مناسبات افغانستان با هند چرا رشک خشم آلود پاکستان را…

تاسیس یا انکشاف مناسبات میان دولت‌ها از صلاحیت‌های قبول شده…

د نوموتي تاریخپوه پوهاند محمد حسن کاکړ د اتم تلین…

. په کابل کې د روانې اونۍ د تیرې سه شنبې…

روزای خونین؛ میان نامه های زندان و تئوری انقلاب

Rosa Luemburg (1871- 1919) آرام بختیاری فدایی سوسیالیسم؛ 14 کتاب خانم روزا-…

بگذارید ادیان و فرهنگ ها بدور از سایه ی سیاست…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگ ادیان باطل و برتری جویی هر دینی…

سیاست خارجی بی‌طرف و اقتصاد محور

در طول سه و نیم سال جوابگوی عاجل موقف افغانستان…

واخان سر و گردن أفغانستان است !

میرعبدالواحد سادات واخان سر و گردن أفغانستان است ! همه ما ،…

لوږه او جګړه

ليکنه: حميدالله بسيا لوږه، فساد، جنگونه او په نړۍ کې اقليمي…

پیورزگرا

نوشته : دکتر حمیدالله مفید داستان کوتاه  ————— ———— احمد خان خراسانی به فرماندهی …

   خالق تروریست های اسلامی؛ الله یا امریکا؟

بخش دوم سلیمان کبیر نوری      پس از افشاگری ریچارد هیدن بلک، از…

هر تفنگدار طالب هم پولیس و هم سارنوالی و هم…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت اختاپوتی ملاهبت‌الله و آینده ی ناروشن افغانستان مردم…

عشق وطن 

از زنده‌گیم دلتنگ وز زمزمه بیزارم  نه حوصلهء حرفی نه ذوق…

واخان

طی هفته اخیر سال عیسوی توسط شبکه های خبر رسانی…

نانوشته

       پس از دیر باز ، شعرقشنگ و پراُبُهَتی از" حسیب…

ګوندي فعاليتونه او دموکراسي

نور محمد غفوری ټول پوهيږو چې د بريالۍ سياسي مبارزې له…

ساعت "کنزل" نمادی از نوستالوژی؛ اما به روایتی دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید نه یک ساعت؛ بلکه حماسه ای در فضای…

ریبوار طاها

آقای "ریبوار طاها" (به کُردی: ڕێبوار تەها) با نام کامل…

نقارۀ جنگ 

رسول پویان  نـوای ســال نــویــن تـا نقـارۀ جـنگ است  به خون خلق…

عرفان و زبان

– دکتر بیژن باران من در جهان لغات دیگران می…

ای حزب قهرمان انیس  ستمکشان

      به افتخارسالگرد حزب پر   افتخاردموکراتیک خلق افغانستان ای حزب قهرمان انیس  ستمکشان یادت…

ریباز سالار

آقای "ریباز سالار" (به کُردی: ڕێباز سالار) با نام کامل…

«
»

روسیه آماده یافتن تعادل منافع برای حل بحران اوکراین است

وزیر خارجه روسیه در شورای امنیت با اشاره به اینکه آمریکا متحدان خود را به آمادگی برای جنگ‌های طولانی‌مدت، نه تنها در اروپا، فراخوانده، گفت: ناتو به جنگی که بدست کی‌یف علیه روسیه آغاز کرده، بسنده نخواهد کرد و جامعه جهانی باید واقعیت را بداند.

روسیه آماده یافتن تعادل منافع برای حل بحران اوکراین است

به گزارش روزپلاس، به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، شب گذشته، سه‌شنبه، در جریان مباحثات در سطح وزیران با موضوع «همکاری چند جانبه به نفع ایجاد نظم جهانی عادلانه‌تر، دموکراتیک‌تر و پایدارتر» در شورای امنیت سازمان ملل که از اول جولای ریاست آن برای یک ماه به عهده روسیه است، اعلام کرد که مسکو آماده یافتن تعادل منافع در راستای حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران اوکراین است.

لاوروف گفت: «هنگام توافق بر سر ضمانت‌ها و تفاهم‌های متقابل، لازم است واقعیت‌های ژئو استراتژیک جدید در منطقه اوراسیا را در نظر بگیریم، جایی که یک معماری کلی قاره‌ای برای امنیت واقعی، برابر و غیر قابل تقسیم در حال شکل‌گیری است. اروپا در خطر عقب‌ماندن از این فرآیند تاریخی عینی است. ما آماده‌ایم تا به دنبال تعادل منافع باشیم». 

وی با اشاره به اینکه برای پایان مسالمت‌آمیز به مناقشه اوکراین، مسکو پیشنهاد می‌دهد که علت‌های اصلی آن یک‌بار برای همیشه برطرف شوند، تأکید کرد که این حل و فصل باید شامل رفع تهدیدات واقعی علیه امنیت روسیه باشد که از سوی غرب ایجاد می‌شود.

ناتو به جنگ آغاز شده علیه روسیه بسنده نمی‌کند

وزیر خارجه روسیه و رئیس دوره‌‌ای شورای امنیت همچنین به این واقعیت اشاره کرد که ناتو به جنگی که علیه روسیه آغاز کرده، بسنده نخواهد کرد. سرگئی لاوروف گفت: «ائتلاف آتلانتیک شمالی (ناتو) به جنگی که با دست افرادی که به‌طور غیرقانونی در کی‌یف به قدرت رسانده علیه روسیه آغاز کرده، بسنده نمی‌کند و همچنین به تمام فضای سازمان امنیت و همکاری در اروپا نیز راضی نیست. ائتلاف ناتو توافقات اصلی در حوزه کنترل تسلیحات را نقض کرده و ایالات متحده به افزایش تنش‌ها ادامه می‌دهد.» 

لاوروف یادآوری کرد که واشنگتن و متحدانش به جای سازوکارهای فراگیر که در اطراف آسه‌آن ایجاد شده بودند، بلوک‌های بسته و تقابلی ایجاد می‌کنند. او اضافه کرد: «همین چند روز قبل، کاتلین هیکس، معاون وزیر دفاع آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده و متحدانش باید برای جنگ‌های طولانی‌مدت، نه تنها در اروپا، آماده باشند».

واکنش لاوروف به سخنان نماینده آمریکا در شورای امنیت 

در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل، سرگئی لاوروف سخنان لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل را «رنگارنگ» توصیف کرد. وزیر امور خارجه روسیه، گفت: «از نماینده ایالات متحده برای سخنرانی رنگارنگش تشکر می‌کنم».
توماس-گرینفیلد در سخنرانی خود بار دیگر مطالبی را در مورد موضوع مناقشه در اوکراین که توسط روسیه رد می‌شود و کشورهای غربی به طور مداوم آن‌ها را تکرار می‌کنند، بیان کرد.

روسیه ارزیابی‌ خود از بحران اوکراین را در سازمان ملل ارائه خواهد داد

 وزیر امور خارجه روسیه بعد از نشست شورای امنیت در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که قصد دارد ارزیابی‌های خود از بحران اوکراین را در سازمان ملل متحد ارائه دهد. 

سرگئی لاوروف گفت: «آن‌ها (سیاستمداران غربی) در دفاع از حقوق بین‌الملل، حاکمیت و تمامیت ارضی صحبت می‌کنند، اما کاملاً فراموش می‌کنند که سایر مؤلفه‌های مهم حقوق بین‌الملل، مانند حق تعیین سرنوشت ملت‌ها، برابری حاکمیتی همه کشورهای عضو سازمان ملل و تصمیمات مجمع عمومی که مدت‌ها پیش در مورد نحوه تفسیر مقررات منشور سازمان ملل اتخاذ شده، را رعایت کنند».

او توضیح داد که این تصمیم در سال 1970 زمانی که اعلامیه اصول روابط بین دولت‌ها بر اساس منشور سازمان ملل تصویب شد، شکل گرفت. در این اعلامیه ذکر شده که همه باید تمامیت ارضی کشورهایی را که دولت‌هایشان اصل تعیین سرنوشت ملت‌ها را رعایت می‌کنند و نماینده همه مردم ساکن در آن سرزمین هستند، محترم بشمارند. 

در این زمینه، لاوروف سوال کرد که پترو پروشنکو، رئیس‌جمهور سابق اوکراین، و ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور فعلی اوکراین، که دوره ریاست جمهوری او در 20 مه به پایان رسیده، نماینده چه کسی هستند. وی نتیجه‌گیری کرد: «کسانی که در کی‌یف کودتا کردند، چه کسانی را نمایندگی می‌کردند؟ بنابراین همه چیز از روی فریب بود. یک عوام فریبی کامل حقوقی. و ما در این باره فردا در یک کنفرانس مطبوعاتی بزرگ به طور مفصل صحبت خواهیم کرد».

لاوروف: اولتیماتوم‌های غرب علیه روسیه محکوم به شکست است

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه، اولتیماتوم‌های غرب علیه این کشور را اقدامی محکوم شده دانسته و همچنین این مسئله را مورد توجه قرار داد که وضعیت بی‌طرف سوئیس به تدریج در حال از دست رفتن است. سرگئی لاوروف، این اظهارات را در جریان دیدار بامداد امروز خود با همتای سوئیسی خود، اینیاسیو کاسیس، بیان کرد. این دیدار در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد و به ابتکار طرف سوئیسی ترتیب داده شد.

در بیانیه‌ منتشره توسط سرویس مطبوعاتی وزارت خارجه روسیه در کانال تلگرام آمده است: «لاوروف در این دیدار ارزیابی‌های اصولی خود از روند تحولات در اوکراین و کودتای دولتی 2014 را ارائه داد و به محکومیت تلاش‌های “غرب جمعی” برای ارائه انواع مختلف اولتیماتوم‌ها به روسیه تأکید کرد». 

او همچنین تأکید کرد که کناره‌گیری سوئیس از موضع گیری بی‌طرفی مرسوم این کشور «نمی‌تواند نادیده گرفته شود و باید در روابط با روسیه مد نظر قرار گیرد». 

موضوع مذاکرات وزرای خارجه روسیه و مجارستان 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، بامداد امروز در نیویورک با پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان، دیدار کرد. 

در این دیدار، لاوروف به سودمند بودن گفت‌وگوهای مربوط به بحران اوکراین بین ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، در جریان سفر اخیر اوربان به مسکو اشاره کرد و اهمیت دیدار مجدد با همتای مجاری خود را برای بحث در مورد اجرای توافقات بین پوتین و اوربان مورد تأکید قرار داد. 

همچنین، وزرای خارجه دو کشور در مورد تأمین گاز و نفت روسیه پس از توقف ترانزیت آن‌ها از طریق اوکراین گفتگو کردند. طرفین بر اهمیت پروژه‌های مشترک مسکو و بوداپست در حوزه انرژی تأکید کردند.

تاکید بر  علاقه‌مندی روسیه و بحرین به هماهنگی سیاست خارجی 

وزیر  خارجه روسیه همچنین در حاشیه مناظرات شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک با عبد اللطیف الزیانی، وزیر امور خارجه بحرین ملاقات کرد. 

در این دیدار، وزرای امور خارجه دو کشور در مورد حل و فصل مناقشه فلسطین و اسرائیل صحبت کرده و ادامه همکاری‌های نزدیک در حوزه سیاست خارجی و روابط دوستانه بین دو کشور را تأیید کردند. 

در جریان مذاکرات، تأکید شد که توافقات مربوط به سفر رسمی پادشاه بحرین، حمد بن عیسی آل خلیفه به مسکو اجرایی خواهد شد.

گفتگوی لاوروف با وزیر خارجه کویت در مورد مناقشه فلسطین و اسرائیل

 سرگئی لاوروف در جریان دیدار با وزیر امور خارجه کویت، عبدالله الیاحی، به اهمیت همکاریهای دوجانبه در فرآیند حل و فصل مناقشه فلسطین و اسرائیل اشاره کرد. در جریان این گفتگو، بررسی جامعی از موضوعات مورد علاقه مشترک در دستور کار بین‌المللی و خاورمیانه‌ای انجام شد و بر توسعه اوضاع در منطقه مناقشه فلسطین و اسرائیل تأکید شد». 

او همچنین تأکید کرد که هماهنگی بین دولت‌های روسیه و کویت برای حل و فصل مناقشات منطقه‌ای ضروری است. در این دیدار، روسیه و کویت تمایل مشترک خود را برای ادامه توسعه در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و انسانی و سایر حوزه‌ها تأیید کردند.

مسائل منطقه‌ای و اقتصادی موضوع گفتگوی لاوروف با باقری

وزیر امور خارجه روسیه، در جریان دیدار با علی باقری کنی، سرپرست موقت وزارت امور خارجه ایران، مسائل اقتصادی و منطقه‌ای را مورد بررسی قرار داد. 

در این دیدار، دو طرف همچنین به بررسی چندین موضوع جاری در دستور کار دوجانبه پرداختند و تأیید شد که مسکو و تهران بر تقویت روابط دوستانه روسیه و ایران که به سطح جدیدی از شراکت استراتژیک همه‌جانبه می‌رسد، مصمم هستند. 

سرگئی لاوروف همچنین به مسئله مناقشه اسرائیل و فلسطین اشاره و تاکید کرد که باید تمامی تلاش‌ها برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها صورت گیرد و همچنین بر لزوم حل اختلافات با استفاده از روش‌های دیپلماتیک تأکید کرد.

رایزنی تلفنی لاوروف با علی باقری

لاوروف: گسترش بریکس تاییدی بر شکل گیری نظم چندقطبی است

درخواست لاوروف از کشورها برای عدم شرکت در کنفرانس اوکراین