یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

«
»

رسانه انگلیسی: رفتار ترامپ با زلنسکی نشان دهنده شکست اروپاست

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین، روز جمعه، پس از تبدیل دیدار او و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به هرج‌ومرجی تمام‌عیار در برابر چشم جهان، به طور غیررسمی، از کاخ سفید بیرون انداخته شد.

پایگاه خبری انگلیسی میدل ایست‌ آی پس از سفر ناموفق «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین به آمریکا برای مذاکره درباره توافقی در زمینه ارائه امتیاز معدن‌کاوی در اوکراین به واشنگتن، در گزارشی با این مقدمه نوشت: دوستان و دشمنان آمریکا و حتی ناظران کنجکاو شاهد دعوای بی‌سابقه‌ای در کاخ سفید، میان ترامپ، «جی‌دی ونس» معاون اول او و رئیس‌جمهور یک کشور اروپایی بودند که با روسیه در حال جنگ است.

تصاور این سه مرد که در اتاق بیضی کاخ سفید در حال مشاجره هستند، در تاریخ آمریکا بی‌سابقه است و احتمالا، به مدتی طولانی به یاد خواهد ماند.

دولت‌های خارجی سرویس‌های جاسوسی خود را موظف به کسب چنین تصاویری از تنش‌ها و مشاجرات رقبا و متحدانشان می‌کنند. تاکنون، هیچ کشوری با تسلیحات هسته‌ای اجازه نداده جهان چنین دید واضحی نسبت به مذاکراتش با کشورش داشته باشد که در جنگ آن با یک کشور هسته‌ای دیگر، به آن کمک‌های نظامی ارائه می‌کند.

ترامپ در این دعوا فریاد می‌زند که «فکر می‌کنم برای مردم آمریکا خوب است که ببینند چه خبر است.»

این تصاویر مورد توجه روسیه، چین، اسرائیل، ترکیه، ایران، عربستان سعودی و دیگر قدرت‌هایی قرار خواهد گرفت که در تلاشند چگونگی ارتباط با این دولت غیرقابل پیش‌بینی ترامپ را رمزگشایی کنند.

این اتفاق، احتمالا، رهبران کشورهای کوچکتر اروپای شرقی را که هم‌مرز روسیه هستند یا پیشتر، در قلمرو نفوذ آن قرار داشته‌اند، دل‌سرد و مرعوب می‌سازد. این اقدام همچنین شکستی در تلاش‌های فرانسه و انگلیس برای هموار کردن مسیر سفری بی‌دردسر برای زلنسکی است.

«کر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس و «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در تمجید از ترامپ گشاده‌دستی به خرج داده‌اند تا او را به سمت حمایت از اوکراین سوق دهند.

آغاز مشاجره؛ متهم شدن زلنسکی به «پروپاگاندا» درباره عملکرد ارتش اوکراین

میدل ایست آی در ادامه نوشت: دعوا از جایی شروع شد که وقتی ونس در حال دفاع از مذاکرات آمریکا با روسیه برای پایان دادن به جنگ بود، زلنسکی  حرف او را قطع کرد. رئیس‌جمهور اوکراین تجاوز روسیه به اوکراین را تشریح کرده و پرسید، «جی‌دی، انتظار چه نوع دیپلماسی را از من داری؟»

ونس، زلنسکی را متهم کرد که به جای تشکر از ترامپ برای حمایت او، با شاکی شدن این گفت‌وگو را مقابل رسانه‌های آمریکای به مرافعه می‌کشاند.

ونس گفت که «شما سربازان وظیفه را به خط مقدم می‌فرستید چون مشکل نیروی انسانی دارید.» اشاره ونس به کمبود شدید نیروی رزمی بود که موضع آن در میدان را تضعیف کرده است.

دولت آمریکا از زمان «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در حال فشار آوردن به اوکراین برای پایین آوردن سن سربازگیری تا ۱۸ سال بوده است اما زلنسکی با نگرانی از اعتراضات گسترده نسبت به چنین اقدامی، از عمل کردن به این پیشنهاد خودداری کرده بود. سن سربازگیری در اوکراین ۲۵ سال است.

تنش‌ها در این گفت‌وگو زمانی بالا رفت که زلنسکی از ونس پرسید آیا مانند دیگر قانون‌گذاران و مقامات آمریکایی از خط مقدم بازدید کرده است و ونس پاسخ داد: شما آن‌ها را به یک تور تبلیغاتی می‌آورید.

زلنسکی هشدار داد که آمریکا با حمایت نکردن از اوکراین به خطر خواهد افتاد و گفت: شما اقیانوس زیبایی دارید و الان چیزی احساس نمی‌کنید. اما در آینده احساس خواهید کرد.

ترامپ بارها گفته است که اقیانوسی آمریکا را از اروپا جدا می‌کند که به معنای این است، آن‌ها (اروپا) باید کمک‌های نظامی بیشتری به اوکراین کنند و هزینه‌های دفاعی ناتو را افزایش دهند. اوکراین عضو ناتو نیست و ترامپ،‌ پیشتر، موافقت با عضویت آن‌ها در این ائتلاف نظامی غربی را رد کرده بود.

از این‌جا به بعد، مذاکرات، به‌کلی، از مسیر خارج شد. ترامپ با عصبانیت برای رئیس‌جمهور اوکراین چشم‌غره می‌‎رفت و فریاد می‌زد که «تو نمی‌دانی. تو این را نمی‌دانی. به ما نگو که قرار است چه احساسی داشته باشیم، تو در جایگاهی نیستی که به ما امر و نهی کنی.»

برگ برنده اوکراین در دستان آمریکا

در ادامه این گزارش آمده است: ترامپ در میان این مشاجرات فریاد زد می‌زد «شما در موقعیت خوبی قرار ندارید. شما الان برگ برنده‌ای در دست ندارید. با ما برگ برنده خواهید داشت.»

با توجه به مذاکرات آمریکا و روسیه در عربستان سعودی درباره جنگ اوکراین، ترامپ تمایل خود برای پایان دادن سریع به جنگ اوکراین را مخفی نکرده است. اما آمریکا هنوز به اوکراین کمک‌های تسلیحاتی ارائه می‌کند. غوغایی که جمعه به‌پا شد، نشان می‌دهد که این امر ممکن است در خطر باشد.

ترامپ پس از دیدار با زلنسکی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: تشخیص من این است که رئیس‌جمهور زلنسکی در صورتی که آمریکا در مذاکرات صلح دخیل باشد، برای آن آماده نیست، چراکه او احساس می‌کند نقش ما در این مذاکرات مزیت بزرگی برای او است. چیز که می‌خواهم،‌ مزیت نیست، صلح است.

این دیدار فارغ از این که با وجود هشدارهای ترامپ درباره رها کردن اوکراین نشان‌دهنده تغییری شگرفت در جهان‌بینی آمریکا بود، باعث شد همه بدانند یک ابرقدرت زمانی که شرکای کوچکتر آن در برابر خواسته‌هایش مقاومت می‌کنند، چه رفتاری با آن خواهد داشت.

سرزنش اوکراین از سوی ترامپ که با تصرفات روسیه کوچکتر شده و از نظر نظامی به آمریکا وابسته است، همان لفاظی آتشینی میان یک ابرقدرت و مشتری آن بود که خبرنگاران و تاریخ‌نگاران در آرشیوها و منابع آن را جست‌وجو می‌کنند اما این بار، مقابل دوربین انجام شد.

اوکراین در مخمصه

میدل ایست آی نوشت: زلنسکی سعی کرد استدلال خود را برای ترامپ توضیح دهد اما کلامش قطع شد. حتی در جایی دست ترامپ به او خورد.

رئیس‌جمهور اوکراین سعی کرد توضیح دهد: من بازی در نمی‌آورم، بسیار جدی هستم.

ترامپ با عصبانیتی محسوس واکنش نشان داده و گفت: تو بازی می‌کنی. در حال قمار کردن بر سر جان میلیون‌ها انسانی. در حال قمار کردن بر سر جنگ جهانی سومی و کاری که می‌کنی بی‌احترامی به این کشور است.

ترامپ در جای دیگری از این مشاجره بر سر زلنسکی فریاد کشید که «کشور شما در مخمصه بزرگی است، شما (در این جنگ) پیروز نخواهید شد. اگر تجهیزات نظامی ما را نداشتید، این جنگ دو هفته‌ای به پایان می‌رسید.»

ترامپ به حمایت‌های نظامی آمریکا از اوکراین اشاره کرده و گفت که آمریکا ۳۵۰ میلیارد دلار کمک کرده است. اما این رقم مورد بحث است. کنگره پنج لایحه را به ارزش کلی ۱۷۵ میلیارد دلار از زمان حمله روسیه تصویب کرده است. طبق گزارش موسسه «کیل» در آلمان، از این مبلغ، حدود ۱۲۰ میلیارد دلار هزینه شده است.

این موسسه آلمانی برآورد کرده است که کمک‌های مستقیم کشورهای اروپایی به اوکراین ۱۳۸ میلیارد دلار بوده است.

آمریکا و اوکراین درباره چگونگی پایان دادن به جنگ، واقعا اختلاف دارند. به نظر می‌رسد که ترامپ با آتش‌بسی مشکل ندارد که پیشروی‌ در نبردها را در همین جا متوقف کند و حتی مطرح کرده این موضوع در مذاکرات با روسیه نیز مطرح شده است. اما به گفته او، خواسته زلنسکی بیشتر از این است.

ترامپ گفت: «شما به ما می‌گویید “آتش‌بس نمی‌خواهم”. اگر امکان این باشد که الان به آتش‎بس دست پیدا کنید، به شما می‌گویم که آن را بپذیرید تا گلوله‌ها دیگر شلیک نشوند و افرادتان دیگر کشته نشوند. من یک آتش‌بس می‌خواهم.»

زلنسکی در این باره گفت: «آیا از مردم من چیزی درباره آتش‌بس پرسیده‌اید؟»

ترامپ در پاسخ به او گفت که دولت او با دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا متفاوت است.

رئیس‌جمهور آمریکا گفت: انجام دادن کارها به این شکل، بسیار سخت خواهد بود.