د تلویزیوني سیاسي بحثونو ماهیت

نور محمد غفوری نن چې په انټرنټ کې ګرځیدم، ناڅاپي مې…

چگونه تحلیل کنیم؟

در این روز ها صدا ها در رابطه به وضعیت…

فرنسوا ولټر

ولټر، یو فرانسوي لیکوال، مورخ او فیلسوف، د ټولنیزو اصلاح…

هانا آرنت؛ توتالیتاریسم ابتذال شر

Arendt, Hanna (1906-1975) آرام بختیاری نقل قول های سیاسی یک زن برای…

فقدان روایت آشتی ملی و بحران گفتمان در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دوراهیِ آشتی و منازعه افغانستان طی پنج…

چهار و نیم سال پس از برپایی امارت اسلامی سرمایه؛…

فهیم آزاد مقدمه فقدان اجماع تحلیلی پیرامون بازگشت طالبان به قدرت سیاسی…

پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

از کابل تا تهران؛ مهار افراطیت یا مهندسی قدرت و…

نویسنده: مهرالدین مشید زورگویی یا ژئوپلیتیک ضربه؛ بازی با آتش تحولات امنیتی…

ویکتور هوګو

هغه د فرانسې نامتو شاعر، ناول، رومان او ډرامه لیکونکی…

یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

«
»

پیام تسلیت به مناسبت درگذشت دکترابوالحسن بنی‌صدررئیس جمهور سابق ایران 

با کمال تاسف روز شنبه ۱۷ مهرماه ۱۴۰۰ دکتر ابوالحسن بنی‌صدر، اولین رئیس جمهورایران در سن ۸۸ سالگی در

بیمارستان سالیتر پاریس پس از یک دوره طولانی بیماری درگذشت.

دکتر بنی‌صدر روزدوم فروردین ۱۳۱۲ در استان همدان به دنیا آمد. پدرش از روحانیون با نفوذ همدان بود. آقای بنی‌صدر دردانشگاه تهران، اقتصاد و حقوق اسلامی خواند. از پیروان احسان نراقی بود، و نماینده دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه تهران درکنگره جبهه ملی ایران درسال ۱۳۴۱ و مسئول سازمان دانشجویان جبهه ملی در دانشگاه تهران بود و با همین عنوان نیز به عضویت کنفدراسیون جهانی محصلین و دانشجویان ایرانی در خارج از کشور درآمد. دو بار به دلیل فعالیت‌های سیاسی بازداشت و زندانی شد.

در سال ۱۳۴۲ به پاریس رفت و از دانشگاه سوربن دکترا گرفت. در سال‌های پیش ازانقلاب بهمن ۱۳۵۷، به عنوان یک فعال ملی مذهبی برعلیه رژیم استبدادی و وابسته شاه مبارزه کرد. آقای بنی‌صدر درآستانه پیروزی انقلاب به ایران بازگشت و به عضویت «شورای انقلاب» درامد. ایشان سرپرستی دووزارت‌خانه دارایی و امور خارجه در دولت موقت مهدی بازرگان را به عهده گرفت، دراولین انتخابات ریاست جمهوری ایران با به دست آوردن ۷۶ درصد آرا، به سمت ریاست جمهوری ایران رسید. آقای بنی‌صدر از آغاز ریاست جمهوری خود با روحانیت به رهبری آیت‌الله خمینی درگیری پیدا کرد و زیر بار شیوه تحکم‌آمیز وی نرفت.

اختلافات دکتر بنی‌صدر با خمینی وحزب جمهوری اسلامی برسرشیوه حکومت و تناقضات قانون اساسی و افشاگری درخشان اوعلیه « انحصار طلبی و چماقداری» سرانجام مورد غضب روحانیت مرتجع و همدستان آنها حزب توده ایران و سازمان فدائیان اکثریت قرارگرفت که کاررا به کودتا و عزل او کشاندند و در تابستان سال ۱۳۶۰ مجبور به خروج از ایران شد. دکتر بنی‌صدر که در ابتدا با «سازمان مجاهدین خلق» در چهار چوب «شورای ملی مقاومت» همکاری می‌کرد، پس ازچرخش ماهوی این سازمان و همکاری فرقه رجوی با رژیم متجاوز بعث عراق و نیروهای امپریالیستی، راهش را از این سازمان جدا کرد و بر اصول «آزادی و استقلال و جمهوریت» مبارزه‌اش را علیه رژیم استبدادی و ارتجاعی جمهوری اسلامی ادامه داد و هرگز تحریم  و تجاوز نظامی به ایران را برنتابید و تا پایان عمر به آرمانش وفادار ماند. 

حزب كارايران(توفان) ضمن حفظ انتقادات به بخشي از عملكردهاي آقاي بني صدر و تفاوتهاي تاكتيكي و ماهوي درامر مبارزه عليه رژيم سرمايه داري جمهوري اسلامي اما همواره از مبارزه ايشان برعليه سلطه ديكتاتوري مذهبي ،نقض آزادي بيان واحزاب واجتماعات وبرعليه مداخلات خارجي و براي حفظ استقلال وتماميت ارضي ايران حمايت كرده ودريك جبهه قرار داشته اند.  

حزب کارایران (توفان) این ضایعه را به خانواده و یاران دکتر بنی‌صدر و جنبش ضداستبدادی وملی ایران، به رهروان راه آزادی و استقلال و جمهوری ایران تسلیت می گوید و برایشان صبر و آرامش آرزومی‌کند

حزب کارایران (توفان)

شنبه ۱۷ مهرماه ۱۴۰۰

www.toufan.org