لوږه او جګړه

ليکنه: حميدالله بسيا لوږه، فساد، جنگونه او په نړۍ کې اقليمي…

پیورزگرا

نوشته : دکتر حمیدالله مفید داستان کوتاه  ————— ———— احمد خان خراسانی به فرماندهی …

   خالق تروریست های اسلامی؛ الله یا امریکا؟

بخش دوم سلیمان کبیر نوری      پس از افشاگری ریچارد هیدن بلک، از…

هر تفنگدار طالب هم پولیس و هم سارنوالی و هم…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت اختاپوتی ملاهبت‌الله و آینده ی ناروشن افغانستان مردم…

عشق وطن 

از زنده‌گیم دلتنگ وز زمزمه بیزارم  نه حوصلهء حرفی نه ذوق…

واخان

طی هفته اخیر سال عیسوی توسط شبکه های خبر رسانی…

نانوشته

       پس از دیر باز ، شعرقشنگ و پراُبُهَتی از" حسیب…

ګوندي فعاليتونه او دموکراسي

نور محمد غفوری ټول پوهيږو چې د بريالۍ سياسي مبارزې له…

ساعت "کنزل" نمادی از نوستالوژی؛ اما به روایتی دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید نه یک ساعت؛ بلکه حماسه ای در فضای…

ریبوار طاها

آقای "ریبوار طاها" (به کُردی: ڕێبوار تەها) با نام کامل…

نقارۀ جنگ 

رسول پویان  نـوای ســال نــویــن تـا نقـارۀ جـنگ است  به خون خلق…

عرفان و زبان

– دکتر بیژن باران من در جهان لغات دیگران می…

ای حزب قهرمان انیس  ستمکشان

      به افتخارسالگرد حزب پر   افتخاردموکراتیک خلق افغانستان ای حزب قهرمان انیس  ستمکشان یادت…

ریباز سالار

آقای "ریباز سالار" (به کُردی: ڕێباز سالار) با نام کامل…

تهاجمی خونین و آغاز مداخله ها و پایان حاکمیت ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجمی که افغانستان را به میدان جنگ های…

میا پیشم!

امین الله مفکرامینی        2024-28-12! میا پیشم تو دلـــدارممزن زخمه دلی زارم رهی دوستی…

شماره چهارم سال ۲۷ م محبت

شماره چهارم سال ۲۷ م محبت از چاپ برآمد. پیشکش می…

دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

«
»

رولا غنی؛ از بانوی اول تا «منفورترین زن تاریخ» افغانستان

01.08.2022

گروهی از زنان افغانستان به دعوت از رولا غنی، همسر رئیس جمهور پیشین افغانستان، در یک نشست در مورد توانمند سازی زنان در آمریکا، اعتراض کرده اند و او را «منفورترین زن تاریخ» افغانستان لقب داده اند.

این زنان می گویند که رولا غنی، بانوی نخست پیشین افغانستان، نماینده زنان افغانستان نیست و نباید از او در نشست های که در مورد سرنوشت زنان این کشور برگزار می شود، دعوت شود.

نهادی بنام «زنان پیشرو» قرار است در ششم ماه اکتبر سال جاری میلادی، در شهر نیویارک آمریکا برنامه ای را با حضور رولا غنی در مورد توانمند سازی زنان افغانستان برگزار کند. خانم غنی در این نشست به عنوان مهمان ویژه دعوت شده و سخنرانی خواهد کرد.

گروهی از زنان افغانستان تحت نام «حرکت خودجوش زنان مبارز افغانستان» به دعوت از رولا غنی در این نشست اعتراض کرده اند و خواستار لغو دعوت او هستند.

این زنان می گویند که رولا غنی متهم به فساد در پروژه توانمندسازی زنان افغانستان (پروموت) است و شایسته دعوت در هیچ برنامه ای در مورد زنان افغانستان نیست.

اعضای حرکت خودجوش زنان مبارز افغانستان می گویند که نهادهای که افراد متهم به فساد را دعودت می کنند و در صدد دادن مشروعیت به عملکرد آنها هستند، از نظر زنان افغانستان با متهمان فسادهای بزرگ مالی در پروژه های مربوط به زنان، هم دست هستند.

رولا غنی کیست؟

رولا سعاده غنی، زاده شهر بیروت، پایتخت لبنان است که در سال 2014 میلادی و با انتخاب اشرف غنی به عنوان رئیس جمهور افغانستان، بانوی اول این کشور شد.

او در یک خانواده لبنانی مسیحی به دنیا آمده است و در دانشگاه آمریکایی بیروت با اشرف غنی آشنا شد و با هم ازدواج کردند.

اشرف غنی بعد از اینکه به ریاست جمهوری افغانستان رسید، نام همسرش را از رولا به «بی بی گل» تغییر داد که مورد انتقاد زیادی از سوی فعالان حقوق زن قرار گرفت و یک حرکت زن ستیزانه در راستای پنهان کردن هویت واقعی خانم رولا، تلقی شد.

در زمان کمپاین های انتخاباتی، بسیاری از منتقدین آقای غنی، با اشاره به مسیحی بودن رولا غنی، به او تاختند و او را مورد انتقاد قرار دادند، اما رولا غنی پس از اینکه اشرف غنی به ارگ ریاست جمهوری راه یافت، در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که در تذکره الکترونیکی افغانستان دین خود را اسلام و قوم خود را پشتون انتخاب کرده است؛ زیرا سالها در یک خانواده پشتون و مسلمان زندگی کرده است.

او پس از تسلط طالبان بر افغانستان در 15 آگست سال 2021 میلادی، با اشرف غنی از افغانستان فرار کرد و اکنون در آمریکا زندگی می کند.

رولا غنی در زمان ریاست جمهوری اشرف غنی، به عنوان بانوی اول افغانستان از جایگاه ویژه ای در سیاست افغانستان برخوردار شد و کنترل امورات مربوط به زنان را در دست گرفت.

در قانون اساسی افغانستان هیچ جایگاهی برای بانوی اول در نظر گرفته نشده است، اما او صاحب دفتری مجهز و با صلاحیت های ویژه در ارگ ریاست جمهوری بود.

رولا غنی، بسیاری از پروژه های بزرگ و چند صد میلیون دالری در مورد زنان افغانستان را مدیریت و نظارت می کرد، از جمله پروژه پروموت را که از سوی دولت آمریکا، حمایت مالی می شد.

او و اعضای دفترش متهم به فساد گسترده مالی در این پروژه بودند و این فسادها یکی از عوامل ناکامی و عدم مؤثریت این پروژه بزرگ و چند صد میلیون دالری بود.

پروژه پروموت چه بود؟

پروژه پروموت (promote ) یک برنامه پنج ساله بود که از سال 2014 میلادی از سوی اداره توسعه بین المللی آمریکا (USAID) برای توانمندسازی و ارتقای ظرفیت زنان افغانستان و با هزینه 280 میلیون دالر، راه اندازی شد.

هدف از این پروژه توانمند سازی زنان در عرصه رهبری، مدیریت، اقتصاد و تجارت و آموزش و پرورش و بهبود وضعیت زندگی حدود 75 هزار زن در افغانستان بود از طریق کاریابی و زمینه سازی برای اشتغال آنها در دولت و نهادهای خصوصی بود.

اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) در سال 1397 که سه سال از عمر این پروژه گذشته بود، گزارش داد که این پروژه ناکام بوده است و پول مالیه دهندگان آمریکا، حیف و میل شده است.

این پروژه تحت نظارت دفتر بانوی اول افغانستان اجرا می شد و پس از نشر گزارش ها در مورد ناکامی آن، بسیاری از شهروندان افغانستان انگشت انتقاد خود را به سمت دفتر رولا غنی بلند کردند.

شهروندان افغانستان از مصرف بی رویه پول های این پروژه {تحت نظر} دفتر بانوی اول و به اهداف نامشخص، انتقاد کردند و این دفتر {به ریاست رولا غنی}٬ متهم به فساد چندین میلیون دالر از پول این پروژه کردند.

پایان

منبع: شفقنا