دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

«
»

روسیه ــ تنها برنده ی جنگ

                                     نوشته ی : اسماعیل فروغی

      متکی برمدارک میدانی غیرقابل انکار، جنگ اوکراین فقط یک برنده دارد وآن جمهوری فدراتیف روسیه است. بازنده گان اصلی این جنگ ، جمهوری اوکراین است وکشورهای اروپایی که با تعقیب سیاست های دنباله روانه ی شان ازامریکا ؛ اوکراین را به ویرانه مبدل کرده واروپا را چنان تضعیف وناتوان می کنند که حتا موجودیت اتحادیه ی اروپا هم به خطرات جدی مواجه خواهد شد .

     امروزهمه می دانند که ناتو – دررأس آن ایالات متحده ی امریکا ، با رویایِ شکستِ استراتژیکِ روسیه ، جمهوری اوکراین و مردم خوب آنرا قربانی یک جنگ بیهوده کرده اند – رویایی که هرگز تحقق نخواهد یافت . امریکا و شرکای دنباله رو اروپایی اش که طی این یکسال می خواستند با تحریم های بی رویه و ادامه ی جنگ ، روسیه را تضعیف و پارچه پارچه کنند ، به مقصد نرسیدند . آنان نه تنها روسیه را تضعیف نتوانستند ؛ بلکه آن کشور را قوی ترو یکپارچه ترازپیش هم نمودند .

    براساس تازه ترین گزارشهای خبری ـ پژوهشی جهان ــ ازجمله گزارش همین هفته ی نیویورک تایمز، یکسال پس ازجنگِ ناتوعلیه روسیه ،  ” حس وطنپرستی روسها تقویت بیشتریافته وفیصدی طرفداران دولت روسیه بیشترازشروع جنگ شده است . انفلاسیون در روسیه درسطح بسیار پایان تراز اروپا قرارداشته ، حجم تجارت خارجی آنکشور در پایان سال 2022 ، با وجود تحریم‌ها وسایرمحدودیت‌های اعمال شده ، به شاخص‌های برابر به دوره ی قبل ازآغازحمله نظامی ی این کشور به اوکراین رسیده است . ” این گزارش با توجه به واقعیت ها ، یادآورمی‌شود که ” سیاست تهاجمی تحریم‌های امریکا علیه روسیه ، ثمری در پی نداشته ، اقتصاد رو به رشدِ روسیه متوقف نگردیده وبا شرایط جدید سازگار شده است … مبادلات بازرگانی روسیه با چین که طی این مدت به بالاترین حد خود رسیده است ، کاهش شدید تجارت روسیه با اروپا را بخوبی جبران کرده است . “

     علاوه برآن ، از مجموع گزارشها واطلاعات برمی آید که اکنون پس از یکسال جنگ ، هیچ دولت اروپایی وحتا ایالات متحده ی امریکا هم به پیروزی اوکراین دربرابر روسیه باورندارند . تقریباً همه رهبران اروپا درحالی که زیرفشارایالات متحده ی امریکا هنوز به مسلح سازی اوکراین ادامه میدهند ، بخوبی می دانند که این جنگ نه روسیه را بلکه اوکراین و اروپا را ازپا وازنفس خواهد انداخت . 

      جنگ اوکراین که بی تردید جنگ ناتو در برابر روسیه است ، هم  بی برنامه گی ناتو را درروبروشدن با مسایل بزرگ نظامی برملا کرد و هم ظرفیت و توان نظامی هریک از کشورهای عضواین سازمان نظامی را  . به گونه ی مثال وقتی اعضای ناتو بر روی ارسال تانک های نظامی به اوکراین چانه می زدند ، همه دانستند که  تعداد تانک های نظامی  تمام کشورهای ناتو به 11000 چین تانک می رسد ( که 3200 جین آن مربوط ترکیه دوست روسیه است )  ، درحالیکه روسیه به تنهایی دارای 22000 چین تانک است . حالا اینکه 14 تانک انگلیسی ، 30 تانک آلمانی ، 130 چین تانک امریکایی وجمعاً 300 چین تانک درخواستی اوکراین چه تأثیری درمیدان جنگ خواهد داشت ؛ همه تحلیگران نظامی نتیجه ی آنرا از قبل می دانند .

     از جانب دیگر، رهبران کشورهای اروپا که از اولین روزهای جنگ با تردید و دلهره  وارد معرکه شده اند ، درین مدت هرگز نتوانسته اند اختلافات شان را و خواستهای ملت های شانرا در مورد بیزاری ازجنگ ، از انظار پنهان نگه دارند . 

     مخالفت جدی رهبران هنگری ، صربستان ، کورواسی ، سویس و قسماً ایتالیا و آلمان با تحریم های روسیه و ادامه ی جنگ دراوکراین و تظاهرات میلیونی دوامدارمردم در سراسراروپا ، گواه روشنی از اختلافات درونی اعضای ناتو وبیزاری مردم از ادامه ی جنگ است .  

     اساساً کشورهای بزرگ اروپایی چون جرمنی و فرانسه تاکنون چندین بارعدم صداقت امریکاییان را درتصمیم گیری های امنیتی ــ نظامی جهانی ( عراق ، لیبیا ، ونزویلا و فرار بی خبر ازافغانستان ) ، آزموده و ازنیات و نیرنگ های امریکا بخوبی آگاهی دارند ؛ اما آنان تاهنوزجرأت و شهامت این را نیافته اند تا دربرابر نقشه های جنگ افروزانه ی امریکا بایستند و نه بگویند . ولی هرگز آن روز دور نخواهد بود که ملت های بیداراروپا در برابرنظامی گری های امریکای سودجو بایستند و به دنباله روی دولتهای شان از نقشه های سودجویانه وجنگ طلبانه ی امریکا خاتمه ببخشند .