افغانستان و درهم تنیده گی و مد و جزر حوادث…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی کوهستانی و محاط به خشکه است که…

فتنه خوابیده

 قدم هلال شد و مایلم به ابرویش  فتاده مرغ دل من…

شیفته ی ترانه های مردم

 برنامه ی رادیو تلویزیون شهر تاشکند جمهوری اوزبیکستان در مورد کار…

گزیده‌ای از «درسگفتارهای کاپیتال» رفیق فقید جوانشیر در زندان

از نظر مارکس دو نوع بخش خصوصی وجود دارد مارکس ……

قهرمان تنهایی؛ قهرمانی از تبار قهرمانان دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید قهرمان دخت روز های تنهایی در یکی از صبحگاهان…

نوای پدران!

امین الله مفکرامینی       2025-14-01 ما شـــــما را ای فرزندان دلبنــد، پروریــــــدیم این تخـــــــم…

حاکمیت طالبان و فروپاشی ارزش ها درحامعه افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان زخمی سرطانی بر پیکر افغانستان دردمند حاکمیت گروه…

مناسبات افغانستان با هند چرا رشک خشم آلود پاکستان را…

تاسیس یا انکشاف مناسبات میان دولت‌ها از صلاحیت‌های قبول شده…

د نوموتي تاریخپوه پوهاند محمد حسن کاکړ د اتم تلین…

. په کابل کې د روانې اونۍ د تیرې سه شنبې…

روزای خونین؛ میان نامه های زندان و تئوری انقلاب

Rosa Luemburg (1871- 1919) آرام بختیاری فدایی سوسیالیسم؛ 14 کتاب خانم روزا-…

بگذارید ادیان و فرهنگ ها بدور از سایه ی سیاست…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگ ادیان باطل و برتری جویی هر دینی…

سیاست خارجی بی‌طرف و اقتصاد محور

در طول سه و نیم سال جوابگوی عاجل موقف افغانستان…

واخان سر و گردن أفغانستان است !

میرعبدالواحد سادات واخان سر و گردن أفغانستان است ! همه ما ،…

لوږه او جګړه

ليکنه: حميدالله بسيا لوږه، فساد، جنگونه او په نړۍ کې اقليمي…

پیورزگرا

نوشته : دکتر حمیدالله مفید داستان کوتاه  ————— ———— احمد خان خراسانی به فرماندهی …

   خالق تروریست های اسلامی؛ الله یا امریکا؟

بخش دوم سلیمان کبیر نوری      پس از افشاگری ریچارد هیدن بلک، از…

هر تفنگدار طالب هم پولیس و هم سارنوالی و هم…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت اختاپوتی ملاهبت‌الله و آینده ی ناروشن افغانستان مردم…

عشق وطن 

از زنده‌گیم دلتنگ وز زمزمه بیزارم  نه حوصلهء حرفی نه ذوق…

واخان

طی هفته اخیر سال عیسوی توسط شبکه های خبر رسانی…

نانوشته

       پس از دیر باز ، شعرقشنگ و پراُبُهَتی از" حسیب…

«
»

واکنش پوتین به عفو پسر بایدن توسط پدرش

رئیس جمهور آمریکا بیشتر یک شخص بود تا یک سیاستمدار؛ من او را به خاطر این کار سرزنش نمی‌کنم

ولادیمیر پوتین امروز پنجشنبه در گفت و گوی زنده با شهروندان روسیه و کنفرانس مطبوعاتی سالانه خود در مسکو که حدود چهار ساعت و نیم به طول انجامید، به سلاح‌های جدید روسی اشاره کرد و گفت: موشک اورشنیک،‌ سلاح جدید دوربرد و نزدیک برد روسیه و صد در صد جدید است که در غرب درباره آن صحبت شد و گفتند که آن را خنثی می‌کنند وحال آنکه هیچکس فرصتی برای ساقط کردن اورشنیک ندارد. 

 وی با بیان اینکه سامانه پاتریوت شبیه سامانه اس ۳۰۰ اما سیستم جدیدی محسوب می‌شود، اظهار داشت: اگر آمریکایی‌ها می‌خواهند آن را ساقط کنند و جلوی آن را بگیرند، خوب انجام دهند.

 رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به همکاری متخصصان روسی با وزارت دفاع این کشور برای تولید سلاح‌های جدید گفت:‌ سلاح جدیدی که قرار است ساخته شود شبیه اس ۴۰۰ است.

 وی ادامه داد: آمریکایی‌ها ما را مجبور کردند که سیستمی را برای غلبه بر راکت‌های آنها درست کنیم، اقدامات آنها جز تلفات و خسارت برای آنها ارمغان دیگری نداشته است.

 پوتین با اشاره به سیستم‌های ضدموشکی مستقر شده در لهستان و رومانی گفت:‌ سیستم‌های ضدموشکی که آنها ساختند به مناطق ما نمی‌رسد، حتی اگر ما از مناطق خود دفاع نکنیم، بُرد سلاح‌های آنها به کشور ما نمی‌رسد و توانایی مصاف با موشک روسی اورشنیک را نخواهند داشت. 

 وی خاطرنشان کرد: مدت زمان فعال‌سازی بلوک‌های تسلیحاتی موشکی روسیه تنها در طول چند ثانیه انجام می‌شود و تمام.

 رئیس‌جمهور روسیه گفت: اگر متخصصان غربی، اینگونه درباره سامانه‌های موشکی روسیه فکر ‌می‌کنند،‌ بهتر است به ما پیشنهاد دهند که یک دوئل فناوری سطح بالای موشکی را به عنوان مثال در کی‌یف داشته باشیم؛ آنها تمام قدرت خود را متمرکز کنند و ما هم به سمت آنجا آزمایش خود را انجام می‌دهیم؛ ما آماده ایم که قدرت خود را نشان دهیم.

 به گفته رئیس جمهور روسیه، می توان نوعی هدف را در کی یف شناسایی کرد، جایی که غرب بتواند تمام نیروهای دفاع هوایی خود را در آنجا مستقر کند و روسیه به آن مکان حمله کند. این یک “دوئل با فناوری پیشرفته” خواهد بود.

 وی ادامه داد: علاوه بر برخی کارشناسان، در سطح دولت‌ها و سیاستمداران غرب هم چنین صحبت‌هایی درباره امکان خنثی کردن سلاح‌های روسی هست، از این رو، برای ما جالب است که چنین دوئلی را داشته باشیم.

 پوتین با اشاره به ویژگی‌های سامانه‌های موشکی آمریکایی و روسی، کیفیت تسلیحات روسیه را بالا توصیف کرد و با اشاره به نامگذاری سامانه‌های غربی به پیشرفته، افزود: مشخص نیست چرا چنین اسمی را روی این سیستم‌ها گذاشته‌اند.

 خبرنگار یک شبکه آمریکایی در این نشست با اشاره به آغاز به کار دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در آینده نزدیک، از پوتین پرسید که چه پیشنهادهایی به ترامپ دارید؟

رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ گفت: آماده هستم که به ترامپ،‌ پیشنهادهایی را بدهم اما زمانی که با وی دیدار کنم. نمی‌دانم که چه زمانی می‌توانیم این دیدار را داشته باشیم.

 وی ادامه داد: من در هر زمانی آماده دیدار با ترامپ هستیم، البته اگر بخواهند این کار را انجام دهند.

  پوتین در پاسخ به سوال این خبرنگار آمریکایی که پرسید، هنگامی که رئیس جمهور ترامپ را ملاقات می کنید، رهبر ضعیف تری خواهید بود، گفت: من دیدگاه متفاوتی دارم. من معتقدم روسیه طی دو یا سه سال گذشته بسیار قوی تر شده است. ما در حال تبدیل شدن به یک کشور واقعاً مستقل هستیم. 

وی افزود: شما و افرادی که حقوق شما را در ایالات متحده می پردازند بسیار دوست دارید روسیه در موقعیت ضعیفی قرار گیرد.

رئیس‌جمهور روسیه، این خبرنگار را «همکار محترم» خطاب کرد و گفت: برای چه می‌گویم «همکار محترم»؟ چون بر خلاف حرف‌هایی که علیه ما می‌زنید، اجازه می‌دهیم که به اینجا بیایید و سوالات خود را طرح کنید. با وجود همه فشارها بر رسانه های روسی در ایالات متحده، روزنامه نگاران آمریکایی آزادانه در روسیه فعالیت می کنند.

 وی ادامه داد: بر خلاف اظهارات شما که روسیه در موضع ضعیف توصیف کردید و تکرار سخن رؤسای جمهور و مقامات شما در ایالات متحده است که می‌خواستند در موقعیت قوی‌تر باشند اما اکنون ما قوی‌تر هستیم.

 پوتین گفت:‌ اکنون روسیه به عنوان یک کشور با حاکمیت مستقل روی پای خود ایستاده است و همانگونه که شاخص‌های رشد اقتصادی نشان می‌دهد، ما امروز خودکفا هستیم و به جلو حرکت می‌کنیم.

 وی ادامه داد: علاوه بر این، روسیه امروز در بالاترین سطح آمادگی نظامی در دنیا قرار دارد و در بخش تسلیحات نظامی هم شرایط مشابهی وجود دارد و ما به سرعت در این بخش، فعالیت‌ها را به جلو می‌بریم و به توانایی خود اطمینان داریم؛ اینها موضوعاتی است که به مذاق دشمنان ما خوش نمی‌آید.

 رئیس‌جمهور روسیه گفت:‌ رشد شاخص‌ها در بخش تولیدات نظامی این کشور فوق‌العاده بوده است اما این روند را عقلانی و به شکل پایدار،‌ طی می‌کنیم.

 پوتین با بیان اینکه تقریبا همه کشورهای ناتو در حال جنگ با روسیه هستند، گفت: تورم در این کشورها گویای وضعیت آنها است، کالایی که قبلا بهای آن دو هزار یورو بوده الان به هشت هزار یورو در آن کشورها افزایش یافته است، از این رو، تورم شرایط بدی را در آن کشورها دارد.

 وی ادامه داد: مبلغی که کشورهای عضو ناتو برای تسلیحات نظامی اختصاص داده اند کافی نیست. حتی مبلغی که رئیس جمهور ترامپ پیشنهاد داده است.

 رئیس جمهور روسیه گفت: شرایط درونی ارتش روسیه گویای آن است که شرایط ما را هیچ ارتشی  در دنیا ندارد. ارتش روسیه در سطح خیلی بالایی از آمادگی قرار دارد و خیلی قوی است و ما به این توانایی رسیده‌ایم.

 وی ادامه داد: اکنون روسیه با حاکمیت مستقل و بدون هیچ وابستگی در حال پیشبرد امور کشور خود است، ما بر پایه منافع ملی خود این کشور را اداره می کنیم و به نظرات خارجی ها و دشمنان خود توجه نمی کنیم.

 پوتین در پاسخ به بخش دیگری از سؤال خبرنگار آمریکایی که تحولات سوریه را ضربه به روسیه توصیف کرد، گفت: اینگونه نیست، ۱۰ سال پیش به سمت سوریه آمدیم تا یک منطقه تروریستی – مانند برخی کشورهای دیگر مثل افغانستان- در آنجا ایجاد انجام نشود؛  حتی گروه هایی که زمانی با حکومت اسد و با نیروهای دولتی سوریه جنگیدند نیز دستخوش تغییرات داخلی شدند. بی‌جهت نیست که امروزه بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا خواهان برقراری رابطه با آنها هستند. اگر آنها سازمان های تروریستی هستند، چرا درگیر می شوید؟ یعنی تغییر کرده اند، اینطور نیست؟ و این بدان معناست که به صورت کلی، اهداف روسیه محقق شده است.

 وی خاطرنشان کرد: نیروهای زمینی روسیه در سوریه حضور نداشتند و  ما در آنجا دو پایگاه داریم: یک پایگاه نیروی هوایی و یک پایگاه دریایی.. آنچه در سوریه اتفاق می افتد شکست روسیه نیست.

 رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به سقوط حکومت بشاراسد در سوریه و تحولات اخیر این کشور گفت: شرایط در آن کشور، آسان نیست. در سوریه و کشورهای عربی،  همه به دنبال این هستیم که آرامش در دنیا برقرار باشد؛ ما با تمام کشورهای منطقه ارتباط داریم و تلاش می‌کنیم که پایگاه‌های نظامی ما در آن مناطق حفظ شود. باید فکر کنیم که چه کاری می توانیم در شرایط کنونی انجام دهیم و باید از این پایه‌ها در مناسبات خود استفاده کنیم.

 وی با بیان اینکه تعداد زیادی از کشورهای خاورمیانه طرفدار حفظ پایگاه های نظامی روسیه در سوریه هستند، اظهار داشت: روسیه روابط خود را با همه گروه ها در سوریه حفظ می کند.

 رئیس‌جمهور روسیه ادامه داد:‌ مسکو پیشنهاد استفاده از پایگاه حمیمیم و پایگاه طرطوس را برای ارسال کمک های بشردوستانه به سوریه داده است.

 وی تصریح کرد:‌ هنوز نمی‌دانم روسیه از پایگاه‌های خود در سوریه خارج می‌شود یا خیر، این موضوع بستگی به یافتن منافع مشترک با مقامات جدید دارد.

 وی در ادامه خطاب به این خبرنگار آمریکایی گفت: چون شما آمریکایی‌هستید و مقابل کشور ما هستید، می‌دانید که شایعات درباره مرگ من خیلی زیاد شده است؛ اینها همه شایعه هستند. زمانی که با رئیس جمهور ترامپ صحبت کنیم راجع به این موضوعات صحبت می‌کنیم.

 پوتین با اشاره به ترور ژنرال کریلوف در مسکو اظهار داشت: کشته شدن این ژنرال در واقع جان باختن وی در عملیات نظامی ویژه بود، حکومت کی‌یف بارها اینگونه اقدامات را علیه شهروندان و شخصیت‌های روسیه انجام داده است و اینها را به یاد دارد.

 وی ادامه داد: حتی آمدند خبرنگاران شما را کشتند. حتی یک بار هم خبرنگاران غربی، یک بار هم نیامدند از کشته شدن خبرنگاران خود (به دست اوکراین) گزارش پخش کنند.

 در ادامه این نشست از پوتین سوال شد: آیا آماده هستید که یک شکلی به راه‌حل صلح آمیز در مناقشه اوکراین برسید و آیا برای این مذاکرات، آمادگی دارید؟

 رئیس جمهور روسیه در پاسخ اظهار داشت: سیاست، هنر مصالحه است؛ ما همواره درباره صلح و مذاکره صحبت کرده‌ایم و آماده بوده‌ایم اما طرف مقابل ما از مذاکره خودداری می‌کند.

 وی افزود: پیش‌تر در استانبول به این صلح رسیدیم، طرف اوکراینی حتی این توافق را امضا کرد اما بعد، از اجرای آن خودداری کرد و گفت که جنگ باید ادامه یابد. فکر کنم امروز فرد دیگری برای حضور در میدان جنگ در اوکراین باقی نمانده باشد.

 پوتین تأکید کرد: ما آماده مذاکره بر اساس توافقات سال ۲۰۲۲ استانبول و با در نظر گرفتن وضعیت میدانی و در نهایت، رسیدن به صلح هستیم، همیشه آماده بوده‌ایم و خواهیم بود.

 وی در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: روسیه با ولادیمیر زلنسکی گفت وگو خواهد کرد اگر مردم اوکراین پای صندوق های رای برود و وی، مشروعیت پیدا کند. 

 پوتین با اشاره به پایان دوره قانونی ریاست‌جمهوری زلنسکی گفت: فدراسیون روسیه فقط با رهبر قانونی اوکراین توافق صلح را امضا خواهد کرد. طبق قانون اساسی، تنها از مجلس این کشور می توان به عنوان یک نهاد قانونی قدرت نام برد.

 رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ به پرسش دیگری،  ابتکارات صلح چین، برزیل و آفریقای جنوبی را تلاش های صادقانه برای یافتن راه حلی برای اوکراین دانست. 

 پوتین معتقد است: این پیشنهادها متعادل هستند و چیزی را به هیچ یک از طرفین درگیری تحمیل نمی کنند.

 در این نشست، خبرنگار شبکه آمریکایی با اشاره به اینکه مادر یک خبرنگار این کشور که در سال‌های گذشته در سوریه مفقود شده است، از رئیس‌جمهور روسیه تقاضای کمک کرده است، از پوتین پرسید: آیا با توجه به حضور بشار اسد رئیس‌جمهور برکنار شده سوریه در مسکو، آیا امکان درخواست اطلاعات از اسد درباره این خبرنگار را دارید؟

 رئیس جمهور روسیه گفت: صادقانه می‌گویم، من بعد از ورود «رئیس‌جمهور اسد» به مسکو، با وی دیداری نداشته‌ام، البته در برنامه هست که این دیدار انجام شود.

 پوتین ادامه داد: حدود ۱۲ سال قبل، فردی در سوریه گم شده است و می‌دانیم که شرایط این کشور، نظامی بوده و قطعا «اسد» باید بداند که چه اتفاقی افتاده است،‌ او در آن زمان مسئولیت داشته؛ من این موضوع را از وی سوال می‌کنم و حتی می‌توانیم از کسانی که در سوریه مسئولیت داشتند، نیز در این باره بپرسیم.

محکومیت اقدامات اسرائیل در غزه و تصرف مناطق سوریه

رئیس جمهور روسیه در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه با همتای ترکیه ای خود در تماس دائمی است، گفت: با اردوغان در تماس دائمی هستیم و درباره وضعیت خاورمیانه با وی گفت و گو داشتم. 

 وی ادامه داد: روسیه به مواضع خود در مورد حل مسئله فلسطین و اسرائیل متعهد است؛ دولت فلسطین باید ایجاد شود

 پوتین با اشاره به وضعیت نوار غزه گفت:  نمی‌دانم اسرائیل در نوار غزه چه اهدافی را دنبال می‌کند، اما اقدامات آن باید محکوم شود. 

 وی با بیان اینکه اسرائیل ذینفع اصلی تحولات سوریه است، تأکید کرد:  روسیه تصرف مناطق سوریه توسط اسرائیل را محکوم می کند.

 رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ به پرسش دیگری گفت: مشارکت در گروه بریکس، ابزاری برای مخالفت با غرب نیست.

 وی افزود:‌ما در راستای منافع کشورهای عضو گروه بریکس، این سازوکار را گسترش می‌دهیم و بسیاری از کشورها هم علاقه خود را برای پیوستن به این گروه اعلام کرده‌اند چرا که بریکس بر اساس احترام به کشورها بنا نهاده شده است و ما در این گروه،‌ فیلتر و معیاری درباره کشور عقب افتاده و کشور رشد یافته نداریم.

 پوتین گفت:‌ ما در بریکس بر پایه رشد همه کشورها تلاش می‌کنیم و سازوکار این گروه آن است که همه کشورها، رهبر و پیشرو باشند در مسیر  حرکت رو به جلو.

 رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از این نشست تأکید کرد: روسیه قطعا نیروهای مسلح اوکراین را از منطقه کورسک بیرون خواهد کرد.

 پوتین افزود:‌ در مورد زمان بندی اتمام این عملیات نمی تواند تاریخ مشخصی را اعلام کند.

 وی در ادامه با اشاره به تغییرات مدیریتی منطقه کورسک در روزهای اخیر و انتصاب سرپرست جدید منطقه توسط وی گفت: زیرساخت‌های کورسک را پس از آزادسازی از دست دشمن، احیا و مدارس و بخش‌های اقتصادی را از نو بنا می‌کنیم. حرکت ارتش روسیه در سراسر خط مقدم درگیریها رو به افزایش است

 رئیس‌جمهور روسیه به شهروندان این کشور اطمینان داد که وضعیت در میدان درگیری با اوکراین به شدت در حال تغییر است، حرکت ارتش روسیه در سراسر خط مقدم رو به افزایش است، هر روز نیروهای مسلح روسیه کیلومتر مربع از خاک اوکراین را آزاد می‌کنند. 

 وی اظهار داشت: ارتش روسیه در میدان نبرد شاهد عدم آمادگی لازم نیروهای مسلح اوکراین است، برخلاف نیروهای اوکراینی که قادر به حفظ مواضع خود نیستند، ارتش روسیه در حال پیشروی است. 

پوتین با بیان اینکه روسیه قدرت و ابزار کافی برای احیای تمام سرزمین های تاریخی خود را دارد، گفت: اوکراین تنها با حمایت شرکای غربی می تواند به موجودیت خود ادامه دهد. 

 وی خاطرنشان کرد: ما به آتش بس با اوکراین نیاز نداریم بلکه خواهان صلحی پایدار با تضمین های امنیتی قابل اعتماد هستیم. 

 وی همچنین اظهار داشت: الحاق مناطق جدید به خاک روسیه با سرعت خوبی در حال پیشرفت است، این مناطق به خودکفایی رسیده اند.

 رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از این نشست با بیان اینکه بروزرسانی اخیر دکترین هسته‌ای این کشور را تغییر جدیدی نمی‌داند،‌ گفت:‌ در بروزرسانی این دکترین، درباره تهدیدات نظامی که می‌تواند به موضوعات تهدیدآمیزی منجر شود صحبت کرده‌ایم.

 وی افزود:‌ بروزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه به معنای افزایش مسئولیت‌پذیری دولت هسته‌ای نبود،‌ اتفاقا درباره اینکه سلاح‌ هسته‌ای نباید علیه کشورهای دیگر استفاده شود و هیچ کشوری نیز نباید حاکمیت مستقل و موجودیت روسیه را تهدید کند، صحبت شده است.

 پوتین ادامه داد: در بروزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه این نکته لحاظ شده است که اگر تهدیدی متوجه هم‌پیمانان ما مثل بلاروس شود، مسکو، این تهدید را برای روسیه در نظر می‌گیرد و ما هر کاری را برای تأمین امنیت هم‌پیمان خود انجام خواهیم داد.

 رئیس‌جمهور روسیه در مورد ترور داریا دوگینا و ژنرال کریلوف نیز گفت: نیروهای مجری قانون و سرویس های اطلاعاتی ما نتوانستند این حملات را خنثی کنند، فعالیت آنها باید بهبود یابد.

 پوتین در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست با بیان اینکه طی دو سال، رشد اقتصادی روسیه به حدود هشت درصد رسید، پیش‌بینی کرد: در سال ۲۰۲۵ رشد تولید ناخالص داخلی روسیه به دو تا دو و نیم درصد خواهد رسید. 

 وی افزود:  وضعیت اقتصاد کشور عادی و پایدار است. با این وجود هر گونه تهدید خارجی را در نظر می گیریم.

 رئیس‌جمهور روسیه گفت:‌ نرخ بیکاری در این کشور هم‌اینک به پایین ترین حد یعنی ۲.۳ درصد رسیده است.

 وی با بیان اینکه غرب به خاطر ترس از رقابت، اقدام به به اعمال تحریم علیه روسیه می کند، اظهار داشت:‌ افزایش قیمت ها در روسیه با دلایل عینی از جمله عدم همسویی عرضه با تقاضا و پیامدهای تحریم ها و محدودیت های اعمال شده علیه فدراسیون روسیه مرتبط است.

 پوتین خاطرنشان کرد: تحریم ها بر افزایش قیمت ها در روسیه تاثیر می گذارد، اما کاستی هایی هم از سوی مسئولان وجود دارد.

وی ادامه داد: تعدادی از کارشناسان معتقدند بانک مرکزی می توانست زودتر از ابزارهای غیر مرتبط با افزایش نرخ کالاهای کلیدی در اقتصاد استفاده کند.

 وی به شهروندان روس اطمینان داد که دولت این کشور به طور مؤثر و رضایت بخش به آینده این کشور فکر می‌کند.

 رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری شین‌هوا نیز گفت:‌ مسکو و پکن، سال آینده میلادی،‌هفتادمین سال برقراری مناسبات دوجانبه را جشن می‌گیرند، روابطی که در ۱۰ سال گذشته برپایه اعتماد متقابل رشد یافته است و همه مبنای کار ما بر پایه اعتماد متقابل به سیاست همدیگر است و ما – روسیه و چین- هیچ کاری را انجام نمی‌دهیم که مخالف منافع ما باشد.

 وی با اشاره به اینکه در ارزیابی‌های مختلف، حجم کنونی تجارت روسیه و چین سالانه بین ۲۱۰ تا ۲۴۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود، اظهار داشت:‌ در سال آینده میلادی نیز تجارت دو کشور رشد بیشتری را خواهد داشت.

 پوتین گفت:‌ علاوه بر این، دو کشور ۶۰۰ پروژه مشترک با ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری را تعریف کرده‌اند و رشد آینده در مبادلات تجاری دو کشور تضمین شده است.

 وی با اشاره به هم‌پیمانی روسیه و چین در جنگ جهانی دوم، هفتاد و پنجمین سالگرد پیروزی این کشورها و متحدان در این جنگ بر آلمان نازی را یادآور شد و گفت:‌ در آن جنگ، حدود ۲۷ میلیون از مردم شوروی و فکر کنم حدود ۳۰ میلیون نفر از مردم چین کشته شدند و آزمایشات فاجعه بار نظامیان ژاپنی در چین را در یاد داریم و نهایتا اینکه از این موارد گذر کرده ایم و دو کشور در سنگ بنای سازمان ملل متحد مشارکت داشتند.

 پوتین با بیان اینکه شی جین پینگ رئیس‌جمهور چین را دوست خود می داند، از خبرنگار خواست که سلام وی را به همتای چینی‌اش برساند.

 رئیس‌جمهور روسیه درباره عفو پسر بایدن توسط پدرش نیز گفت: (بایدن) رئیس جمهور آمریکا بیشتر یک شخص بود تا یک سیاستمدار، من او را به خاطر این کار سرزنش نمی کنم.

 پوتین در پاسخ به پرسش دیگری، دوره ای که از سال 2022 (آغاز عملیات ویژه نظامی در اوکراین) شروع شد را آزمونی جدی برای کشور روسیه خواند.

 وی ادامه داد: از زمان عملیات ویژه روسیه در اوکراین کمتر شروع به شوخی کردم و تقریباً از خندیدن دست کشیدم. 

 رئیس‌جمهور روسیه گفت:‌ من معتقدم که ما نه تنها (روسیه را) نجات دادیم، بلکه از لبه پرتگاه دور شدیم.