آرامگاه مونیخ !

تاریخ انتشار :28.07.2025 hoshyaresmaeil2017@hotmail.com سیرک تابستانی «همکاری ملی برای نجات ایران» در…

انار مفتی

خانم “انار مفتی” (به کُردی: هەنار موفتی) شاعر کُرد زبان،…

مانور های سیاسی طالبان در غیاب یک اوپوزوسیون قدرتمند

نویسنده: مهرالدین مشید دورنمای ثبات و بحران در افغانستان؛ سکوت سنگین…

از منظر مکتب دینی فلسفی من بیش از نه می‌دانم…

امید و توحش، جان‌مایه‌ی ماندن از آشوب‌ها و کجایی جای‌گاه نویسنده‌گان…

جمعآوری کتابها و دستگیری جمعی زنان و دختران توسط عمال…

نوشته بصیر دهزاد در هفته گذشته رژیم اختناق ، ظالم  زن …

نمونه ی چند از سروده های خانم مفتوحه ایماق به…

 زیارتگاه مفتوحه ایماق در حضیره اندخوییان شهدای صالحین کابل - افغانستان آق …

 مکتب دینی فلسفی «من بیش از این نه  می‌دانم»، از…

فرستنده: محمدعثمان نجیب مکتب دینی–فلسفی «من بیش از این نمی‌دانم» با…

اگرعمل نداریم!

امین الله مفکر امینی     2025-21-07! تا کی سخــن رانیــــــم زوحدتی همه ابنـــــــای…

دمیدن صور در نفخ خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید از سنگ بابه کلان تا سنگ های سوخته…

رفقا نباید در دوئل های عشقی شرکت کنند!

Ferdinand Lassalle (1825-1864) آرام بختیاری فردیناند لاسال،- مرگ بدلیل یک دوئل عشقی. جوانمرگی…

اعلامیه بنیاد فرهنگی اوستا در باره سرکوب و اخراج جبری…

در ماه های اخیر برخوردهای خشن در برابر پناهجویان افغان…

غمنامه ی غمگنانه ی خونین من

غرب، حامی و مسئول این‌همه جنایات و خونریزی است! سلیمان کبیر…

فراخوان دهمین دوسالانه‌‌ی «داستان کوتاه نارنج» اوایل مردادماه منتشر می‌شود

 کوتاه نارنج» اوایل مردادماه  ۱۴۰۴ با رونمایی از کتاب باغ نارنج، پوستر و…

زبان هویت 

رسول پویان  گـویند که دنـبه از درون می گندد  کُخ میزند وبه…

 باز هم وحدت 

از رفیقان  دور بودن  نا رو ا ست زیر پا کردن …

اداره طالبان و جایگاه افغانستان در ژئوپولیتیک کشورهای منطقه و…

نویسنده: مهرالدین مشید از دولت منزوی تا مهره‌ ناپایدار در بازی…

دیدگاهی بر وخامت اوضاع بین المللی و موانع موجود در…

نوشته از یصیر دهزاد  اوضاع پر از وخامت بین المللی به…

مشخصات یک جامعه‌ی عادلانه

مفهوم عدالت اجتماعی همواره یکی از بنیادی‌ترین و در عین‌حال…

این بار توطیه برضد مردم افغانستان سنگین تر و پیچیده…

نویسنده: مهرالدین مشید سرزمینی امروز به نام  افغانستان هرچند از سده…

اسدالله بلهار جلالزي

له خوږ ژبي شاعر، تکړه کیسه لیکونکي او ژورنالیست ښاغلي…

«
»

شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه آمریکا برای پایان جنگ اوکراین را تصویب کرد

شورای امنیت سازمان ملل در این نشست، قطعنامه پیشنهادی آمریکا را تصویب کرد که «خواستار پایان سریع درگیری و برقراری صلح پایدار میان اوکراین و فدراسیون روسیه است.»

در رای گیری در شورای  امنیت ۱۵ عضوی سازمان ملل، ۱۰ کشور به قطعنامه آمریکا رای مثبت و ۵ کشور رای ممتنع دادند اما هیچ کشوری مخالفت نکرد.

برای تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت که دارای ۱۰ عضو غیر دائم و ۵ عضو دائم (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) است، نیاز به ۹ رای بدون وتوی اعضای دائم است.

قطعنامه آمریکا در حالی تصویب شد که روسیه تلاش اروپا برای اصلاح قطعنامه آمریکا درباره اوکراین را در شورای امنیت وتو کرد. روسیه، خود نیز در اصلاح این قطعنامه ناکام ماند و شورای امنیت، سرانجام آن را با ۱۰ رای موافق و بدون وتو تصویب کرد.

قطعنامه آمریکا در مورد اوکراین که از حمایت روسیه برخوردار بود، در شورای امنیت سازمان ملل در حالی به تصویب رسید که کشورهای اروپایی به شدت با طرح‌های فشار به اوکراین برای تسلیم شدن مخالفت کردند و فرانسه و انگلیس، این بار به جای استفاده از حق وتو (رای مخالف)  رای ممتنع دادند.

در ابتدای نشست شورای امنیت سازمان ملل با عنوان حفظ صلح و امنیت اوکراین، «نیکلاس دی ریویر» سفیر و نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل در حالیکه امانوئل مکرون رئیس جمهوری این کشور در آمریکا بسر می برد و با دونالد ترامپ رئیس جمهوی آمریکا دیدار و گفتگو کرده است، در سخنانی  خواستار اتحاد شورای امنیت و  حفظ آرامش شد و پیشنهاد به تعویق انداختن نشست شورای امنیت را تا فردا سه شنبه به وقت محلی داد و گفت که ایالات متحده بدون مشورت قبلی، متن پیش نویس قطعنامه پیشنهادی خود  منتشر شده است.

اما «دوروتی شی» معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل درخواست‌ها برای به تعویق انداختن جلسه درباره قطعنامه خود را رد کرد و گفت: “هر روز اهمیت دارد.” او  ادعاها در مورد عدم مشورت را رد کرد و گفت:”وقت رای دادن است.”

سپس «فو کونگ» سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل که کشورش ریاست دوره ای جلسه شورای امنیت در ماه جاری (فوریه) را برعهده دارد، درخواست فرانسه را برای تعویق جلسه  به رای گداشت که فقط ۶ رای موافق کسب کرد. این پیشنهاد ۳ رای مخالف و ۶ رأی ممتنع داشت که به دلیل عدم کسب ۹ رای موافق بدون وتو رد شد.

سفیر چین در سخنانی از “وظیفه خطیر” پایان دادن به جنگ اوکراین سخن گفت و از شورای امنیت خواست تا در مورد اوکراین “گام بردارد” و این “گام اول” را تایید کند.

«باربارا وود وارد» سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز هرگونه “معادله‌سازی” ایالات متحده درباره مسئولیت روسیه و اوکراین را رد  کرد و گفت که پیگیری صلح از سوی شورای امنیت باید اصول منشور سازمان ملل و ارزش‌های آن را رعایت کند.

سفیر فرانسه در سازمان ملل نیز تاکید کرد که صلح پایدار نباید شامل کاپیتولاسیون باشد.

«واسیلی نبنزیا» سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل نیز، قطعنامه ایالات متحده را “عقل سلیم” دانست و ستود که بر تمایل ایالات متحده برای ایفای نقش کلیدی در حل و فصل تاکید می کند. روسیه به دنبال گنجاندن متنی برای حل و فصل در مورد “علل ریشه ای” خشونت بود که تصویب نشد.

سفیر روسیه همچنین تصویری را که در آن درگیری، تنها میان روسیه و اوکراین نشان داده شود  رد کرد و گفت که این درگیری ظاهرا در خدمت منافع کشورهای اروپایی است.

نماینده روسیه در سازمان ملل گفت که مسکو قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره بحران اوکراین را یک «ابتکار منطقی و گامی در جهت درست» می‌داند و تصریح کرد: اروپا تنها بازیگر عرصه بین‌المللی است که خواهان ادامه درگیری در اوکراین است و با تمام توان با پایان آن مخالف می‌کند.

در نهایت اصلاحیه های اروپا با وتوی روسیه تصویب نشد و اصلاحیه مسکو نیز به تصویب نرسید و قطعنامه آمریکا با ۱۰ رای موافق بدون وتو تصویب شد.

پس از تصویب قطعنامه آمریکا در شورای امنیت، سفیر چین بعنوان رئیس دوره ای شورای امنیت گفت که این شورا باید اقدامات بیشتری را برای امکان‌پذیر ساختن یک توافق انجام دهد. به نظر می رسد که “پنجره ای برای صلح” در حال باز شدن است که ترویج صلح “عقلانی و عملی” را تایید می کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی برابر با ۲۴ فوریه ۲۰۲۵  در سومین سالروز جنگ اوکراین نیز  دو قطعنامه تصویب کرد؛ قطعنامه «پیشبرد صلح جامع، عادلانه و پایدار در اوکراین» و دیگری قطعنامه «مسیر صلح».

به قطعنامه اول که ضد روسیه است، ۹۳ کشور رای موافق، ۱۸ کشور رای مخالف و ۶۵ کشور رای ممتنع دادند. این آرا کمتر از قطعنامه های قبلی است که بیش از ۱۴۰ کشور روسیه را محکوم کرده و خواستار لغو الحاق چهار منطقه اوکراینی به این کشور شدند. آمریکا به این قطعنامه رای منفی داد.

مجمع عمومی سازمان ملل همچنین قطعنامه “مسیر صلح” را با اصلاحاتی تصویب کرد که پیش نویس آن توسط آمریکا ارائه شده بود و در این رای گیری، ۹۳ کشور رای موافق، ۸ کشور رای مخالف و ۷۳ کشور نیز رای ممتنع دادند که آمریکا به این قطعنامه رای ممتنع داد؛ اما اوکراین رای مثبت و روسیه رای منفی دادند.

پیش نویس قطعنامه اولیه روسیه را متجاوز در جنگ نمی خواند یا تمامیت ارضی اوکراین را تایید نمی کرد. با این حال، تعدادی از اصلاحات قبل از رأی گیری برای تقویت ادبیات علیه روسیه و تأیید مجدد تمامیت ارضی اوکراین به تصویب رسید.

قطعنامه اصلاح شده آمریکا سپس توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.