سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

    دولتها چگونه ایجاد واداره میشوند 

هرکه آنرا نیست ایستادن بپای خود توان  میشود  بیچاره و محتاج …

بایسته های عدالت قضائی وتأثیرآن برامنیت جامعه وعدالت اجتماعی 

نگارشی از سخی صمیم  از اثر اخیرم  بنام (ناگفته های از…

دلسوز محمد

خانم " #دلسوز_عبدالرحمان_محمد " (به کُردی: #دڵسۆز_عەبدولڕەحمان_حەمە)، مشهور " #دلسوز_محمد…

آمریکا و متحدانش باید غرامت به مردم و کشور ما…

مشورت من برای حقوق‌دانان گرامی کشور! از آمریکا و‌ متحدانش غرامت…

اسارت؛ ایستگاهی حیرت شکن و سیاه چاله ای گریز ناپذیر

نویسنده: مهرالدین مشید اسارت یعنی ایستگاه ی سیاه چاله ی ظلمت…

آراس عبدالکریم 

آقای "آراس عبدالکریم" (به کُردی: ئاراس عەبدولکەریم) شاعر کُرد زبان…

هنر و حقوق فرهنگ ها...!

هنر یا خوب دیدن: عمق و ظرفیت دریافت کننده را٬ لازم…

سیاست مداران افغان و جهان میگویند افغانستان به دولت  مانندطالبان…

نوشته  کریم پوپل  ۸.اپریل ۲۰۲۵                                                                                                                                                 ۱۱. مسله سمتی قوم گرایی ملیت گرایی …

شماره یکم سال ۲۸م گاهنامه محبت 

شماره یکم سال ۲۸م گاهنامه محبت نشر شد. پیشکش می…

چالش های فرا راه طالبان و ناکارآمدی این گروه برای…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم قرن رخداد های خونین؛ درس های آموزنده…

لنین در دنیای وانفسای بحران فرهنگ گلوبال!

LENIN. W.I (1870´- 1924) لنین؛ سومین ستاره جهانبینی کمونیسم علمی.  آرام بختیاری لنین…

دگرگونی های ژرف و گسترده و چالش های فکری و…

نویسنده:  مهرالدین مشید تحولات شتاب زدۀ جهان؛ ناپاسخ گویی و شگفت…

تاریخ هویت های ملی...!

ملی از ملت گرفته شده٬ که خود پدیده «ملت» و یا…

«
»

چهره شدن سباستیان کورس در عرصه سیاسی اروپا بر می‌گشت به مخالفت قاطع او با سیاست مرکل در مورد مهاجرت‌های میلیونی سال ۲۰۱۵ به اروپا که باعث شد او در مرکز توجه سیاسی در اتریش قرار بگیرد.

 انتخابات شورای ملی اتریش با پیروزی حزب محافظه کار خلق اتریش «ÖVP» به اتمام رسید. در واقع برای اولین بار از سال 2002 یک حزب محافظه کار اتریش توانست اکثریت آرا را در انتخابات شورای ملی به دست بیاورد. این انتخابات شورای ملی که قرار بود سال 2018 برگزار شود به علت تغییر در کادر رهبری حزب خلق، یک سال زود تر برگزار شد. در واقع در ماه می امسال آقای سباستیان کورس، وزیر خارجه 31 ساله اتریش به شرط اصلاحات اساسی در برنامه ی حزب خلق، ریاست حزب راست میانه ی خلق اتریش را پذیرفت. این شرایط جدید باعث به هم خوردن ائتلاف حکومتی بزرگ حزب سوسیال دموکرات «SPÖ» و حزب خلق در شورای ملی  و برگزاری زود هنگام انتخابات شد. شورای ملی در واقع مجلس قانون گذاری اتریشاست که صدر اعظم این کشور را تعیین می کند. نکته مهم اینجا است که اساسا برنامه ی حزب چندان تغییر جدی را نکرد؛ بلکه برای کنترل محبوبیت حزب دست راستی آزادی اتریش «FPÖ» بخشی از برنامه های ضد مهاجرتی و اسلام ستیزی اش را کپی و با زمانی نرم باز تعریف کرد. در واقع چهره شدن سباستیان کورس در عرصه سیاسی اروپا بر می گشت به مخالفت قاطع او با سیاست آنگلامرکل در مورد مهاجرت های میلیونی سال 2015 به اروپا که باعث شد او در مرکز توجه سیاسی در اتریش قرار بگیرد. در قالب مقابله با مهاجرت های غیر قانونی یعنی پیشنهاد تصویب قانون مهاجرت و نقد اسلام سیاسی و چالش های آن برای اروپا، تلاش کرد کورس موج سواری سیاسی کند و از جو ضد مهاجرتی اروپا برای حزب اش سود ببرد. اما همه کارشناسان سیاسی اروپا در این مورد اتفاق نظر دارند که از این تحول سیاسی در حزب خلق اتریش، حزب دست راستی آزادی اتریش به رهبری کریستیاناشتراخه در آینده ی نزدیک سود خواهد برد.

نهایتا در این انتخابات حزب خلق با کسب حدود 31 درصد آرا رتبه نخست و حزب سوسیال دموکرات در جدال بسیار تنگاتنگ با حزب دست راستی آزادی اتریش رتبه دوم را کسب کرد. در واقع هر دو حزب حدود 26 درصد آرا را کسب کردند که در این میان سوسیال دموکرات ها با خوش شانسی، چند صدم درصد بیشتر اعتماد عمومی را به سمت خودشان جلب کردند. منتها فضا با توجه به چرخ فکری حزب راست میانی خلق اتریش برای ائتلاف این حزب با  حزب دست راستی آزادی اتریش مهیا شده است و این به معنای تشکیل یک دولت کاملا راست گرا و محافظه کار در اتریش است که خود چالشی نو برای اروپا خواهد بود. اگرچه کورس اعلام کرده است که او برای مذاکره با احزاب دیگر از جمله سوسیال دموکرات ها برای تشکیل حکومت آماده است، اما احتمالا این ائتلاف با توجه به کمپین جنجالی انتخاباتی سوسیال ها بر علیه شخص سباستیان کورس منتفی است. در آستانه انتخابات اتریش، یکی از مشاوران صهیونیست و اسرائیلی تبار حزب سوسیال دموکرات یعنی تالزیلبراشتاین «Tal Silberstein» کمپین انتخاباتی جنجالی را بر علیه کورس در قالب راه اندازی دو صفحه ی فیس بوک آغاز کرد که در این صفحات اتهامات مختلف و جنجالی به کورس در قالب کنکاش در زندگی شخصی و گذشته ی او به مانند ضد یهودی بودن اش و یا چرخش سیاسی فرصت طلبانه اش زده شد. حزب سوسیال دموکرات کاملا نقش داشتن در ایجاد این صفحات فیس بوکی را انکار کرد تا این که این زیلبراشتاین در تلاویو  قبل از انتخابات به اتهام اختلاس و تبلیغات غیر قانونی در کشور اتریش برای حزب سوسیال دموکرات دستگیر شد.

در قالب این انتخابات دو نکته بسیار مهم است. نکته اول اینکه حزب سبز اتریش نتوانست به شورای ملی راه پیدا کند و شکست سختی را خورد.  در واقع حزب سبز که تبلور لیبرالیسم فرهنگی و حقوق بشری جنبش دانشجوی 68 در اروپا است؛ با شکوفایی جریان های راست جدید در قالب شدت گرفتن بحران ها و شکاف های فرهنگی در اروپا، کم کم به زباله دان تاریخ غرب می پیوندد و انتخابات اتریش آغازی برای سقوط این حزب در کشور های دیگر اروپایی است. منتها سوال اینجاست تا کی این جریان در حال منسوخ شدن، در آسیای غربی و کشور های مثل ایران جذابیت خواهد داشت. این سوال را می بایست البته در ایران از لیبرال های بی خبر از تحولات جدید دنیا پرسید! نکته دوم قدرت لابیصهیونیست در اروپا و انتخابات اتریش است. اسرائیلی ها نه تنها در احزاب میانی مثل سوسیال دموکرات در پشت پرده بازیگران مهم و تعیین کننده هستند؛ بلکه کانال های زیاد ارتباطی با راست های جدید و شخص اشتراخه رهبر حزب آزادی اتریش دارند. این ها همه حکایت از قدرت پنهان رژیم تلاویو در قلب اروپا دارد که حتی در اروپای بحران زده هم به دنبال ماهی گیری است.

دکتر سید علیرضا موسوی

کارشناس مسائل سیاسی اروپا