اسدالله بلهار جلالزي

له خوږ ژبي شاعر، تکړه کیسه لیکونکي او ژورنالیست ښاغلي…

مهاجرستیزی آخوندهای ایران و غمنامه بی‌پایان مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید هزاران کیلومتر دور از میهن، میلیون‌ها مهاجر افغانستانی…

آغوش وطن

فریادِ خراسان بزرگ   و   ایران قدیم  رسول پویان   جوزای 1404  در خانـه قـوی باش که…

اعلامیه‌ی سربازِ مکتب دینی – فلسفی “من بیش از این…

هشدار نسبت به نقش حامد کرزی در روند سیاست‌گذاری مهاجرتی اروپا! در…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی 

(۱) اگر ماه و خورشید را هم از آسمان پایین بیاورند هرگز دل به…

مشاهیر جنبش کارگری، در سوسیال دمکراسی انقلابی

August Bebel(1840-1913) آرام بختیاری آگوست ببل،- در جنبش کارگری آلمان.   آگوست ببل (1913-1840)…

جـنـبـش نـازیـسـم نـو

 " جـنـبـش نـازیـسـم نـو"، کـه بـا نـظـر بـه فـعـلـیـت تـهـدیـدآمـیـز…

آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

«
»

چهره شدن سباستیان کورس در عرصه سیاسی اروپا بر می‌گشت به مخالفت قاطع او با سیاست مرکل در مورد مهاجرت‌های میلیونی سال ۲۰۱۵ به اروپا که باعث شد او در مرکز توجه سیاسی در اتریش قرار بگیرد.

 انتخابات شورای ملی اتریش با پیروزی حزب محافظه کار خلق اتریش «ÖVP» به اتمام رسید. در واقع برای اولین بار از سال 2002 یک حزب محافظه کار اتریش توانست اکثریت آرا را در انتخابات شورای ملی به دست بیاورد. این انتخابات شورای ملی که قرار بود سال 2018 برگزار شود به علت تغییر در کادر رهبری حزب خلق، یک سال زود تر برگزار شد. در واقع در ماه می امسال آقای سباستیان کورس، وزیر خارجه 31 ساله اتریش به شرط اصلاحات اساسی در برنامه ی حزب خلق، ریاست حزب راست میانه ی خلق اتریش را پذیرفت. این شرایط جدید باعث به هم خوردن ائتلاف حکومتی بزرگ حزب سوسیال دموکرات «SPÖ» و حزب خلق در شورای ملی  و برگزاری زود هنگام انتخابات شد. شورای ملی در واقع مجلس قانون گذاری اتریشاست که صدر اعظم این کشور را تعیین می کند. نکته مهم اینجا است که اساسا برنامه ی حزب چندان تغییر جدی را نکرد؛ بلکه برای کنترل محبوبیت حزب دست راستی آزادی اتریش «FPÖ» بخشی از برنامه های ضد مهاجرتی و اسلام ستیزی اش را کپی و با زمانی نرم باز تعریف کرد. در واقع چهره شدن سباستیان کورس در عرصه سیاسی اروپا بر می گشت به مخالفت قاطع او با سیاست آنگلامرکل در مورد مهاجرت های میلیونی سال 2015 به اروپا که باعث شد او در مرکز توجه سیاسی در اتریش قرار بگیرد. در قالب مقابله با مهاجرت های غیر قانونی یعنی پیشنهاد تصویب قانون مهاجرت و نقد اسلام سیاسی و چالش های آن برای اروپا، تلاش کرد کورس موج سواری سیاسی کند و از جو ضد مهاجرتی اروپا برای حزب اش سود ببرد. اما همه کارشناسان سیاسی اروپا در این مورد اتفاق نظر دارند که از این تحول سیاسی در حزب خلق اتریش، حزب دست راستی آزادی اتریش به رهبری کریستیاناشتراخه در آینده ی نزدیک سود خواهد برد.

نهایتا در این انتخابات حزب خلق با کسب حدود 31 درصد آرا رتبه نخست و حزب سوسیال دموکرات در جدال بسیار تنگاتنگ با حزب دست راستی آزادی اتریش رتبه دوم را کسب کرد. در واقع هر دو حزب حدود 26 درصد آرا را کسب کردند که در این میان سوسیال دموکرات ها با خوش شانسی، چند صدم درصد بیشتر اعتماد عمومی را به سمت خودشان جلب کردند. منتها فضا با توجه به چرخ فکری حزب راست میانی خلق اتریش برای ائتلاف این حزب با  حزب دست راستی آزادی اتریش مهیا شده است و این به معنای تشکیل یک دولت کاملا راست گرا و محافظه کار در اتریش است که خود چالشی نو برای اروپا خواهد بود. اگرچه کورس اعلام کرده است که او برای مذاکره با احزاب دیگر از جمله سوسیال دموکرات ها برای تشکیل حکومت آماده است، اما احتمالا این ائتلاف با توجه به کمپین جنجالی انتخاباتی سوسیال ها بر علیه شخص سباستیان کورس منتفی است. در آستانه انتخابات اتریش، یکی از مشاوران صهیونیست و اسرائیلی تبار حزب سوسیال دموکرات یعنی تالزیلبراشتاین «Tal Silberstein» کمپین انتخاباتی جنجالی را بر علیه کورس در قالب راه اندازی دو صفحه ی فیس بوک آغاز کرد که در این صفحات اتهامات مختلف و جنجالی به کورس در قالب کنکاش در زندگی شخصی و گذشته ی او به مانند ضد یهودی بودن اش و یا چرخش سیاسی فرصت طلبانه اش زده شد. حزب سوسیال دموکرات کاملا نقش داشتن در ایجاد این صفحات فیس بوکی را انکار کرد تا این که این زیلبراشتاین در تلاویو  قبل از انتخابات به اتهام اختلاس و تبلیغات غیر قانونی در کشور اتریش برای حزب سوسیال دموکرات دستگیر شد.

در قالب این انتخابات دو نکته بسیار مهم است. نکته اول اینکه حزب سبز اتریش نتوانست به شورای ملی راه پیدا کند و شکست سختی را خورد.  در واقع حزب سبز که تبلور لیبرالیسم فرهنگی و حقوق بشری جنبش دانشجوی 68 در اروپا است؛ با شکوفایی جریان های راست جدید در قالب شدت گرفتن بحران ها و شکاف های فرهنگی در اروپا، کم کم به زباله دان تاریخ غرب می پیوندد و انتخابات اتریش آغازی برای سقوط این حزب در کشور های دیگر اروپایی است. منتها سوال اینجاست تا کی این جریان در حال منسوخ شدن، در آسیای غربی و کشور های مثل ایران جذابیت خواهد داشت. این سوال را می بایست البته در ایران از لیبرال های بی خبر از تحولات جدید دنیا پرسید! نکته دوم قدرت لابیصهیونیست در اروپا و انتخابات اتریش است. اسرائیلی ها نه تنها در احزاب میانی مثل سوسیال دموکرات در پشت پرده بازیگران مهم و تعیین کننده هستند؛ بلکه کانال های زیاد ارتباطی با راست های جدید و شخص اشتراخه رهبر حزب آزادی اتریش دارند. این ها همه حکایت از قدرت پنهان رژیم تلاویو در قلب اروپا دارد که حتی در اروپای بحران زده هم به دنبال ماهی گیری است.

دکتر سید علیرضا موسوی

کارشناس مسائل سیاسی اروپا