به پیشواز اول می، روز جهانی همبسته‌گی کارگران

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان اول ماه می، روز تجدید پیمان…

ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

«
»

نسل پنجم (5G) عرصۀ نوین مسابقۀ تسلیحاتی

هنر جنگ

مانلیو دینوچی

Manlio Dinucci

مرکز پژوهش های جهانی سازی، 2 ژوئن 2020

ایل مانیفستو

https://www.mondialisation.ca/wp-content/uploads/2020/06/Nellis-base-militaire-Nevada-400x267.jpeg

پنتاگون اعلام کرد که از ماه ژوئیه در پایگاه نیروی هوائی نلیس در نوادا استقرار شبکۀ نسل پنجم (G5) تجربی آغاز خواهد شد که متعاقباً در ژانویه 2021 به مرحلۀ عملیاتی خواهد رسید.

در این پایگاه در ماه گذشته عملیات «رد فلاگ» (Red Flag) (پرچم سرخ) برگزار شد، مهمترین عملیات هوائی ایالات متحدۀ آمریکا که نیروهای آلمانی، اسپانیائی و ایتالیائی در آن شرکت داشتند. این نیروها در ترکیب تجهیزاتشان به هواپیمای شکاری F35 نیز مجهز بودند – نیروی هوائی اطلاع داده است – بهترین تجهیزات هواپیمائی نظامی آمریکا را در اختیار داشته اند تا از حداکثر ظرفیت هواپیماها، سامانه های جنگی موجود و مطمئناً به علاوه سامانه های هسته ای بهره مند شوند. در رزمآیش «رد فلاگ» در سال 2021 احتمالاً شبکه های موبایل نسل پنجم (G5) استقرار یافته مورد آزمایش قرار خواهند گرفت که شامل برج هائی ست که سوار و پیاده کردن آن ظرف کمتر از یک ساعت صورت می گیرد تا به سرعت به منطقۀ عملیاتی منتقل شود. پایگاه نلیس پنجمین پایگاهی ست که پنتاگون برای آزمایش و استفادۀ نظامی از نسل پنجم (G5) انتخاب کرده است : مکان آزمایش های دیگر در یوتا، جورجیا، کالیفرنیا و در ایالت واشنگتن واقع شده است.

https://www.mondialisation.ca/wp-content/uploads/2020/06/Nevada-Nellis-1024x726.png

 یک پرونده ی سرویس تحقیقاتی کنگره توضیح می دهد که فن آوری نسل پنجم برای انتقال داده ها از طریق «موبایل» می تواند  کاربرد متعددی در عرصۀ نظامی داشته باشد. یکی از آنها مربوط است به « ماشین های نظامی مستقل»، یعنی ماشینهای رباتیک پرنده، زمینی و دریائی که به شکل مستقل حتا بدون  خلبان یا مأمور هدایت کننده در فاصلۀ دور قادر به انجام مأموریت است. چنین امری لازم به ذخیرۀ و پردازش حجم عظیمی از داده هائی ست که نمی تواند روی ماشین مستقل سوار شود. نسل پنجم به این نوع ماشینها اجازه می دهد تا از سیستم بیرونی ذخیره و پردازش داده ها استفاده کنند که مشابه رایانش ابری کنونی برای ذخیره پروونده های شخصی عمل می کند. این سامانه می تواند « بینش نوین عملیات نظامی» را ممکن می کند، مانند « هوش مصنوعی گروهی » که هر ماشین به شکل خودکار برای انجام مأموریت به ماشینهای دیگر متصل است (برای مثال در حمله ی هوائی به یک شهر یا حمله ی دریائی به یک بندر).

نسل پنجم توان سیستم فرماندهی و کنترل نیروهای نظامی ایالات متحدۀ آمریکا را در سطح جهانی افزایش خواهد داد : پرونده توضیح می دهد که هم اکنون اطلاعات از ماهواره استفاده می کند ولی به دلیل فاصله ای که وجود دارد، علامت (گزارش- سیگنال) برای رسیدن به مقصد مدتی طول می کشد و اجرای عملیات نظامی را به تأخیر می اندازد. با نسل پنجم این تأخیر عملاً برطرف می شود. این موضوع به ویژه در کاربرد جنگ افزارهای فرا صوتی نقش تعیین کننده دارد که در عین حال به کلاهک های هسته ای مجهز هستند و فراتر از 10 برابر سرعت صوت حرکت می کنند.

https://www.mondialisation.ca/wp-content/uploads/2020/06/5G.jpeg

نسل پنجم برای سرویس ها مخفی نیز اهمیت بسیار زیادی دارد و می تواند سامانه های کنترل و جاسوسی را با کارآئی یبشتر از آنچه در حال حاضر وجود دارد امکان پذیر کند. پنتاگون تأکید می کند که « نسل پنجم برای حفظ برتری نظامی و اقتصادی آمریکا یک امر حیاتی ست».

مزیت ویژه در این نکته است که « فن آوری نوظهور نسل پنجم، از دیدگاه تجاری آماده است، و برای وزارت دفاع این فرصت را فراهم می آورد که از این سامانه به بهای کمتری برای اهداف عملیاتی خودش استفاده کند». به سخن دیگر شبکه ی تجاری نسل پنجم که توسط شرکتهای خصوصی محقق گردیده از سوی نیروهای نظامی ایالات متحدۀ آمریکا با مخارج کمتری مورد استفاده قرار می گیرد، در صورتی که اگر این شبکه اگر فقط برای اهداف نظامی ایجاد می شد مخارج بیشتری را تحمیل می کرد. این جریان در کشورهای دیگر نیز به وقوع پیوسته است.

در نتیجه درمی یابیم که دادخواهی روی نسل پنجم به ویژه بین ایالات متحدۀ آمریکا و چین، فقط به جنگ اقتصادی منحصر نمی شود بلکه نسل پنجم عرصه ی نوینی را برای مسابقۀ تسلیحاتی ایجاد کرده که کمتر در سطح کمی که بیشتر از دیدگاه کیفی جریان دارد.

این موضوع از سوی رسانه ها مطرح نشده و به شکل گسترده منتقدان نسل پنجم این موضوع را ندیده گرفته اند و توجه خود را روی احتمال اثرات زیانبار آن روی سلامت عمومی متمرکز کرده اند. البته تعهد بسیار پر اهمیت بنظر می رسد، ولی باید کاربست نظامی این فن آوری را زیر سؤال ببریم زیرا [علاوه بر موضوع بهداشتی] از دیدگاه مالی نیز بدون اطلاع کاربران تلفن موبایل نسل پنجم و به حساب آنان [ به نفع طرح نظامی آمریکا]  صورت می گیرد.

 لینک متن اصلی :

ترجمه ی حمید محوی

پاریس/ 9 ژوئن 2020