؛ آزادیاست، یا ترس و مرگ؟

Existenzphilosophie. آرام بختیاری فلسفه وجودی انسان؛ آزادی بورژوایی، یا رهایی جامعه؟ آیا انحلال…

۱۱ سپتامبر جهان را تغییر داد؛ زندگی من را نیز…

از صبحی که آمریکا را تغییر داد تا میدان‌های افغانستان؛…

د سیاسي فعالیت لپاره د ایډیا او رهبر جوړول

نور محمد غفوری (هیله من یم چې دا لیکنه د سیاست…

پروفیسور استاد نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد نصیب الله سیماب سره چې د…

کتاب راز هستی

رسول پویان به زندانی که دل دربند آن زنجیر و برپا…

 اسلام سیاسی؛ از اصلاح دینی تا ایدئولوژی قدرت

 نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی یکی از مهم‌ترین پدیده‌های فکری و…

روزهای آخر امین؛ روایت ناگفته از ورود شوروی و تغییر…

https://www.youtube.com/watch?v=K0xOd1gPFV0 تاریخ معاصر افغانستان؛ روزهای آخر حکومت حفیظ‌الله امین. روزهایی که…

وقتی عقل به راز و نیاز رسید

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

شورا در اسلام!

مقدمه  شورا ومشاوره واژه عربی است به معنی ابراز رای ،…

آئوزوف نویسنده‌ی شوروی و قزاقستان

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده . روسلان سمیاشکین  ،فرزانه‌ای از شرق و…

«
»

در باره قرارداد ۲۵ ساله بین ایران و چین


اتحاد عدالتخواهان ایران, [13.07.20 07:03]

بیانیه اتحاد عدالتخواهان ایران

سخنگوی دولت ایران در نشست خبری سوم تیرماه ۹۹، تصویب پیشنویس قرارداد استراتژیک و راهبردی بین ایران و چین را توسط هئیت دولت به اطلاع عموم رساند. بلافاصله پس از این خبررسانی، هیاهوی تبلیغاتی از جانب رسانههای غربی علیه این پیشنویس که هنوز نهایی نشده، به راه افتاد که متاسفانه برخی نیروها و رسانههای داخلی با این کارزار ضد ایرانی همراه شدند.

“اتحاد عدالتخواهان ایران” این کارزار را ادامه سیاست تحریم و “فشارحداکثری” آمریکا میداند و آن را قاطعانه محکوم میکند. ما عمیقاً معتقدیم که مسئولین تنظیم قرارداد باید سعی نمایند منافع ملی و متقابل را تضمین نمایند و شهروندان حق و وظیفه دارند که در باره قرارداد های بین المللی نظر دهند، در عین حال هرگونه بازی در میدان دشمن، همانند “استعماری” خواندن و تشبیه این قرارداد با معاهده “ترکمنچای” و قرارداد با غرب سلطهگر نادرست و از نظر ما محکوم است. 

حکومتهای انگلیس و آمریکا طی ۸۰ سال قبل از انقلاب، با تحمیل دهها معاهده یکجانبه و کودتای نظامی، جلوی استقلال ملی، پیشرفت و توسعه ما را گرفتند. پس از انقلاب نیز پاسخ آنها به تلاشهای ایران برای برقراری یک رابطه عادلانه بجز تحریم, جنگ تحمیلی، محاصره نظامی، ترور دانشمندان هستهای و سرداران ملی از جمله شهید سلیمانی و تلاش برای تغییر رژیم هیچ دستآوردی برای ملت ما نداشته است.

در اثر تشدید فشار آمریکا پس از خروج غیر قانونی از برجام و ناتوانی اتحادیه اروپا در اتخاذ یک سیاست مستقل از آمریکا، آخرین تلاش  ایران در برقراری یک رابطه عادلانه با غرب نیز با شکست روبرو شد. آمریکا ایران را در چنان  تنگنایی قرار داد که ملت ما زیر شدیدترین فشارهای اقتصادی قرار گرفت. بعد از این تجربه بسیار پرهزینه، سمتگیری بسوی شرق و جنوب به اراده ملی تبدیل شده است. در همین رابطه انتقال بنزین برای رفع نیازمندیهای کشور برادر، ونزوئلا علیرغم تهدیدات نظامی یک اقدام بیسابقه در عرصه بینالمللی بود.

 تمام کشورهای جهان برای حفظ استقلال نیازمند روابط تجاری با دیگر کشورها هستند و امریکا حداکثر کوشش خود را کرده تا این حق را از هر کشوری که بخواهد با ایران رابطه داشته باشد از طریق بهرهبرداری از سلطه دلار بر تجارت بینالمللی، از آن کشور سلب کند. یکی از مهمترین این کشورها که مورد چنین تحریمی قرار گرفت، جمهوری خلق چین است. چین تا کنون جزو نادر کشورهای جهان بوده که بویژه از زمانی که تحریمها علیه دولت احمدینژاد تشدید شد به کمک ایران آمد و در این رابطه هزینههای زیادی پرداخت.

سابقه دوستی و تجارت بین چین و ایران به بیش از ۲۵۰۰ سال پیش برمیگردد. هر دو کشور به عنوان دو کشور زیر سلطه با تشابه زیادی در یک مبارزه طولانی و دادن میلیون ها شهید استقلال خود را بدست آوردهاند. هر دو پس از استقلال تحت محاصره آمریکا قرار گرفتهاند و هر دو هنوز البته در سطوح متفاوت تحت محاصره و تهدید نظامی امریکا قرار دارند. چین هیچگاه در امور داخلی ایران دخالت نکرده، هیچگاه در ایران کودتا نکرده، چین هیچگاه نه هیچ کشوری از جمله ایران را محاصره نظامی نکرده است. چین در حد توانایی در مقابل تحریمهای آمریکا به ایران کمک کرده است. بویژه پس از خروج آمریکا از برجام همراه با روسیه و دیگر کشورهای مستقل، بویژه در آمریکای لاتین کنار ایران قرار گرفته است. 

اتحاد عدالتخواهان ایران معتقد است که رابطه اقتصادی بین کشور های مستقل و تحت تحریم تنها راه بجلوست. ما ضمن اینکه از امضای قرارداد بین دو کشور دوست  ایران و چین استقبال میکنیم، وظیفه خود میدانیم طی مقالات تحلیلی، روشنگرانه، همراه با آمار و ارقام تفاوت این قرارداد را با معاهدههای استعماری غرب با کشورهای تحت سلطه در خدمت هممیهنان قرار دهیم.

آتحاد عدالتخواهان ایران  

دوشنبه بیست سه تیر ماه ۱۳۹۹