طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

فراتر از فروپاشی؛ چگونه ملت‌ها پیش از شکست نظامی، شکست…

Wahidullah Noorzai Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field Strategist | Military…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش اول)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

 دشمنی با فارسی؛ بازتاب سیاست زبانی برتری‌جویانه طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید فارسی‌ستیزی؛ چهره پنهان سیاست زبانی طالبان برای بررسی  دقیق…

نسل‌کشی هزاره‌ها یک پروژه چندوجهی بود که ریشه در سیاست‌های…

افغانستان سرزمینی نیست مانند روسیه و یا هند که بزرگ‌تر…

اگزیستنسیالیسم؛ آزادیاست، یا ترس و مرگ؟

Existenzphilosophie. آرام بختیاری فلسفه وجودی انسان؛ آزادی بورژوایی، یا رهایی جامعه؟ آیا انحلال…

۱۱ سپتامبر جهان را تغییر داد؛ زندگی من را نیز…

از صبحی که آمریکا را تغییر داد تا میدان‌های افغانستان؛…

د سیاسي فعالیت لپاره د ایډیا او رهبر جوړول

نور محمد غفوری (هیله من یم چې دا لیکنه د سیاست…

پروفیسور استاد نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد نصیب الله سیماب سره چې د…

کتاب راز هستی

رسول پویان به زندانی که دل دربند آن زنجیر و برپا…

 اسلام سیاسی؛ از اصلاح دینی تا ایدئولوژی قدرت

 نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی یکی از مهم‌ترین پدیده‌های فکری و…

روزهای آخر امین؛ روایت ناگفته از ورود شوروی و تغییر…

https://www.youtube.com/watch?v=K0xOd1gPFV0 تاریخ معاصر افغانستان؛ روزهای آخر حکومت حفیظ‌الله امین. روزهایی که…

وقتی عقل به راز و نیاز رسید

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

شورا در اسلام!

مقدمه  شورا ومشاوره واژه عربی است به معنی ابراز رای ،…

آئوزوف نویسنده‌ی شوروی و قزاقستان

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده . روسلان سمیاشکین  ،فرزانه‌ای از شرق و…

۲۰۲۱؛ افغانستان چگونه به نقطه عطف شکست غرب تبدیل شد؟

سقوط یک نظام، پایان یک جنگ یا آغاز یک نظم…

 از بیست سال جمهوریت قلابی تا پنج سال امارت استبدادی…

 نویسنده: مهرالدین مشید مردم افغانستان پس از سرنگونی دور نخست حاکمیت…

 اقلیت های کامران، طردشدگان گناهکار؛ و دفاع میشل فوکو.

Michel Foucault (1926- 1984 ) آرام بختیاری فلسفه فوکو؛ ضرورت انحلال زندان…

افغانستان؛ قلب آسیا — سرزمینی که دردش از مرزهایش عبور…

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Strategic &…

د فکر خونه یا (Think Tank) څه ته وایي؟

نور محمد غفوری د سیاسي، ټولنیزو، علمي او اقتصادي ډلو او…

«
»

کارشناس سیاسی : برای آمریکائی ها وضعیت اوکراین ابزاری است برای کشور گشائی

گرگوری کلارک Gregory Clark می گوید واشنگتن ابتدا هر کاری می توانست برای سرنگونی دولت اوکراین انجام داد و سپس در پی سرکوب شورش برآمد.

گرگوری کلارک دیپلمات، پژوهشگر، سیاست شناس و روزنامه نگار در مصاحبه با اسپوتنیک اظهار داشت که موضع گیری غرب که فراخواست خودمختاری مردم روس زبان اوکرائین را به هیج عنوان قابل قبول نمی داند، پرسش های متعددی را برای ما مطرح می سازد : « از همان آغاز روشن بود که مردم روس زبان در جنوب شرقی اوکراین خواهان همان خود مختاری بودند که گروه های فرهنگی مهم در کشورهای ما، چیزی که در غرب موضوعی عادی بنظر می رسد.»

این کارشناس سیاسی اضافه کرد که با این وجود پشتیبانی طبیعی مسکو از این گروه های اجتماعی، به دست غربی ها بهانه می دهد که جنگ سرد نوین ضد روسی راه بیاندازند.

با توجه به رویداد های گذشته در اروپا، برای این دیپلمات جای شگفتی دارد که غرب فراخواست خود مختاری مردم روس زبان را غیر قابل قبول می داند.

گرگوری کلارک اضافه کرد : «اسکاتلندی ها در بریتانیا، کاتالان ها در اسپانیا، فرانسوی زبانان کانادا و اسلوواک های یوگوسلاوی سابق انگیزه های کمتری برای درخواست اشکال متنوع خود مختاری و یا حتی استقلال داشتند. آلمان به 16 خودمختاری تقسیم شده که دارای نیمه حاکمیت هستند. حتی استرالیا و ایالات متحده تک فرهنگی تقسیم سرزمین را به سرزمین های فدرال برای مدیریت بهتر ترجیح داده اند…پشتیبانی مسکو از شورشیان قابل مقایسه با کمک های غرب به جدائی طلبان آلبانی در کوزووو نیست. یک لحظه تصور کنید که چه اتفاقی خواهد افتاد اگر مسکو امروز کی یف و تمام کارخانه های اصلی اوکراین و زیر بناهای این کشور را برای واداشتن آن به قبول استقلال در جنوب شرقی اوکراین بمباران کند ؟ فریاد تمام رسانه های غربی تا ده ها سال در سرا سر جهان طنین خواهد انداخت. شاهین های آمریکائی شمارش کلاهک های اتمی شان را آغاز خواهند کرد».

به باور گرگوری کلارک اوکراین ابزار جدیدی در جعبۀ ابزار سیاست های کشورگشایانۀ ایالت متحده و بریتانیا است. کلارک می گوید، این کشورها همواره روش ثابتی را به کار می بندند : جستجوی یک گروه مخالف در کشوری که هدف گرفته اند، ارسال اسلحه برای آنها، و آموزش تمام ساخت و ساز شورش علیه دولت. سپس، برای حفاظت از خودشان پشت مفاد حقوق بین المللی موضع می گیرند، مسئولیت حفاظتی، به آنها کمک می کنند که به استقلال برسند، موردی که بمباران زیربناهای حیاتی می تواند خیلی مفید واقع شود. یعنی موردی مشخصاً در یوگوسلاوی به وقوع پیوست.

گرگوری کلارک نتیجه می گیرد که : « از یک دولت ضعیف و بی صلاحیت  دفاع می کنید و در عین حال به سرکوب یک قیام قانونی مبادرت می ورزید. در صورتی که پیروز شوید، می توانید در عین حال یک دولت ماهواره ای و حتی یک پایگاه جدید نظامی به دست آورید. به هر صورت، روش بسیار ساده ای بنظر می رسد که  دیگران و خودتان را متقاعد کنید که واقعاً نجات بخش ستم دیدگان هستید. این سناریو در عین حال می تواند سناریوی بسیار خطرناکی برای تسلط بر جهان باشد»

لینک منبع در اسپوتنیک :

http://fr.sputniknews.com/international/20150305/1015033865.html#ixzz3TXSWENkf

 

ترجمه توسط حمید محوی