شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

«
»

روسیه ــ تنها برنده ی جنگ

                                     نوشته ی : اسماعیل فروغی

      متکی برمدارک میدانی غیرقابل انکار، جنگ اوکراین فقط یک برنده دارد وآن جمهوری فدراتیف روسیه است. بازنده گان اصلی این جنگ ، جمهوری اوکراین است وکشورهای اروپایی که با تعقیب سیاست های دنباله روانه ی شان ازامریکا ؛ اوکراین را به ویرانه مبدل کرده واروپا را چنان تضعیف وناتوان می کنند که حتا موجودیت اتحادیه ی اروپا هم به خطرات جدی مواجه خواهد شد .

     امروزهمه می دانند که ناتو – دررأس آن ایالات متحده ی امریکا ، با رویایِ شکستِ استراتژیکِ روسیه ، جمهوری اوکراین و مردم خوب آنرا قربانی یک جنگ بیهوده کرده اند – رویایی که هرگز تحقق نخواهد یافت . امریکا و شرکای دنباله رو اروپایی اش که طی این یکسال می خواستند با تحریم های بی رویه و ادامه ی جنگ ، روسیه را تضعیف و پارچه پارچه کنند ، به مقصد نرسیدند . آنان نه تنها روسیه را تضعیف نتوانستند ؛ بلکه آن کشور را قوی ترو یکپارچه ترازپیش هم نمودند .

    براساس تازه ترین گزارشهای خبری ـ پژوهشی جهان ــ ازجمله گزارش همین هفته ی نیویورک تایمز، یکسال پس ازجنگِ ناتوعلیه روسیه ،  ” حس وطنپرستی روسها تقویت بیشتریافته وفیصدی طرفداران دولت روسیه بیشترازشروع جنگ شده است . انفلاسیون در روسیه درسطح بسیار پایان تراز اروپا قرارداشته ، حجم تجارت خارجی آنکشور در پایان سال 2022 ، با وجود تحریم‌ها وسایرمحدودیت‌های اعمال شده ، به شاخص‌های برابر به دوره ی قبل ازآغازحمله نظامی ی این کشور به اوکراین رسیده است . ” این گزارش با توجه به واقعیت ها ، یادآورمی‌شود که ” سیاست تهاجمی تحریم‌های امریکا علیه روسیه ، ثمری در پی نداشته ، اقتصاد رو به رشدِ روسیه متوقف نگردیده وبا شرایط جدید سازگار شده است … مبادلات بازرگانی روسیه با چین که طی این مدت به بالاترین حد خود رسیده است ، کاهش شدید تجارت روسیه با اروپا را بخوبی جبران کرده است . “

     علاوه برآن ، از مجموع گزارشها واطلاعات برمی آید که اکنون پس از یکسال جنگ ، هیچ دولت اروپایی وحتا ایالات متحده ی امریکا هم به پیروزی اوکراین دربرابر روسیه باورندارند . تقریباً همه رهبران اروپا درحالی که زیرفشارایالات متحده ی امریکا هنوز به مسلح سازی اوکراین ادامه میدهند ، بخوبی می دانند که این جنگ نه روسیه را بلکه اوکراین و اروپا را ازپا وازنفس خواهد انداخت . 

      جنگ اوکراین که بی تردید جنگ ناتو در برابر روسیه است ، هم  بی برنامه گی ناتو را درروبروشدن با مسایل بزرگ نظامی برملا کرد و هم ظرفیت و توان نظامی هریک از کشورهای عضواین سازمان نظامی را  . به گونه ی مثال وقتی اعضای ناتو بر روی ارسال تانک های نظامی به اوکراین چانه می زدند ، همه دانستند که  تعداد تانک های نظامی  تمام کشورهای ناتو به 11000 چین تانک می رسد ( که 3200 جین آن مربوط ترکیه دوست روسیه است )  ، درحالیکه روسیه به تنهایی دارای 22000 چین تانک است . حالا اینکه 14 تانک انگلیسی ، 30 تانک آلمانی ، 130 چین تانک امریکایی وجمعاً 300 چین تانک درخواستی اوکراین چه تأثیری درمیدان جنگ خواهد داشت ؛ همه تحلیگران نظامی نتیجه ی آنرا از قبل می دانند .

     از جانب دیگر، رهبران کشورهای اروپا که از اولین روزهای جنگ با تردید و دلهره  وارد معرکه شده اند ، درین مدت هرگز نتوانسته اند اختلافات شان را و خواستهای ملت های شانرا در مورد بیزاری ازجنگ ، از انظار پنهان نگه دارند . 

     مخالفت جدی رهبران هنگری ، صربستان ، کورواسی ، سویس و قسماً ایتالیا و آلمان با تحریم های روسیه و ادامه ی جنگ دراوکراین و تظاهرات میلیونی دوامدارمردم در سراسراروپا ، گواه روشنی از اختلافات درونی اعضای ناتو وبیزاری مردم از ادامه ی جنگ است .  

     اساساً کشورهای بزرگ اروپایی چون جرمنی و فرانسه تاکنون چندین بارعدم صداقت امریکاییان را درتصمیم گیری های امنیتی ــ نظامی جهانی ( عراق ، لیبیا ، ونزویلا و فرار بی خبر ازافغانستان ) ، آزموده و ازنیات و نیرنگ های امریکا بخوبی آگاهی دارند ؛ اما آنان تاهنوزجرأت و شهامت این را نیافته اند تا دربرابر نقشه های جنگ افروزانه ی امریکا بایستند و نه بگویند . ولی هرگز آن روز دور نخواهد بود که ملت های بیداراروپا در برابرنظامی گری های امریکای سودجو بایستند و به دنباله روی دولتهای شان از نقشه های سودجویانه وجنگ طلبانه ی امریکا خاتمه ببخشند .