به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

«
»

یکسالگی بحران اوکراین؛ کدام طرفها از ادامه جنگ سود می‌برند؟

یکسالگی بحران اوکراین؛ کدام طرفها از ادامه جنگ سود می‌برند؟

روزنامه چینی چاینا دیلی، چین به تازگی در سند ابتکاری که برای پایان دادن به جنگ اوکراین و حل و فصل مسائل از طریق گفتگو و مذاکره بود منتشر کرد، بر ۱۲ نکته از جمله احترام به حق حاکمیت تمامی کشورها، از سرگیری مذاکرات صلح، حل و فصل بحران انسانی، حمایت از شهروندان غیرنظامی و زندانیان جنگ و در نهایت نگهداری نیروگاه های هسته ای در وضعیت ایمن تاکید کرد . در سند تازه منتشر شده ابتکاری چین آمده است: « جنگ و تحریم راه حل های اساسی برای حل این مناقشه نیستند و تنها مذاکره و مشاوره در حل تفاوت ها موثر است. بنابراین بزرگترین اولویت در جنگ اوکراین جستجو برای توافقی سیاسی از طریق مذاکره است.»

به گزارش این روزنامه چینی که اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در روز پنجشنبه را چیزی به جز دروغی خصم آمیز ندانست نوشت:« آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا بر مجادله خود بر سر این موضوع که پکن با ایده تامین حمایت نظامی از روسیه بازی می کند تاکید کرد.»

چاینا دیلی بار دیگر خاطر نشان کرد به هرحال آمریکا از ادامه جنگ اوکراین و روسیه نفع می برد و نمی خواهد هرگز این بحران پایان یابد.

براساس گزارش های رسانه های آمریکایی در کمتر از یکسال کمک های مالی و نظامی آمریکا به اوکراین به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است و در آینده نیز بیشتر خواهد شد. به علاوه برپایه اظهارات جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در روز پنجشنبه آمریکا قرار است کمک امنیتی اضافی معادل ۲ میلیارد دلاری را نیز برای اوکراین فراهم کند.

این رسانه چینی در گزارش خود نوشت: در پاسخ به این سوال که چرا آمریکا از هیچ تلاشی در حمایتش از اوکراین در برابر روسیه مضایقه نمی کند باید گفت اولا جنگ اوکراین و روسیه به آمریکا کمک می کند شراکت خود را با اتحادیه اروپا تقویت کند. کشورهای اروپایی از جمله آلمان و فرانسه با جورج بوش رئیس جمهوری سابق آمریکا در برنامه جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ مخالف بودند و در سالهای اخیر کشورهای اروپایی از آمریکا فاصله گرفتند تا سیاست های تجاری خود را داشته باشند و به همکاری با روسیه در بسیاری از زمینه ها برای استقلال اتحادیه اروپا ادامه دهند.در رابطه اروپا و آمریکا می توان ترک هایی را مشاهده کرد که در حال بیشتر آشکار شدن هستند. با شعله ور کردن لفاظی ” تهدیدِ روسی ” آمریکا در نظر دادن خود را مانند چتری حمایتی بر سر اروپا نشان دهد.

در ثانی جنگ اوکراین و روسیه به آمریکا کمک کرده است تا هژمونی و تسلط نظامی خود را تقویت کند که برای حفظ هژمونی جهانی و ائتلاف های نظامی با ناتو ضروری است.

پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی ناظران بین المللی انتظار داشتند ناتو ، آنتی تزِ معاهده ورشو ، منحل شود. اما این اتفاق نیفتاد. با این حال در سال های اخیر ناتو با جنجال ها و انتقادها از سوی برخی کشورهای اروپایی با پرسش بر سر ساز و کار و آینده این ائتلاف تخریب شد.

سومین جواب برای پرسش درباره تلاش آمریکا در حمایت از ادامه جنگ اوکراین این است که بحران اوکراین به آمریکا کمک کرده است تا به قدرت و اختیارات خود در بخش انرژی جانی مهر تاکیدی بزند.در واقع انقلاب شیل آمریکا را از بزرگترین وارد کننده نفت به بزرگترین صادرکننده تبدیل کرد. اما سقوط قیمت جهانی نفت به شرکت آمریکایی گاز شیل ضربه زد چرا که استخراج آن به مراتب گرانتر است.

بدین ترتیب واشنگتن از تحریم ها در برابر مسکو استفاده کرد تا روسیه را از زنجیره تامین سوخت اروپا کنار بگذارد و اینگونه کشورهای اروپایی وابستگی خود در زمینه انرژی به روسیه را از دست بدهند. این موضوع اثرات دوگانه ای خواهد داشت. از یک سو اقتصاد روسیه تضعیف خواهد شد. از سوی دیگر به شرکت های آمریکایی فرصت داده می شود تا نفت و گاز بیشتر با قیمتی بالاتر به اروپا بفروشند.

این رسانه چینی می نویسد: شعله ورتر کردن جنگ اوکراین و حمایت از این کشور مزیت های سیاسی برای دولت جو بایدن به ارمغان آورده است. با توجه به این حقیقت که جنگ اوکراین برای شرکت های بخش انرژی و صنعت پیچیده نظامی آمریکا بسیار سودآور بوده است که همین نهادها جایی هستند که سیاستمداران آمریکایی همواره به دنبال راضی نگه داشتن شان هستند.

بدین ترتیب چه آمریکا بپذیرد یا نه از جنگ اوکراین سود فراوان برده است و همین امر نشانگر آن است که پشتیبانی دولت بایدن از جنگ اوکراین هیچ ربطی به دفاع از آزادی و دموکراسی ندارد و تنها برای پیشرفت منافع خود آمریکاست و همانگونه که کمک نظامی در منطقه اورآسیا کمکی به بازسایی صلح نخواهد کرد برای تضمین امنیت کشورهای اتحادیه اروپا نیز بی تاثیر خواهد بود.