خانه های مردم افغانستان دور از دسترس مردم

زمانی " خانه ملت " که منظور پارلمان افغانستان است…

عاشق وفاسق!

امین الله مفکر امینی      2025-20-02! درعشـق وعاشقـــــی گردربزم عشق نمیســـــــوزی مشـــــو ز این…

«حزب باد»: تحلیل پدیده فرصت‌طلبی و تبعیت از جریانات غالب…

«حزب باد Opportunism»: تحلیل پدیده فرصت‌طلبی و تبعیت از جریانات…

        زیارتگاه امام صاحب ولایت کندز دومین شهر مذهبی افغانستان

  نوشته کریم پوپل مورخ ۲۱ فبروری ۲۰۲۵    مقدمه  ولسوالی امام صاحب با داشتن…

روایتی از کشت زار های خستۀ رنگین کمان خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید این هم می گذرد ما مرده ایم، مرده ی در…

             تاریخچه نام گردیز

نوشته : کریم پوپل مورخ ۱۵فبروری ۲۰۲۵ بسیاری از دوستان یکی از…

مماشات خویشتن دارانۀ غرب با طالبان و پراگنده گی مخالفان…

نویسنده: مهرالدین مشید نشست های بیرونی پیرامون افغانستان؛ بستر سازی برای…

چاپنداز

بزکش، پهلوانی که  با سواری اسب، بز را به دایره…

انارستان دل 

رسول پویان  دل ز درد و داغ هجران بی‏نوا افتاده است  برگ…

فیلسوف شدن دانشمند اتمی، بعد از یکسال زندان

Weizsäcker, k.F.(1912-2007) آرام بختیاری فیزیک دان اتمی، میان فلسفه و رسالت صلح. کارل…

کلبه ی تارم!

امین الله مفکر امینی       2025-11-02! دربســاطی بیکسی ام ، دلبری آمـد با…

خاطره ها بیانگر واقعی ترین حقایق تاریخی 

نویسنده: مهرالدین مشید خاطره ها تصویری از "تاریخ در بستر جغرافیا" بازهم…

ګوندي فعاليتونه او دموکراسي

نور محمد غفوری یادونه: دا مقاله مې په ۲۰۱۸ کال لیکلې ده…

سکوت در برابر گستاخی های پاکستان بار بار مسئولیت افغانستان…

حکومت‌های افغانستان زمانی می‌توانند در تامین امنیت و ثبات موفق…

سخنی عشق!

               2025-09-02! امین الله مفکر امینی گرسخـــــن زعشق گویی زعصمتِ این گوهربــــدان کزعشق به…

سکوت خلیفه در برابر امیر شکست یا فرصتی برای انحام…

نویسنده: مهرالدین مشید عباس ستانکزی: ملایعقوب کل روند را از مسیر…

زمانیکه کیفرخواست دادستان وحکم دادگاه  منفعل گردد  

نکارشی از سخی صمیم  مسئول کیست و عدالت کجاست؟  ***  ایجازی ازین مختصر!    …

شکست و باخت قدرت

شکست و باخت قدرت نه تنها حس ملی و مردمی…

آیا سراسیمه گی طالبان ، سقوط شان را در پی…

      نوشته ی : اسماعیل فروغی       درخواست دادگاه بین…

هوش مصنوعی دیپسیک

دکتر بیژن باران پیشرفت چین در جهان چند قطبی…

«
»

چالش‌های طرح اروپا برای اعزام نیرو به اوکراین

پایگاه خبری هیل در مطلبی به طرح اروپا برای اعزام نیرو به اوکراین پس از آتش‌بس احتمالی، با هدف ارائه تضمین‌های امنیتی به کی‌یف و تشریح چالش‌ها و موانع موجود بر سر راه آن پرداخت.

به گزارش این پایگاه خبری متعلق به کنگره ایالات متحده، در حالیکه واشنگتن و مسکو تاکنون بدون حضور رهبران کی‌یف و اروپا مذاکرات بر سر پایان جنگ را پیش می‌برند، رهبران اروپایی جزئیات طرحی را برای ارسال نیرو با هدف اطمینان از عدم حمله دوباره مسکو به اوکراین ترسیم می‌کنند.

هیل یادآوری کرده است پس از ماه‌ها تلاش مخفیانه برای این طرح، حال به نظر می رسد هر روز بیش از پیش جزئیات آن آشکار می‌گردد.

گفته می شود احتمالا پس از دیدارهای جداگانه کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلیس و امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه به عنوان دو حامی اصلی این طرح از واشنگتن و ملاقات آنها با دونالد ترامپ، احتمالا این طرح در دستور کار اروپا قرار می‌گیرد.

استارمر که روز پنج شنبه در سفر به واشنگتن با ترامپ دیدار خواهد کرد، تاکید دارد که ارسال نیرو به اوکراین بدون قدرت نظامی آمریکا بی فایده خواهد بود.

طرح اروپا چیست؟

این پایگاه خبری آمریکایی تشریح کرده است: اگرچه تضمین امنیتی که ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین به دنبال آن بوده، عضویت در ناتو است. اما به نظر می رسد این گزینه با وجود حمایت اروپا از روی میز آمریکا برداشته شده است.

زلنسکی در مقابل اعلام کرده است که در صورت عدم پیوستن به ناتو، باید بیش از ۱۰۰ هزار نیروی نظامی اروپایی در اوکراین مستقر شوند تا از عدم حمله دوباره مسکو اطمینان حاصل شود. اما مقامات غربی می گویند نیروی مدنظرشان ارسال «نیروی اطمینان» است، نه ارتشی از حافظان صلح مستقر در امتداد یک هزار کیلومتر خط مقدم در شرق اوکراین.

چالش‌های طرح اروپا برای اعزام نیرو به اوکراین

براساس طرح پیشنهادی انگلیس و فرانسه، کمتر از ۳۰ هزار سرباز اروپایی دور از خط مقدم در سایت‌های زیرساختی مهم مانند نیروگاه‌های هسته‌ای با حمایت نیروی هوایی و دریایی حضور پیدا خواهند کرد. ضمن آنکه خط مقدم توسط پهپادها و سایر فناوری ها نظارت می شود. علاوه بر این، نیروی هوایی مستقر در خارج از اوکراین (احتمالا در لهستان یا رومانی)، برای جلوگیری از نقض حریم هوایی اوکراین حاضر می شوند. این ممکن است شامل نیروی هوایی آمریکا نیز باشد.

استارمر پیشتر گفت: «باید یک نیروی پشتیبان آمریکایی نیز وجود داشته باشد، زیرا تضمین امنیتی ایالات متحده تنها راه موثر برای جلوگیری از حمله روسیه مجدد به اوکراین است».

پاسخ آمریکا به این طرح چیست؟

ترامپ از مدت ها پیش اعلام کرده است که متحدان اروپایی واشنگتن در ناتو باید تلاش برای امنیت خود را بیشتر کنند.

وزیر دفاع آمریکا نیز در همین زمینه خطاب به متحدان اروپایی اعلام کرده است که نیروهای آمریکایی در اوکراین مستقر نمی شوند. وی در عین حال حمایت واشنگتن در زمینه حمل و نقل هوایی یا لجستیک را رد نکرده است.

ژنرال کیت کلاگ فرستاده ویژه ترامپ در امور اوکراین و روسیه، در جریان دیدار این هفته از ناتو گفت که همه گزینه ها باید روی میز بماند، زیرا چگونگی ارسال هرگونه نیرو به اوکراین به نتیجه مذاکراتی بستگی دارد که هنوز برگزار نشده است.

چالش‌های طرح اروپا برای اعزام نیرو به اوکراین

از سوی دیگر، روسیه ایده گسیل نیرو به اوکراین را بی‌درنگ رد کرده است. سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت که استقرار نیرو از سوی کشورهای ناتو، حتی اگر با پرچم این پیمان نظامی نباشد، برای ما کاملا غیرقابل قبول است.

چه کشورهایی در اعزام نیرو به اوکراین نقش خواهند داشت؟

هیل در این خصوص آورده است: به نظر می رسد انگلیس، فرانسه و کشورهای شمال اروپا و حوزه بالتیک که نزدیک ترین کشورهای عضو ناتو به روسیه هستند، نقش اصلی را در ارسال هرگونه نیرو به اوکراین ایفا کنند.

اما ایتالیا به عنوان یکی از کشورهای اروپایی دارای محدودیت هایی در قانون اساسی خود برای استفاده از نیرو دارد. در برخی کشورها از جمله هلند، استقرار نیروها نیاز به تصویب پارلمان دارد.

دونالد توسک نخست وزیر لهستان نیز گفته است کشورش که از زمان حمله روسیه به اوکراین، پایگاه لجستیکی مهمی برای کی‌یف بوده و از همین رو به کشور همسایه خود نیرو نمی فرستد.

اولاف شولتس صدراعظم آلمان نیز پس از نشست عجولانه رهبران اروپایی در پاریس در هفته گذشته، صحبت در مورد ارسال یک نیروی امنیتی به اوکراین را «شتابزده» توصیف کرد و گفت از بحث در این خصوص «کمی عصبانی» است. وی تاکید کرد که ناتو به عنوان یک نیروی مستقل اروپایی باید پایه و اساس امنیت باقی بماند.

چالش‌های طرح اروپا برای اعزام نیرو به اوکراین

آیا این طرح جواب خواهد داد؟

به نوشته این پایگاه خبری آمریکایی، موفقیت طرح اعزام نیرو به اوکراین به ماهیت هرگونه توافق برای پایان جنگ بستگی دارد. روسیه نزدیک به ۶۰۰ هزار سرباز در اوکراین دارد و تحلیلگران می گویند هر توافق آتش بسی که باعث شود بخش عظیمی از این نیرو منطقه را ترک کند، می تواند به فرمانی برای ازسرگیری جنگ منجر شود.

متیو ساویل از اعضای ارشد اندیشکده انگلیسی «رویال یونایتد سرویس» با در نظر گرفتن ارتش فرانسه که تنها اندکی بیش از ۲۰۰ هزار نیرو دارد و ارتش انگلیس با نیرویی کمتر از ۱۵۰ هزار نفر، استدلال کرد: «اروپا حتی برای ایجاد نیرویی بالغ بر ۱۰ هزار نفر هم با مشکل روبرو می شود. کشورهای اروپایی توان محدودی برای استقرار چنین نیرویی دارد».

مایکل کلارک استاد مطالعات جنگ کینگز کالج لندن در همین زمینه خاطرنشان کرد: «اگر اعزام نیرو به اوکراین موفقیت آمیز باشد، ۲۰ یا ۳۰ سال دوام خواهد داشت. اما در غیر اینصورت ظرف دو سال به جنگ تبدیل می شود».

داویله شاکالینه وزیر دفاع لیتوانی نیز اعلام کرد: «روسیه در حال آماده سازی برای یک جنگ طولانی است. آنها اکنون سه برابر نیروی انسانی دارند و صنعت دفاعی آنها سریعتر از اروپا در حال حرکت است. آیا کسی باور دارد که مسکو فقط اوکراین را هدف گرفته است؟ ضمانت های امنیتی یک طرف ضعیف چه فایده ای دارد؟ اروپا باید قدرتمندتر شود تا بتواند تضمین‌های امنیتی ارائه دهد.»