نمک شناسان!

امین الله مفکر امینی                     2026-15-01! دوستش میدارم آنــرا کزاعمــــاقی قلبی  مملو زمهــــرش دوستم بــــدارد  بسی…

رمان نیهلیستی، عرفان رفرمیستی، روشنفکر پوپولیستی

Aldous Huxely (1894- 1963) آرام بختیاری روشنفکران و فرهنگسازان در رمانهای هاکسلی. آلدوس…

پیام شادباش رفیق سلطانعلی کشتمند

پیام شادباش رفیق سلطانعلی کشتمند، از بنیان‌گذاران حزب دموکراتیک خلق…

دا نه یو انتخاب دی، بلکې یو تاریخي مسؤلیت دې 

درنو محضرو ملګرو! نن موږ دلته یوازې د یوې عادي غونډې…

فرخنده باد  شصت ویکمین سالروز تاسیس حزب دیموکراتیک خلق افغانستان

رفقای عزیز! امروز بخاطر تجلیل  شایسته ازشصت ویکمین سالروز حزب دیموکراتیک…

از اختناق در سطح طالبان تا اختناق در دموکراسی های…

نویسنده: مهرالدین مشید اختناق داخلی طالبان و مصلحت‌گرایی جهانیان اختناق در افغانستان…

فــــــــــــــراخــــــــــوان

نشست مشترک شورای اروپایی حزب آبادی افغانستان و تشکل نوین…

به پیشواز بزرگداشت از سالگرد ح د خ ا

هویت واقعی هر حزب یا سازمان سیاسی، پیش از هر…

تجلیل از شصت‌ویکمین سالگرد تأسیس ح د خ ا

به مناسبت شصت‌ویکمین سالگرد بنیان‌گذاری حزب دموکراتیک خلق افغانستان، نشست…

قتل نظم و قانون 

رسول پویان  خـدا نظـاره گـر قـتل نظـم و قـانـون است  ز بیم جنگ و تجاوز بشر جگرخون است  شرار حرص تجاوزگران چه افزون است  حدیث هیتلـر و چنگیز…

عشق فطرت اش!

امین الله مفکر امینی                             2026-04-01! زعشق گفتن نباید خواست صرف ارضای خواهشهای…

ګالیلیو ګالیله

دی یو ایتالیوي فیلسوف، ستوری پېژندونکی، فزیک‌پوه، ریاضي پوه…

آلبر کامو،‌ محصول یا قربانی استعمار فرانسه؟

درودها دوستان گرامی ما! محمدعثمان نجیب  نماینده‌ی مکتب  دینی فلسفی  من بیش از…

کتاب "زندگی عیسی" نقد مسیحیت بود 

Strauß, David (1808-1874) آرام بختیاری داوید اشتراوس؛- مبارز ضد مسیحی، مبلغ علم…

عدل الهی و عدالت اجتماعی و سرنوشت عدالت در جهان

نویسنده: مهرالدین مشید  خوانشی فلسفی–دینی از نسبت خدا، انسان و مسئولیت…

لذت چیست؟

لذت به معنای حقیقی٬ بدون وابستگی به خوردن و مراقبت جنسی٬ بصورت…

اختلاف دښمني نه ده؛ د اختلاف نه زغمل دښمني زېږوي

نور محمد غفوری په انساني ټولنو کې د بڼو او فکرونو اختلاف یو…

شاعر کرد زبان معاصر

آقای هوزان اسماعیل (به کردی: هۆزان ئیسماعیل) شاعر کرد زبان…

چند شعر کوتاه از لیلا طیبی

(۱) انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

جغرافیای سیاسی افغانستان و رقابت های نیاتی قدرت ها

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان ژیوپلیتیک نیابتی؛ در هم زیستی با گروههای…

«
»

ملکه انگلیس لایحه برگزیت را تائید کرد

رئیس مجلس انگلیس روز سه‌شنبه اعلام کرد که لایحه خروج این کشور از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت به تائید ملکه الیزابت دوم رسیده و بدین ترتیب گام اصلی برای عملی شدن این هدف برداشته شد.

 این لایحه جنجالی چهارشنبه گذشته پس از چند ماه بحث و بررسی از سوی مجالس عوام و اعیان به تصویب رسید.
مجلس اعیان تهدید کرده بود این لایحه را تصویب نخواهد کرد مگر آنکه با درج متممی به پارلمان اجازه دهد در خصوص اجرای برگزیت «رأی معنادار» داشته باشد.
لرد هیلشام در این متمم پیشنهاد کرده بود 30 نوامبر (9 آذر) به‌عنوان آخرین‌مهلت دولت برای ارائه توافق نهایی برگزیت تعیین شود و در غیر این صورت نمایندگان مجلس راهبرد برگزیت را به دولت تکلیف خواهند کرد.
برابر متممی که آذرماه گذشته به لایحه برگزیت وارد شد، دولت انگلیس باید توافق نهایی با اتحادیه اروپا را در پارلمان این کشور به رأی بگذارد، اما نتیجه رأی‌گیری تأثیری بر اجرای آن توسط دولت نخواهد داشت.
در آخرین رأی‌گیری صورت گرفته 319 تن از قانونگذاران انگلیسی در مقابل 303 تن دیگر به اصلاحیه مجلس اعیان رأی مخالف داده و لایحه را برای شور بیشتر به مجلس اعیان ارجاع دادند.
با این‌حال بارونس اوانز رئیس مجلس اعیان اظهار کرد که لایحه برگزیت زیاد مورد بحث و بررسی قرار گرفته و اکنون مجلس اعیان وظیفه دارد، دیدگاه مجلس عوام را تائید کند و بدین ترتیب بدون رأی‌گیری تصویب و برای تائید نهایی ملکه انگلیس ارسال شد.


کمتر از یک سال دیگر انگلیس از اتحادیه اروپا خارج می‌شود و مذاکرات درباره آینده روابط میان دو طرف جریان دارد.
چندی پیش دولت انگلیس امیدوار بود بتواند با حفظ برخی مزایای عضویت در اتحادیه اروپا، با روشی ملایم‌تر آن را ترک کند که اصطلاحاً به «سافت برگزیت» مشهور شد، اما به نظر می‌رسد چشم‌انداز چنین توافقی هر ‌روز تیره‌تر می‌شود.
به‌تازگی وزرای کابینه دولت ترزا می ازجمله لیام فاکس و دیوید دیویس اظهار کرده اند که آماده ترک اتحادیه اروپا حتی بدون هیچ توافقی هستند.
شنبه گذشته نیز دست‌کم 100 هزار نفر از مخالفان برگزیت در اعتراض به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در مرکز لندن راهپیمایی کردند و خواستار برگزاری همه‌پرسی درباره آن شدند.
همچنین نظرسنجی‌ها نشانگر تمایل بیشتر انگلیسی‌ها به ماندن در اتحادیه اروپا و نارضایتی از عملکرد دولت ترزا می در این زمینه است.
بنا بر اعلام دولت انگلیس، این کشور رسماً ماه مارس (اسفند / فروردین) از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد و دو طرف تلاش می‌کنند تا ماه اکتبر (مهر/آبان) آینده درباره توافق برگزیت به تفاهم دست یابند.
دونالد توسک رئیس شورای اروپا نیز دیروز با نخست‌وزیر انگلیس در لندن دیدار و درباره روند این مذاکرات و آینده همکاری‌های پسا برگزیت بین دو طرف گفت‌وگو کرد. ترزا می نیز گفته است، به‌زودی جزئیات راهبرد دولت انگلیس درباره خروج از اتحادیه اروپا را منتشر خواهد کرد.