گنجینۀ الهام

رسول پویان 2/5/2023 روزباخورشیدوشب سیل شباهنگم خوش است زیــر نـور خلـوت مهـتـاب آهنگـم…

در ارتباط به جفنگ گویی ها ی " نیاز نیاز"

حبیب میهنیار دوستان گرامی شما بهتر میدانید که یکی از ویژه…

ادبیات مبتذل،- سرگرم کننده و کم ارزش؟

Trivialliteratur:   آرام بختیاری نیاز انسان از خود بیگانه به ادبیات سرگرم کننده.  ادبیات…

پیام شادباش به مناسبت روز جهانی کارگر

ا. م. شیری روز اتحاد و همبستگی انترناسیونالیستی کارگران و زحمکشان…

دستار پوشان اسلام ستیز و پاچه بلند های حرمت شکن

نویسنده: مهرالدین مشید گروه ی طالبان از نظر حسن عباس نویسنده…

برگردان شعرهایی از سبزه برزنجی

خانم "سبزه برزنجی" (به کُردی: سۆزە بەرزنجی) شاعر کُرد زبان،…

به پیشواز اول می، روز جهانی همبسته‌گی کارگران

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان اول ماه می، روز تجدید پیمان…

ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

«
»

قرنطین در ویروس کرونا از واجبات دینی می باشد !


نوشــتـه  از:
امـیـن الـدیـن «  سعـیـدي- سعـیـد افغـانـي »

قرنطینه. [ ق َ رَ ن َ/ ن ِ ] (معرب ، اِ) قَرَنْطین. محل که در آن مسافران و عابران را مورد تلاشی قرار میدهند و از ورود مریضان جلوگیری به عمل می آورند. این کلمه از کارانْتِن فرانسه گرفته شده است.

طوریکه گفتیم در تعریف «قرنطینه یا قَرَنطین » آمده است که همانا محدود کردن اجباری غرض جلوگیری از مریضی ساری ویا هم عامل این مریضی می باشد .
برخی بدین نظراند که قرنطین از زبا ن ایتالوی « Quarantina یا Quaranta giorni » گرفته شده و به معنی دورهٔ چهل روزه است. 

چنانچه در بالا خواندیم در تعریف «قرنطینه یا قَرَنطین »  همانا محدود کردن اجباری آزادی گشت و گذار و تماس به افراد ثالت معمولاً خارج از خانوادۀ محدود ونزدیک که با ایشان زندگی میکنید، میباشد.در مجموع غرض  و غایه از قرنطین امروزی همانا جلوگیری از شیوع مریضی ساری کوید ـ 19 که نه خود به آن مبتلا شد و نه برای دیگران انتقال داده شود. الله تعالی همه بشریت را از این مرض مهلک نجات دهید .

قرار یک احصائیه موجود( الی 14 اپریل، 2020)  تا حال بیشتر از (1،938،840 ) نفر درکل جهان به این ویروس مبتلا و مریض شده اند  که از جمله قرار گزارش دیگر بیشتراز (120،825 ) تن از انسانها به اثر این ابتلاء تا امروز وفات کرده اند. 

ویروس کرونا که در مفهوم عام همان طاعون  به همین مشخصات عام بودن در تاریخ بشریت به انواع  مختلف وجود داشته است.  ویروس مهلک درطول تأریخ بشریت شیوع یافته ، که در برخی از موارد  جوامع بشری و مخلوقات زنده در برابر آن ناتوان شده اند ولی در مقابل خنثی  ساختن آن مبارزه کرده، ودر این جد وجهد قربانی داده اند ولی به فضل خداوند متعالی ، بلاخره علیه آن پیروز شده اند، که انشا الله بشریت خواهد توانست به کمک پروردگار با عظمت جلو این مرض خطرناک ومهلک را بگیرد .
خواننده محترم !
در تاریخ اسلام آمده است که امیر المؤمنین حضرت عمر (رض) بعد از اینکه مطلع شد که درمناطق شام ( دمشق – سوریۀ امروز) مرض  ساری طاعون شیوع یافته است ، تصمیم گرفت که تا ازسفر به این مناطق ابا ء ورزد ، واصلاً وارد این مناطق نشود، ولی در همان زمان بودند تعداد از صحابۀ  کرام که اصرار بر رفتن امیرالمؤمنین به این منطقه را داشتند. ولی حضرت عمر (رض)  در نهایت ترجیح داد که به این سفر ادامه ندهد. گفته اند که عبدالرحمن بن عوف حدیثی از رسول صلی الله علیه وسلم نقل کرد که: وقتی طاعون در منطقه ای می اید ، آنها که بیرون از آنجا هستند وارد نشوند و کسانی که داخل هستند، حق فراررا  ندارند و شهید تلقی می شوند. در ادامه روایت آمده است: وقتی حضرت عمر (رض) بازگشت، ابوعبیده اعتراض کرد وبرای حضرت عمر گفت : آیا از قدر الله می گریزی؟ حضرت عمر (رض) جواب داد : که هر نوع انتخابی میان دو انتخاب ، نوعی پذیرفتن قدر الله است. او به ابوعبیده گفت: اگر تو شترانت را برای چرا در زمین سرسبز یا یک زمین خشک ببری، هر کدام را انتخاب کنی، در واقع تسلیم قدر الله شده ای (بخاری ومسلم  ـ صفحه 160 کتاب کتاب ما رواه الواعون في اخبار الطاعون : السيوطي ).
در نقل متفاوت دیگری آمده است که ابوعبیده به او گفت: همراه شما بزرگان از صحابه هستند و پشت سر ما «حریق النار» است. بهتر است امسال را بگردید. او برگشت و سال بعد آمد (صفحه  162 کتاب کتاب ما رواه الواعون في اخبار الطاعون : السيوطي)
در زمان امروزی ما واجب  شرعی همین است که ؛ غرض جلوگیری از شیوع امراض ساری باید دساتیر صحی واز جمله شیوه ونظم قرنطین را باید جدی رعایت نمایم .
ابن‌سینا  بلخی طبیب مشهور در زمان   خود به قرنطین بودن مریضان  از ویروس طاعون تاکید می داشت ، وغرض جلوگیری از شیوع این ویروس به مریضان خود هدایت می فرمود : از سرکه برای ضدعفونی کردن دست ها  و لباس استفاده کنید.

فتوای دینی جامع الازهر در مورد قرنطین:
مرکز فتوای فضای  الازهر با صدور فتوایی در باره کرونا می نویسد : «قرنطینه شدن اشخاصیکه به مرض ویروس کرونا مبتلا شده‌اند، واجب است و عدم رعایت به آن از لحاظ دین اسلام جرم محسوب می‌شوند»
در این فتوا آمده است: «روش قرنطینه در رفع مرضی های ساری  قویترین معالجه در پیشگیری صحی است. برای شیوع از مریضی ساری  مانند کرونا باید به این حدیث پیامبرصلی الله علیه وسلم عمل کرد. ایشان فرمودند که وقتی در جایی وبا شیوع یافت ساکنان این محل  نباید از آنجا خارج شوند و دیگران هم به آنجا وارد نشوند، زیرا این اقدام منجر به شیوع مریضی می شود .

و علی الله توکلنا و الیه المنیب