بعد از ضربه چه می‌ماند؟

افغانستان و منطقه در عصر جنگ‌های فرسایشی Wahidullah Noorzai — Former…

دل دادن و دل بردن!

امین الله مفکر  امینی                2026-25-09 دلـــــدادن ودل بردن ودل بستن نباشد…

ایدئولوژی سایه ای سنگین برفراز اندیشه ها

 نویسنده: مهرالدین مشید              زنجیر های ناپیدای ایدئولوژی  انسان موجودی معناجو است. او…

علم ګل سحر

له ګران علم ګل سحر سره، چې د علم او…

فاصله میان قدرت و اثر

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

چند شعر کوردی با ترجمه 

چوون خەم و پەژارە  وڵاتمی داگیرکرد دەسوری داکوو دڵخۆشیان خەسان. ◇ در این سرزمین  غم حاکم…

نورستان؛ از خاطره یک جنگ تا آغاز یک دوره تاریخ

 نویسنده: مهرالدین مشید آغاز دوباره درگیری‌ها در منطقه کامدیش نورستان، خاطره…

افغانستان میان مهندسی قدرت و بازی امنیتی طالبان و پاکستان

 نویسنده: مهرالدین مشید درگیری طالبان  با مردم؛ فرار از حل بحران…

اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

دیوانگان نفت و ثروت

رسول پویان از خواب بخیز که دشمنان بیدار اند غافل منشین که…

میان مبارزه طبقاتی- و هنر عشق ورزیدن

Erich Fromm (1900- 1980 ). آرام بختیاری اریش فروم؛ التقاط مکاتب جهت…

  تاریخ در آینهٔ نویسنده؛ از حقیقتِ روایت تا روایتِ حقیقت

 نویسنده: مهرالدین مشید باور بر این بوده است که نویسندگان داستان‌ها…

وقتی بحران دیگر در مرز متوقف نمی‌ماند

Wahidullah Noorzai | NIDA Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field-Based Strategic…

از فارسی‌ستیزی استعمار بریتانوی در هند تا دگرگونی نام‌های فارسی…

سلیمان کبیر نوری دوست ای ویدیویی برایم فرستاد که از جهات…

                       کام بلا 

جهان در معرض نابودی و کام  بلا  تاکی همیشه مردمان در…

میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

«
»

روسیه آسمان و آبهای مدیترانه را بست

روسیه در اقدامی که برخی ناظران آن را آغاز مجازات مسکو علیه تل آویو بعد از ساقط کردن هواپیمای روسی می دانند، برخی نقاط آب های بین المللی دریای مدیترانه و مسیرهای پروازی از قبرس تا سواحل سوریه را بست.

خبرگزاری اینترفاکس روسیه با اعلام این خبر، دلیل بسته شدن هوا و دریا در مدیترانه از سوی روسیه را رزمایش های کشتی های جنگی این کشور و شلیک آزمایشی موشک عنوان کرد.
خبرنگار شبکه الجزیره در مسکو نیز گفت: روس ها به سازمان بین المللی حمایت از دریا و هوانوردی ابلاغ کرده اند که ناوگان روسیه در سواحل سوریه اقدام به رزمایش های نظامی با پرتاب موشک خواهد کرد.
وی افزود: این در حالی است که روسیه یک هفته پیش نیز رزمایش های مشابهی در منطقه انجام داده است و ناظران بر این باورند که تصمیم روس ها برای برگزاری رزمایش مجدد و پرتاب موشک در درجه اول پیامی برای طرف اسرائیلی است؛ طرفی که دیگر امکان پرواز در آسمان سوریه را نخواهد داشت.
در همین حال، منابع رسانه ای اسرائیلی به نقل از منابع آگاه اعلام کردند که مسکو حریم هوایی سوریه را از منطقه قبرس تا سواحل سوریه و همچنین آسمان دمشق پایتخت این کشور با دلیل اعلامی انجام رزمایش هوایی بسته است و این واکنشی به نقش اخیر اسرائیل در سرنگون کردن هواپیمای روسیه است.
قرار است بسته شدن هوا و دریای مدیترانه از سوی نیروهای روسیه تا روز چهارشنبه آینده ادامه یابد؛ اقدامی که پروازها از سوریه به لبنان و اسرائیل و بالعکس را تحت تاثیر قرار می دهد.
روزنامه یدیعوت آحارونوت رژیم صهیونیستی نوشت: بر اساس نقشه های منتشر شده از سوی ارتش روسیه برخی مناطقی که روسیه اقدام به اعمال محدودیت پرواز کرده است پیش از سرنگونی هواپیمای روسیه در فهرست مناطق محدودیت پرواز نبوده است و این شاخصی است که نشان می دهد تصمیم مسکو، واکنشی خشم آلود درباره حادثه (سرنگونی هواپیمای روسی) است.
روزنامه اسرائیلی معاریو نیز پیش بینی کرد که اسرائیل برای کاهش تنش با روسیه در مقطع فعلی، حملات خود به پایگاه های سوریه را کاهش دهد.
وزارت دفاع روسیه روز سه شنبه اعلام کرد که پدافند هوایی ارتش سوریه به دلیل تحریک شدن از سوی اسرائیل، به اشتباه هواپیمای نظامی ایل 20 روسی را که در آسمان دریای مدیترانه در فاصله 35 کیلومتری ساحل سوریه در مسیر بازگشت به پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه بوده، هدف قرار داده است.
طبق این گزارش همزمان با ناپدید شدن این هواپیمای روسی، چهار جنگنده اسرائیلی از نوع «اف- 16» زیرساخت های سوریه در استان لاذقیه را هدف حمله قرار داده اند.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که خلبان های اسرائیلی از هواپیمای روسیه بعنوان سپری هوایی استفاده کرده و آن را در معرض حمله سامانه پدافندی ارتش سوریه قرار داده اند.
«سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه روز سه شنبه گفت که مسئولیت کامل سرنگونی هواپیمای روسیه و کشته شدن 15 نظامی روسی با اسرائیل است.