جوان افغانستان؛ از فروپاشی امید تا ضرورت رستاخیز فکری و…

 نویسنده: مهرالدین مشید در تاریخ ملت‌ها، گاهی فاجعه تنها در ویرانی…

ولادیمیر مایاکوفسکی

برگردان. رحیم کاکایی نگاه لنین به فوتوریسم و مایاکوفسکی  چهره‌ کلیدی فرهنگ…

زنان و تولید علم در تاریخ تمدن اسلامی !

مقدمه زنان مسلمان ، از خانه تا دانشگاه ، از مسجد…

کودتای داوود؛ آغاز فصل پرآشوب تاریخ معاصر افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کودتای  ۲۶ سنبله ۱۳۵۵ سرآغاز تراژدی نیم‌قرن افغانستان کودتای…

         وحدت خواست مبرم زمان است

هرکه دورافتاده شد ازاصل خویش  باز جوید روز گاری وصل خویش اصالت…

فن تفکر و تمرین فلسفه

درسنامه برای مدارس آموزش سیاسی پدیدآورنده و ویراستار: یوری نیکولاویچ آنتونوف…

بدخشان در محراق کارزار تبلیغات

سیاسی -- نظامی پاکستان ! ولایت بدخشان در شمالشرق ترین قسمت…

سفرنامۀ زندگی

رسول پویان نــوای نـی و نـغـــمـۀ آبـشار هـوای خوش و دامـن کهسار سـرود…

هه‌لو شهید جعفر

آقای "هه‌لو شهید جعفر" (به کُردی: هەڵۆ شەهید جەعفەر) شاعر…

پیاوړی او نومیالی لیکوال

له (ډاکټر طارق رشاد) سره چې پیاوړی او نومیالی لیکوال،…

دموکراسی در بستر سرمایه‌داری؛ فرصت‌ها، محدودیت‌ها و تناقض‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه دموکراسی و سرمایه داری؛ از همگرایی تا…

افغانستان زخمی؛ نیازمند همدلی و همگرایی

نویسنده: مهرالدین مشید تنوع قومی و مدیریت آن در چارچوب هویت…

شکسپیر 

« آن ‌جا که انسان برای نخستین ‌بار خود را…

وحدت نیروهای مترقی در روشنی  اصول و بدون آن

وحدت، یکی از نیازهای اساسی و اجتناب‌ناپذیر نیروهای مترقی، ملی…

دین و دموکراسی؛ از سازگاری ها تا چالش ها

نویسنده: مهرالدین مشید پرسش سازگاری دین و دموکراسی یکی از مهم‌ترین…

سه‌ شعر کوتاه از لیلا طیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

شب

شب همین نزدیک‌هاست و  ستارگان  گیسویشان را بر صورت ماه افشانده‌اند، در سکوتی…

پیامد های منفی ،تثبیت رتبه نظامی در ساختار های کشفی…

مقدمه . خداوند ( ج) در قرآن کریم چنین می فرماید…

چند شعر کوتاه از لیلاطیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

افغانستان؛ سرزمین فرصت‌های از دست‌رفته

نویسنده: مهرالدین مشید از اصلاحات امان‌الله خان تا چالش‌های پس از…

«
»

کمیته تحقیقات سازمان ملل به نفع بنیانگذار ویکی لیکس رای داد

شبکه خبری بی بی سی اعلام کرد که یک کمیته مسوول تحقیقات درباره بازداشت دلبخواهی «جولین آسانژ» بنیانگذار و مدیر سایت ویکی لیکس به نفع وی رای داد و اعلام کرد که وی تحت بازداشت دلبخواهی بوده است.

این شبکه خبری اعلام کرد براساس اطلاعاتی که کسب کرده کمیته سازمان ملل درباره بازداشت دلبخواهی(WGAD) اعلام کرد که آسانژ تحت بازداشت دلبخواهی بوده است و باید آزاد شود.
پلیس متروپلتین انگلیس که مسئولیت حفظ امنیت در «لندن بزرگ» (یکی از ناحیه ها و یکی از شهرستان های انگلیس شامل شهر لندن) را برعهده دارد،اعلام کرده است که اگر وی از سفارت خارج شود، بازداشت خواهد شد.
آسانژ پیشتر در پیامی توئیری اعلام کرده بود که در صورتی که کمیته تحقیقات سازمان ملل درباره بازداشت دلبخواهی وی، به نفع او رای ندهد، موافقت می کند که پلیس انگلیس وی را بازداشت کند.
بنیانگذار ویکی لیکس از سال 2012 در سفارت اکوادور در لندن پناهنده شده است. وی در وهله نخست نگران آن است که به خاطر اتهامش در ارتکاب هتک حرمت جنسی به دولت سوئد استرداد شود و در نهایت از این بیم دارد که به خاطر انتشار اسناد محرمانه از طریق وبسایتش به اتهام جاسوسی به آمریکا تحویل داده شود.
آسانژ در 12 سپتامبر 2014 (شهریور 93) علیه لندن و استکهلم به کمیته سازمان ملل درباره بازداشت دلبخواهی(WGAD) شکایت کرد که انتظار می رود تحقیقات این گروه پایان یابد و قرار است نتیجه نهایی فردا (جمعه) اعلام شود.
گزارش این گروه سازمان ملل در تایید این که وی تحت بازداشت دلبخواهی بوده است به این معنا خواهد بود که سوئد و انگلیس باید فورا حکم آزادی وی را صادر و به او غرامت بدهند.
بنیان گذار سایت ویکی لیکس پس از اتهام دولت سوئد به وی درباره آزار و اذیت جنسی، به انگلیس فرار کرد.
اما دادگاه عالی انگلیس رأی به استرداد آسانژ به سوئد داد و به دنبال آن، بنیان گذار سایت ویکی لیکس وارد سفارت اکوادور در لندن شد.
ویکی لیکس در سال های 2009 و 2010 میلادی اقدام به انتشار اسناد جنگ عراق و افغانستان ونیز دربارۀ نقش آمریکا در این جنگ ها کرد که به گفته مقام های آمریکایی برخی از آنها اسناد محرمانه بوده است.
آسانژ متولد 3 ژوئیه 1971 میلادی است و ناشر، روزنامه نگار، برنامه ریز کامپیوتر، هکر و از بنیان گذاران سایت ویکی لیکس و سردبیر آن است.