آرامگاه مونیخ !

تاریخ انتشار :28.07.2025 hoshyaresmaeil2017@hotmail.com سیرک تابستانی «همکاری ملی برای نجات ایران» در…

انار مفتی

خانم “انار مفتی” (به کُردی: هەنار موفتی) شاعر کُرد زبان،…

مانور های سیاسی طالبان در غیاب یک اوپوزوسیون قدرتمند

نویسنده: مهرالدین مشید دورنمای ثبات و بحران در افغانستان؛ سکوت سنگین…

از منظر مکتب دینی فلسفی من بیش از نه می‌دانم…

امید و توحش، جان‌مایه‌ی ماندن از آشوب‌ها و کجایی جای‌گاه نویسنده‌گان…

جمعآوری کتابها و دستگیری جمعی زنان و دختران توسط عمال…

نوشته بصیر دهزاد در هفته گذشته رژیم اختناق ، ظالم  زن …

نمونه ی چند از سروده های خانم مفتوحه ایماق به…

 زیارتگاه مفتوحه ایماق در حضیره اندخوییان شهدای صالحین کابل - افغانستان آق …

 مکتب دینی فلسفی «من بیش از این نه  می‌دانم»، از…

فرستنده: محمدعثمان نجیب مکتب دینی–فلسفی «من بیش از این نمی‌دانم» با…

اگرعمل نداریم!

امین الله مفکر امینی     2025-21-07! تا کی سخــن رانیــــــم زوحدتی همه ابنـــــــای…

دمیدن صور در نفخ خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید از سنگ بابه کلان تا سنگ های سوخته…

رفقا نباید در دوئل های عشقی شرکت کنند!

Ferdinand Lassalle (1825-1864) آرام بختیاری فردیناند لاسال،- مرگ بدلیل یک دوئل عشقی. جوانمرگی…

اعلامیه بنیاد فرهنگی اوستا در باره سرکوب و اخراج جبری…

در ماه های اخیر برخوردهای خشن در برابر پناهجویان افغان…

غمنامه ی غمگنانه ی خونین من

غرب، حامی و مسئول این‌همه جنایات و خونریزی است! سلیمان کبیر…

فراخوان دهمین دوسالانه‌‌ی «داستان کوتاه نارنج» اوایل مردادماه منتشر می‌شود

 کوتاه نارنج» اوایل مردادماه  ۱۴۰۴ با رونمایی از کتاب باغ نارنج، پوستر و…

زبان هویت 

رسول پویان  گـویند که دنـبه از درون می گندد  کُخ میزند وبه…

 باز هم وحدت 

از رفیقان  دور بودن  نا رو ا ست زیر پا کردن …

اداره طالبان و جایگاه افغانستان در ژئوپولیتیک کشورهای منطقه و…

نویسنده: مهرالدین مشید از دولت منزوی تا مهره‌ ناپایدار در بازی…

دیدگاهی بر وخامت اوضاع بین المللی و موانع موجود در…

نوشته از یصیر دهزاد  اوضاع پر از وخامت بین المللی به…

مشخصات یک جامعه‌ی عادلانه

مفهوم عدالت اجتماعی همواره یکی از بنیادی‌ترین و در عین‌حال…

این بار توطیه برضد مردم افغانستان سنگین تر و پیچیده…

نویسنده: مهرالدین مشید سرزمینی امروز به نام  افغانستان هرچند از سده…

اسدالله بلهار جلالزي

له خوږ ژبي شاعر، تکړه کیسه لیکونکي او ژورنالیست ښاغلي…

«
»

کدام دانه های تلخ را خلیلزاد در افغانستان کاشته است؟

      نوشته ی : اسماعیل فروغی

      زلمی خلیلزاد نماینده ی پیشین دولت امریکا درامورافغانستان اخیراً درنشست استماعیه ی کمیته ی روابط خارجی مجلس نماینده گان امریکا ، خواسته یا ناخواسته باردیگر نیت شوم وشرم آورامریکا را دررابطه به افغانستان برملا کرد . اوبا صراحت اعتراف کرد که : « مبارزه برای افغانستان به پایان نرسیده و فصل نهایی تاریخ افغانستان هنوز نگاشته نشده است …» او بی آنکه ازمردم مظلوم افغانستان بشرمد ، به نماینده گان با صلاحیت مردم امریکا اطمینان داد که : « دانه های ارزشهایی را که ما کاشته ایم ، با گذر زمان میوه خواهد داد …»

     اینکه ایشان دراین جلسه ی استماعیه سعی ورزیدند تا بیشترین بخش گناهان سقوط و فرار شرم آور را به دوش رقیب و حریف دوران جوانی اش رییس جمهوراشرف غنی بیندازند ، به بحث جداگانه ای نیازمند است ؛ اما آنچه دراین مقاله ی کوتاه می خواهم توضیح نمایم این است که : چگونه زلمی خلیلزادِ افغانی الاصل با بی حیایی تمام ، از فصل نهایی تاریخ افغانستان سرزمین پدری اش و ازمیوه های جدید دانه هایی که کاشته است ، می گوید وبا گردن افراشته درباره ی آن به نماینده گان ملت امریکا اطمینان می دهد که تشویش نداشته باشید ، هنوز دانه هایی را که من کاشته ام میوه های اصلی اش را نداده و فصل نهایی تاریخ افغانستان هنوز نگاشته نشده است . 

    خلیلزاد که حدود چهارسال پیش ( 29 فبروری 2020 ) قرارداد دوحه را با ملا عبدالغنی برادر درحضور مایک پومپیو وزیر خارجه ی ایالات متحده ی امریکا در دوحه امضا کرد ، بخوبی می داند که نگارش فصل آخر تاریخ افغانستان را ایشان با ملابرادرازهمان بیست و نهم فبروی 2020 آغاز کرده و با تسلیم کردن دار و ندار افغانستان به یک گروه شدیداً افراطی دینی ــ قومی تروریستی ، به حاصل برداری بزرگ اولین میوه یِ دانه هایی که کاشته بودند ، آغاز نمودند.

    آقای خلیلزاد این را هم بخوبی می داند که ، با بقدرت رساندن طالبان ، دانه های کاشته شده ی شان این میوه های تلخ را هم حاصل داده است :

  ــ زنان و دختران افغانستان از تحصیل و کار محروم و از جامعه حذف شده اند.

  ــ هنر و فرهنگ و تاریخ افغانستان زیر پا و حتا به نابودی کامل مواجه شده است.

  ــ میلیون ها جوان آگاه و تحصیل یافته ازکشورفراری داده شده اند .

  ــ هزاران خانواده ی بومی از ولایات مرکزی و شمالی افغانستان به زور کوچ داده شده و به جای آنان جنگجویان طالبان و خانواده های شان از ولایات جنوبی و وزیرستانی های آن سوی مرز مسکن گزین گردیده اند .

  ــ تاکنون بیش از صدهزارجلد پاسپورت و تذکره ی افغانی برای اتباع پاکستانی توزیع گردیده و قرار است برای هفتصد هزار پاکستانی از ایالات مختلف آنکشورــ بخصوص ایالت خیبر پختونخواه پاسپورت و تذکره ی برقی افغانی توزیع گردد.  

  ــ درهمین مدت دوسال گذشته ، با فرمان جبری نمودن اعمار مدارس دینی ( هرولسوالی تا ده مدرسه ی دینی )   تاکنون حدود بیست هزار ( 20000  ) مدرسه ی دینی درنقاط مختلف افغانستان بنا نهاده شده و به کودکان و نوجوانان ما به جای علوم معاصر، تندروی و دین پرستی افراطی آموزش داده می شود . و اساساً نصاب تعلیمی و سیستم آموزش و پرورش در نظام معارف کشور با محتوای کاملاً دینی و افراطی عیارگردیده است .

  ــ و میوه ی تلخ دیگر اینکه ، دشمنی صریح با زبان فارسی آغازگردیده ، ارزش های زبانی و فرهنگی اکثرمردمان کشور زیرپا  وحتا برخی عنعنات ورسم ورواج های منطقه ای و مذهبی ممنوع اعلان شده است …

    لیست میوه های دانه هایی که آقای خلیلزاد کاشته است ، خیلی طویل و دراز دامن است که من قصد ادامه ی آن را ندارم . آنچه را می خواهم بگویم اینست که : 

    هرگونه اظهارات مزدورمنشانی چون خلیلزاد و هرنوع تلاش برای توضیح قرارداد دوحه و توضیح پرونده ی فرارننگین امریکا ازافغانستان ، این حقیقت را بیشتربرملا می سازد که ، ایالات متحده ی امریکا دربرابرسرنوشت کشورهایی چون افغانستان و معاهدات و قراردادهایی که وضع می کند ، هیچگونه تعهد اخلاقی و انسانی نداشته و به سرنوشت ملت ها و مسایل حقوق بشری کوچک ترین اعتنایی نمی نماید .