روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

                 یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                          (قسمت دوم)                        چرا…

«
»

رئیس‌جمهور سوریه: واشنگتن شبه‌نظامیان کُرد را خواهد فروخت

در روز یکشنبه، ۱۷ فوریه ۲۰۱۹، آخرین روز کنفرانس امنیت مونیخ، ژنرال آمریکایی پاول لاکامرا (Paul LaCamera) که مسئولیت فرماندهی نیروهای ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده علیه داعش در عراق و سوریه را بر عهده دارد، گفت در صورتی‌که نیروهای دمکراتیک سوریه (SDF) و شبه‌نظامیان کُرد (YPG) اقدام به همکاری با بشار اسد و یا روسیه بکنند، ایالات متحده آمریکا مناسبات خود را با آنان خاتمه خواهد داد. لاکامرا (LaCamera) اشاره کرد که قانون آمریکا همکاری با روسیه و ارتش سوریه را ممنوع کرده است.

پرزیدنت بشار اسد می‌گوید واشنگتن شبه‌نظامیانِ کُردِ موردِ حمایتِ آمریکا را خواهد فروخت. ایالات متحده آمریکا از شبه‌نظامیان کُرد YPG و چتر سازمانی آنها SDF (نیروهای دمکراتیک سوریه)، تنها برای گرو‌کشی‌های سیاسی استفاده می‌کند.

رئیس‌جمهور سوریه در حین یک سخنرانی تلویزیونی در روز یکشنبه، ۱۷ فوریه ۲۰۱۹، گفت «روی سخن ما به گروه‌هایی است که روی آمریکا شرط‌بندی کرده‌اند. آمریکا از شما حمایت و حفاظت نخواهد کرد.»
او ادامه داد: «آمریکایی‌ها شما را در جیب خود می‌گذارند تا از شما مثل یک ابزار در دادوستدها استفاده کنند. آنها این کار را از چند وقت قبل شروع کرده‌اند.»

در مورد دیگری پرزیدنت بشار اسد ضمن اخطار به شورشیان طرفدار ترکیه گفت که اگر کسی یا گروهی به پشتیبانی و حمایت خارجی تکیه کند، مبدل به «برده ترکیه»‌ خواهد شد. وی اضافه کرد «هیچ‌کس جز کشورتان از شما حمایت و حفاظت نخواهد کرد» و با اشاره به ایالات متحده و ترکیه گفت که دمشق با «هر مهاجمی» به‌عنوان دشمن رفتار خواهد کرد و «هر سانتیمتر از خاک خود را آزاد خواهد ساخت».

در حالیکه رئیس‌جمهور سوریه منظورش را از اینکه چه کسانی «بر روی آمریکا شرط‌بندی کرده‌اند» روشن نساخت، اما این پیام «نیروهای دمکراتیک سوریه» (SDF) را که مورد حمایت ایالات متحده آمریکاست و از سوی شبه‌نظامیان کُرد (YPG) هدایت می‌شود، هدف قرار داده بود.

شبه‌نظامیان کُرد (YPG) تقریبا بر همه مناطق شرق رودخانه فرات مسلطند. ارتش سوریه و نیروهای دمکراتیک سوریه (SDF) در طول سال‌ها از دامن زدن به درگیری مستقیم اجتناب ورزیده‌اند؛ امّا این‌طور به‌نظر می‌رسد که مناسبات فی‌مابین اکنون و به‌علت خودداری شبه‌نظامیان کُرد (YPG) در همکاری با دولت مرکزی در دمشق، به‌طور فزاینده‌ای رو به تنش است.

پس از آنکه در اواخر سال گذشته، ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند، سرنوشت نیروهای دمکراتیک سوریه (SDF) همچنان نامعلوم باقی مانده است. نیروهای ارتش آمریکا بخش‌هایی از خاک سوریه را اشغال کرده‌اند که از طریق شرکای محلی آنان، شبه‌نظامیان کُرد (YPG)، اداره می‌شود. سئوال اینجاست که آیا آمریکا به وعده خود عمل خواهد کرد یا نه!؟ واشنگتن متعهد شده است تا از شبه‌نظامیان کُرد (YPG) حفاظت کند؛ و در عین‌حال پاسخگوی نگرانی‌های متحدین خود و در وهله اول منافع امنیتی ترکیه باشد.

آنکارا به ستون فقرات نیروهای دمکراتیک سوریه (SDF)، یعنی شبه‌نظامیان کُرد یا واحد نیروهای دفاع خلق (YPG)، به‌مثابه شاخه‌ای از حزب کارگران کردستان PKK می‌نگرد. ترکیه در سال گذشته نیز عملیاتی نظامی در شمال غربی سوریه در منطقه افرین (Afrin) علیه شبه‌نظامیان کُرد (YPG) انجام داد و مکررا تهدید کرده است که «دیگر تروریست‌هایی» که در شمال سوریه سکنی گزیده‌اند، از حملات بعدی ما در امان نخواهند بود. در حال حاضر، نیروهای ارتش و شورشیان سوری طرفدار ترکیه کنترل مناطق مرزی شمال استان حلب را در دست دارند.

سخنرانی پرزیدنت بشار اسد زمانی از تلویزیون پخش گردید که نماینده ویژه آمریکا برای سوریه، جیمز فرانکلین جفری، در کنفرانس امنیتی مونیخ آشکارا اعلام کرد که واشنگتن خواهان آن نیست تا دولت سوریه دوباره کنترل شمال شرقی کشور را در دست گیرد. جفری در ادامه افزود «اهداف ما در شمال شرق تغییری نکرده است. اهدافی که قبل از هر چیز شامل حفظ امنیت در منطقه است. این بدان معنی است که ما به‌هیچوجه خواهان برگشت رژیم [دولت سوریه] به این منطقه نمی‌باشیم. زیرا با نگاهی به سایر نقاط، می‌بینیم که رژیم [دولت سوریه] آن‌طور که ما می‌توانیم ، نمی‌تواند ثبات را به منطقه باز‌گرداند. سیاست آمریکا در رابطه با سوریه تغییر نکرده است. اول شکست داعش، دوم یک راه‌حل سیاسی برای درگیری‌ها در سوریه که از اقدامات سازمان ملل متحد است و سوم خروج تمامی نیروهای خارجی از سوریه.

هم‌چنین در روز یکشنبه، ۱۷ فوریه ۲۰۱۹، آخرین روز کنفرانس امنیت مونیخ، ژنرال آمریکایی پاول لاکامرا (Paul LaCamera) که مسئولیت فرماندهی نیروهای ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده علیه داعش در عراق و سوریه را بر عهده دارد، گفت در صورتی‌که نیروهای دمکراتیک سوریه (SDF) و شبه‌نظامیان کُرد (YPG) اقدام به همکاری با بشار اسد و یا روسیه بکنند، ایالات متحده آمریکا مناسبات خود را با آنان خاتمه خواهد داد. لاکامرا (LaCamera) اشاره کرد که قانون آمریکا همکاری با روسیه و ارتش سوریه را ممنوع کرده است. او اضافه کرد «تا زمانی که آنها با ما هستند، ما به آموزش و تجهیز آنان ادامه خواهیم داد.»

از ژنرال لاکامرا سئوال شد که آیا در صورت هم‌آهنگی این نیروها با بشار اسد، حمایت از آنان ادامه خواهد یافت؟ لاکامرا پاسخ داد: «خیر، بلافاصله این رابطه خدشه‌دار شده و از‌هم گسیخته می‌شود. زیرا آنها به‌سوی روسیه یا رژیمی [دولت سوریه] برمی‌گردند که ما با آن رابطه‌ای نداریم. در صورتی‌که چنین اتفاقی رُخ دهد، ما دیگر همکار آنها نیستیم.»

تصمیم ناگهانی دونالد ترامپ برای خروج سربازان آمریکایی از سوریه، موجب «نگرانی» متحدین ایالات متحده آمریکا با ادعای «ریسک احیای مجدد» داعش گردید. در سوی دیگر امّا این تصمیم از طرف ترکیه، سوریه، روسیه و ایران مورد استقبال واقع شد.