چگونه تحلیل کنیم؟

در این روز ها صدا ها در رابطه به وضعیت…

فرنسوا ولټر

ولټر، یو فرانسوي لیکوال، مورخ او فیلسوف، د ټولنیزو اصلاح…

هانا آرنت؛ توتالیتاریسم ابتذال شر

Arendt, Hanna (1906-1975) آرام بختیاری نقل قول های سیاسی یک زن برای…

فقدان روایت آشتی ملی و بحران گفتمان در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دوراهیِ آشتی و منازعه افغانستان طی پنج…

چهار و نیم سال پس از برپایی امارت اسلامی سرمایه؛…

فهیم آزاد مقدمه فقدان اجماع تحلیلی پیرامون بازگشت طالبان به قدرت سیاسی…

پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

از کابل تا تهران؛ مهار افراطیت یا مهندسی قدرت و…

نویسنده: مهرالدین مشید زورگویی یا ژئوپلیتیک ضربه؛ بازی با آتش تحولات امنیتی…

ویکتور هوګو

هغه د فرانسې نامتو شاعر، ناول، رومان او ډرامه لیکونکی…

یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

«
»

مشاور آمریکایی اوکراین: مذاکره ای در کار نیست! 


21.10.2022
مشاور آمریکایی فرمانده ارتش اوکراین در مورد هدف جنگ: بازپس گیری تا مرزهای ۱۹۹۱

یک مشاور آمریکایی الاصل فرمانده عالی نیروهای مسلح اوکراین در تلویزیون ایالات متحده گفت که کیف می خواهد تمام مناطقی را که از سال ۲۰۱۴ از دست داده از روسیه پس بگیرد. ظاهراً کیف تا به این هدف نرسد خواهان مذاکره با مسکو نیست. 

اوکراین از مذاکره با روسیه امتناع خواهد کرد و برای بازگشت به مرزهای سال ۱۹۹۱ خود که پس از رای گیری استقلال در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تعیین شد، مبارزه خواهد کرد. 
این را دن رایس، یک شهروند آمریکایی که به عنوان مشاور فرمانده عالی نیروهای مسلح کی یف ,مشغول بکار است، بیان کرد. 

رایس در مصاحبه ای با ارین برنت مجری برنامه تلویزیونی آمریکایی سی ان ان در روز سه شنبه هفته جاری، از ایالت های غربی خواست تا ارسال تسلیحات اضافی به اوکراین را شدت ببخشند. 
وی در عین حال افزود که این کشور اروپای شرقی نیاز فوری به سامانه ها و هواپیماهای دفاع هوایی دارد و هیچ علاقه ای به مذاکره با مسکو ندارد. 

رایس در این مصاحبه گفت که او معتقد است روسیه “در تلاش است تا به میز مذاکره بازگردد تا به خطوط مرزی ۲۰۱۴ بازگردد.” اما اوکراین این را نمی خواهد. رایس در ادامه توضیح داد: اوکراین می خواهد کل کشورش به مرزهای ۱۹۹۱ بازگردد. 

مرزهای اوکراین در سال ۱۹۹۱ شامل چهار استان سابق اوکراین – دونتسک، لوگانسک، خرسون و زاپوروژیه – و همچنین شبه جزیره کریمه می‌شد که همگی در یک سری همه پرسی به پیوستن به فدراسیون روسیه رأی مثبت داده‌اند. 

همه پرسی کریمه پیش از این در بهار ۲۰۱۴ و اندکی پس از سرنگونی ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور اوکراین توسط انقلاب “یورو میدان” برگزار شده بود. 

سایر مناطق ماه گذشته در همه پرسی به ترک اوکراین و پیوستن به فدراسیون روسیه رأی دادند. 

علیرغم ارزیابی رایس از موضع مسکو، کرملین به صراحت اعلام کرده است که قصد ندارد این تصمیمات را پس از اینکه همه پرسی انجام شد تغییر دهد. 



ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اخیراً اعلام کرد که در حالی که آماده مذاکره با کیف است، “تصمیمات مردم در دونتسک، لوگانسک، زاپوروژیه و خرسون مورد بحث قرار نخواهد گرفت.”

آخرین درخواست روسیه برای مذاکره هفته گذشته زمانی مطرح شد که دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که اهداف مسکو می‌تواند از طریق کانال‌های دیپلماتیک برآورده شود و این کشور برای گفت‌وگوها “باز” باقی می‌ماند. 

با این حال، وی افزود که “دو طرف نیاز به گفت‌وگو دارند” و توضیح داد که با توجه به “نگرش بسیار بسیار خصمانه” حامیان غربی اوکراین نسبت به روسیه، مذاکرات بعید بنظر می‌رسد. 
رایس، کهنه سرباز نیروی دریایی ایالات متحده و فارغ التحصیل آکادمی نظامی وست پوینت ایالات متحده و اکنون رئیس شرکت مشاوره تیر لیدرشیپ است.
او به سی‌ان‌ان گفت که امیدوار است لهستان در ازای جت‌های اف-۱۶ آمریکا که در حال حاضر “اسقاط شده‌اند” و هزینه‌ای برای مالیات‌دهندگان آمریکایی ندارد، “هواپیماهای جنگنده قدیمی روسی” خود را به اوکراین بدهد. 
رایس تاکید کرد:
مهم ترین چیزی که آنها در حال حاضر به آن نیاز دارند، سیستم های ضد هوایی است – هم موشک و هم هواپیما. 
ما واقعاً نیاز داریم که نیروی هوایی اوکراین را ارتقا دهیم.”

وی ادامه داد: ما [آمریکا] در حال استقرار بسیاری از سامانه‌های ضدهوایی هستیم، اما آنها تازه می‌رسند. 
رایس در ژوئن سال جاری به عنوان مشاور ویژه والری زالوشنی، فرمانده عالی نیروهای مسلح اوکراین منصوب شد. ظاهراً این به “دعوت شخصی” ژنرال انجام شده است. 
رایس در صفحه لینکدین خود خاطرنشان می کند که او “ بدون مزد/داوطلبانه” برای اوکراین کار می کند. 

همچنین او اعلام کرد که از رابطه رسمی خود برای “توسعه پژوهش و میزان فراگیری در ارتش اوکراین و چگونگی تغییر ساختار بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۲” استفاده خواهد کرد.