تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

دلدادن!

امین الله مفکر امینی          2025-08-03! دلــــدادن بــه هربیـــوفا لطمه برعشق اســــت هم آخـــــوشی…

هشتم مارچ و فریاد های در گلو شکسته شده ی…

نویسنده: مهرالدین مشید حماسه های شکوهمند و تاریخ ساز زنان افغانستان…

حدیث زن

 ای زن محبوب هستی مایه بالندگی  وی توی لطف خدایی در…

التماس یک گدا

شعر از خاک پای عالم : خلیل پوپل تورنتو - کانادا دوستان…

۸ مارچ؛ روز ایستادگی، مقاومت و مبارزه برای آزادی زنان…

پیام تبریکی جنبش آزادی بخش زنان به زنان مبارز و …

انگلس ؛ تئوریسن سوسیالیسم علمی

Friedrich Engels (1820-1895) آرام بختیاری انگلس، در نظر و در عمل؛ همرزم…

«منطق تاریخ در آموزه‌های کارل مارکس و در تاریخ واقعی…

ترجمه- رحیم کاکایی لئو سورنیکوف:  دیدگاه هایی که مارکس و انگلس هرگز…

نقش‌آفرینی چتر بزرگ ملی افغانستان در مسائل کشور

نور محمد غفوری چتر بزرگ ملی افغانستان که به حیث مجموعهٔ از ائتلاف‌های…

مشرب عشق و عاشقی!

امین الله مفکر مینی     2025-02-03! مشرب عشـق و عاشقی ز شمع و…

سیگون و کابل دیروز و کابل کیف امروز؛ چند قلویی…

نویسنده: مهرالدین مشید رفتن به پای مردم بیگانه در بهشت -…

اعلامیۀ به مناسبت روز جهانی زن

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان بشریت برابری‌طلب و آزادی‌خواه در حالی به…

تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

دموکراسي د ګډ کار کولو هنر دی

نور محمد غفوری سریزه: دموکراتان باید پخپله د دموکراسۍ د بنستیزه کېدو،…

نگاهی به یک نگاه نادرست در مورد نام زبان پارسی 

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ————————————‫-‬ از مدت ها به این سو در…

زبان پارسی چون ستاره!

امین الله مفکرامینی                    2025-23-02! درآسمـــــانِ ادب، نورافشان است پارسی چون ستـاره چه بازیب…

چیستی عشق؟

چیستی در پی علت و مبدا گرایی پدیده می باشد٬ که…

«
»

صلح با پاکستان یا با طالبان ؟!

     نوشته ی : اسماعیل فروغی

   « طالبان سربازان کرایی ما استند.آنان اجیرشده اند تا همانند پیش مرگان فقط افغانها را بکشند… و زلمی خلیلزاد شیاد وکلاهبرداریست که امریکا به آن ضرورت دارد….»

      این حقایق را نه مخالفان طالبان و دولت امریکا و نه تحلیلگران و ناظران اوضاع افغانستان ؛ بلکه رییس جمهور ایالات متحده ی امریکا آقای دونالد ترامپ افشا و بیان نموده است .

      همین اکنون آقای خلیلزاد نماینده ی خاص رییس جمهورامریکا ( همان که آقای ترامپ اورا شیاد وکلاهبردارخوانده است ) ، باردیگر وارد قطرشده ، میخواهد معامله ی پنهانی را که باطالبان بسته است ، به سربرساند – معامله ایکه درنتیجه ی آن سرنوشت ما به دست بنیادگرا ترین ، بدوی ترین و بیرحم ترین گروه اسلامی سپرده خواهد شد .

     از کیف و کانِ این معامله ی پنهانی هیچ کس و هیچ نهادی – نه طالبان و نه رهبران دولت افغانستان ( بشمول اشرف غنی وامرالله صالح) هیچیک اطلاع و آگاهی دقیق ندارند . سازمان ملل ، نهادهای بین المللی – بخصوص اتحادیه ی اروپا که طی این بیست سال شریک و ناظرتجاوزوکشتاردرافغانستان بوده وحامی معامله ی امریکا ـ طالبان استند ، این معامله ی ننگین را با بی تفاوتی نظاره و دنبال می نمایند .

     حقایق و شواهد نشان می دهد که پاکستانی ها برهردو سوی معامله ، نفوذ استخباراتی دارند . حضوراستانکزی های خویشاوند ( شیرمحمدعباس استانکزی و معصوم استانکزی ) دردوسوی میزمذاکره ، گواه روشنی از نفوذ پاکستان درین روند است – روندی که می تواند حتا منجر به ازهم پاشی کشورما گردد .

      ازیادنبریم که پاکستان ، نیت ما درمورد خط دیورند را یک ادعای ارضی تاریخ تیرشده وغیرقانونی پنداشته ، برای دفاع ازخود هرچه در توان دارد انجام خواهد داد تا این ادعا همیشه در حیطه ی تخیل دولتمداران افغان باقی بماند .

      پاکستان با درکِ دقیق ازآرای اتباع خود درآنسوی مرز، این ادعای ما را قصد تجزیه و تجاوز برتمامیت ارضی خود پنداشته ، نیت آن دارد  تا هرچه زودتر اعمار  دیوارمرزی دوهزاروچهارسد کیلومتری میان دوکشوررا که رو به پایان است تکمیل نماید . درعین حال برای ناتوان کردن ، محتاج ترکردن و متفرق ترکردنِ بیشترما ، پاکستان همواره می کوشد تا هیولای بنیادگرایی اسلامی را درشکل وشمایل متنوع برما مسلط نگهدارد . 

        متکی به این حقایق ، هرگاه دولتمردان افغانستان ( که همه با این حقیقت تلخ بخوبی آشنایی داشته اند ) ، نیت پایان بخشیدن به جنگ چهل ساله را دارند ، قبل ازهمه باید تابوی بحث روی خط دیورند را شکستانده ، باب مذاکرات صریح و مستقیم با کشورهمسایه را بازکرده ، با پاکستان کناربیایند تا با طالبان ـ این به گفته ی ترامپ سربازان کرایی امریکا که فقط برای حفظ بی ثباتی و جنگ ایجاد شده اند .

      مذاکرات صریح و مستقیم با پاکستان جاده ی اصلی ایست که به ختم جنگ می انجامد نه مذاکرات نمایشی با طالبان این مزدوران مزدبگیر پاکستان وامریکا که سود آن بیشتربه آقای دونالد ترامپ خواهد رسید .

      تا چنین نشود دور باطل بی ثباتی و جنگ درافغانستان همچنان ادامه یافته و ازملت مظلوم ما قربانی های بیشتری خواهد گرفت .