حامییان حق!

امین الله مفکر امینی !    2025-03-06   نترسم زدشمن تکیه برحـــق کــــــــــرده ام باتکیه…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟

پروفیسور دکتر شمس سینا بخش نخست درین جا می خوانید: -چطور میتواند یک…

افغانستان در تلاقی آشوب و رقابت؛ قرائتی تازه از فروپاشی…

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی طالبان؛ تلاطم‌های داخلی و بازتاب‌های جیوپولیتیکی منطقه‌ای…

در مورد تعاونی‌های کارگری

از آثار کلاسیک لنین برگردان: آمادور نویدی درباره تعاونی‌های کارگری تذکر سردبیر سایت مارکسیست– لنینیست امروز: این…

ریناس ژیان

استاد "ریناس ژیان" (به کُردی: ڕێناس ژیان) شاعر نامدار کُرد…

پنجشیر، زخم بر تن، آتش در دل؛ افسانه‌ای زنده در…

نویسنده: مهرالدین مشید پنجشیر، شیر زخمی اما سرفراز؛ خاری در چشم…

فلسفه امید بلوخ،- میان مارکس و مسیحا

Ernst Bloch (1885-1977 ) آرام بختیاری سوسیالیسم حتمی است !، مارکسیستی یا…

دلزار حسن

استاد "دلزار حسن" (به کُردی: دڵزار حەسەن) شاعر، نویسنده و…

مقام عشق 

رسول پویان  کلام عشـق و محبت چقدر شیرین است  نبید خسرو و…

تحول در متغیرهای ژئوپلیتیکی افغانستان: بازتعریف نقش طالبان در معادلات…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در معرض تلاطم؛ از صعود سریع تا…

برای نخستین‌بار، مصاحبه‌ی طولانی من با هوش‌مصنوعی

محمدعثمان نجيب  بخش دوم پندار من نسبت به هر پدیده‌یی منفی نی‌ست.…

 ما و گفته های شرل بنارد، همسر  آقای خلیلزاد پیرامون…

نوشته بصیر دهزاد  در یک تحلیل ، ارزیابی  و محورچه باید…

شهروندی بنیاد عملی دموکراسی

شهروندی به مفهوم منتفی امت نیست. بلکه رویکرد عملی از…

برهی که رفته ایم!

امین الله مفکرامینی      2025-22-05! بـرهی که رفته ایم ورویــم،نگردیم بــرعقــــــــب ورجان وتنــراوقربان داریم…

نشست تخصصی و کارگاهی فردوسی‌شناسی در بروجرد برگزار شد

به گزارش رها نیوز، و نقل از دکتر "محمد فصیحی"…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(فصل دوم)

مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم نوشته: آ. لوزوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم کارل…

آنجا که دیوار ها فریاد می زنند؛ روایت یک ویرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید از خشت تا خیال؛ روایت خانه ایکه طالبان…

اُلیګارشي څه شی ده؟

نور محمد غفوری د اُلیګارشي په اړه په (قاموس کبیر افغانستان) کې داسې…

دو پرسش

۱-- آیا در افغانستان قوم یا ملیتی است که اجدادشان…

چالش های درونی میان طالبان و مخالفان آنان؛ آزمونی تعیین‌کننده…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و دور زدن گروها و سیاستگران نابکار…

«
»

«دوران سلطه نظامی آمریکا به پایان رسیده است» 

نوشته یورگ کرونوئر

منتشر شده در یونگه ولت

ترتیب و فرستنده: حسین تلاش

چه در محاسبات کوانتومی و چه در تسلیحات مافوق صوت – چین از نظر فناوری در این حوزه ها از آمریکا جلوتر است.

گراهام آلیسون، دانشمند علوم سیاسی مشهور در مرکز معتبر بلفر در مدرسه هاروارد کندی در کمبریج، ماساچوست

 توسعه و تکمیل جت جنگنده «اف-۳۵» نیروی هوایی ایالات متحده – مبالغ عظیمی از بودجه نظامی پنتاگون را بلعیده است.

آیا این قطعی نیست اگر جنگی بین ایالات متحده و چین رخ دهد، ایالات متحده با توجه به برتری نیروهای پیشرفته خود نسبت به ارتش چین دست بالا را خواهد داشت؟

اگر کسی سیاست خود را بر اساس ادعا های چنین کارشناسانی استوار کند بی شک بازنده خواهد بود؛ در ماه اکتبر گذشته نیکلاس چایلان کارشناس برجسته فناوری اطلاعات در سازمان هوا فضای آمریکا از شغل حساسش استعفا کرد، اما چرا؟ 

او در گفتگویی با فاینشنال تایمز اعلام کرد که: «او دلایل کافی و خوبی برای آنکه از عصبانیت خونش به جوش بیاید دارد». اگر چه ایالات متحده هنوز هم سه برابر جمهوری خلق چین برای ارتشش هزینه می کند، اما این بودجه در جاهای نادرستی هزینه میشود و عملا حیف و میل می شود و پنتاگون را به اهدافش نمی رساند. 

برای نمونه، طراحی و تکمیل هواپیمای جنگی اف – ۳۵ هزینه ی عظیمی از بودجه نظامی ما را می بلعد، در حالی که بسیاری از فناوری های مهم تر مانند هوش مصنوعی یا دیگر عرصه های فوق پیشرفته بکلی نادیده گرفته میشوند.

قدرت دفاعی ما در برابر حملات سایبری نظامی در بسیاری از ادارات مهم دولتی هنوز در حد مهد کودک درجا میزند.

حداکثر ۱۵ تا ۲۰ سال دیگر ایالات متحده در مقایسه با چین دیگر فرصت و شانسی برای مقابله نخواهد داشت، به نظر من «همین حالا هم کار از کار گذشته است! ».

خب، این ها ادعا های بزرگ و جملات ویرانگری هستند، شاید این نتیجه گیری های یک بوروکرات شدیدا ناامید باشد که به هر دلیلی در کارش موفق نبوده و حالا این عدم موفقیتش را اینگونه به زبان آورده؟

خب اما گراهام آلیسون، دانشمند علوم سیاسی مشهور در مرکز معتبر بلفر در مدرسه هاروارد کندی٬ در کمبریج، ماساچوست، چیزهای بسیار مشابه ای را به زبان می آورد و نگاه مشترکی با بوروکرات ما دارد. 

او در دسامبر ۲۰۲۱ با توصیه ژنرال های بلند پایه بازنشسته ایالات متحده، دست به تحقیق علمی زده و تحلیلی منتشر کرد که نیروهای مسلح چین و ایالات متحده را با هم مقایسه می کرد.

 نتیجه: «تسلط نظامی آمریکا به پایان رسیده است.»؛ درست است که این کشور همچنان «یک ابرقدرت نظامی» با قابلیت ‌های برجسته، متحدان متعدد و شبکه‌ای از پایگاه‌ های نظامی در سراسر جهان است. اما چین و روسیه «رقبای نظامی جدی» هستند و اکنون «در زمینه های خاص و مهم» از ایالات متحده جلوتر هستند. او برای اثبات ادعا های خود مثال های متعددی را آورده است. مثلا، هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی – اینها زمینه هایی هستند که جمهوری خلق در آنها جلوتر است. و آنها بسیار مهم هستند زیرا محاسبات کوانتومی، برای مثال، مزایای تعیین کننده ای را در مورد رمز گذاری ارتباطات امنیت خودی و مختل کردن ارتباطات دشمن ارائه می دهد، یا همچنین می تواند در تشخیص جنگنده های «رادار گریز» کمک کند. چین همچنین در توسعه تسلیحات مافوق صوت از ایالات متحده آمریکا فراتر است.

اگر واقعا این چنین است که می گوئید – چرا به جای اخطار دادن به مسئولان داخلی ایالات متحده، این خطا ها را رسانه ای و علنی کرده اید و در نتیجه دشمن  را هم در این مورد حساس و حتی آگاه می کنید؟

این برای ما قطعی است که رهبری چین از این موضوعات وضعف ها٬ کاملا مطلع است و منتظر اطلاعات ما ننشسته وگرنه این پیشرفت ها صورت نمی گرفت؛ متاسفانه این «طبقه سیاسی و خبرگان سیاسی آمریکا هستند که از این مشکلات سر در نمی آورند».

 آلیسون می‌ گوید: «هنوز تعداد زیادی هستند که متوجه نشده‌اند دوران سلطه نظامی ایالات متحده به پایان رسیده است.»

 آلیسون بدون آنکه به نام ژنرال های پنتاگون اشاره ای کند، تأکید کرد این بسیار خطرناک است. چنین افرادی که اطلاعی از این امور ندارند در جایگاه تصمیم گیری در آمریکا حضور دارند و سربازان ما را راهی جنگ هائی کرده اند که از همان ابتدا هم معلوم بود که پیروزی در آنها در کار نخواهد بود. باید گفت جهل و نادانی شما کشنده است.

پایان