مرغ رویا  

رسول پویان  مسوزان بال پـرواز پرستـوهـای زیبا را   میفگـن در قفسهای طلایی…

تعامل که انزوا؟

نور محمد غفوري په نړیوالو اړیکو کې د هېوادونو برخلیک د…

از کابل تا دیاسپورا؛ روایتی از هفت خوان رنج های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ در گره گاۀ تروریسم و مردم این…

هویت و عوامل تعیین‌کننده آن: بررسی علمی و تحقیقاتی

نور محمد غفوری خلاصه هویت یکی از مفاهیم بنیادین علوم اجتماعی و…

نقد متافیزیک؛ شرط انقلابی بودن،شد

Metaphisik. آرام بختیاری متافیزیک؛ میان الاهیات، و هستی شناسی توهمی.   آغاز بحث متافیزیک…

جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

اتحاد 

تابکی در رنج  و دوری ها ستیم موج  نا  پید ا…

نان آوران کوچک

   ساجده میلاد در ازدحام جاده در شب ها  کودکی پرسه می‌زند هر…

یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

«
»

داووس ۲۰۲۳؛ پایان گسترش جهانی شدن

گال لوفت محقق آمریکایی با بیان اینکه نشست داووس ۲۰۲۳ دیگر نشان‌دهنده نگرانی‌های واقعی اکثریت جمعیت جهان برای حل معضلات اقتصادی و سیاسی کشورهای دنیا نبود، گفت: این نشست نمایشی از پایان گسترش جهانی شدن و به نوعی آغاز رویکرد جهانی‌زدایی بود.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از اسپوتنیک، نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد (WEF) از ۱۶ تا ۲۰ ژانویه ۲۰۲۳ (۲۶ تا ۳۰ دی) در داووس برگزار شد. گال لوفت مدیر مؤسسه تحلیل امنیت جهانی مستقر در واشنگتن در گفت‌ وگو با اسپوتنیک به طور خلاصه به بررسی و تحلیل پیام اصلی این گردهمایی پرداخته است.

لوفت گفت: همایش امسال وضعیت جدید جهان را نشان داد: متفرق، سرخورده، ترسناک و غم‌انگیز.

وی افزود: داووس به رختکن تیمی غرب تبدیل شد و مجمع جهانی اقتصاد بیش از هر زمان دیگری از سایر کشورهای دنیا جدا افتاده است.

این محقق آمریکایی با بیان اینکه داووس ۲۰۲۳ دیگر نشان‌دهنده نگرانی‌های واقعی اکثریت جمعیت جهان نبود، گفت: وسواس آن نسبت به تغییرات آب و هوایی، عدالت اجتماعی و بیداری باعث شده است که این مجمع به اسباب مضحکه و خنده بیشتر ملت‌های جهان تبدیل شده و از سوی آنها تحقیر شود.

به نوشته اسپوتنیک، مجمع جهانی اقتصاد یک سازمان بین‌المللی غیردولتی و لابی‌گر است که در ژانویه ۱۹۷۱ توسط اقتصاددان آلمانی کلاوس شواب تأسیس شد. در ابتدا این نهاد «انجمن مدیریت اروپا» نام داشت اما در سال ۱۹۸۷ نام خود را به مجمع جهانی اقتصاد تغییر داد.

این انجمن با گرد هم آوردن مدیران تجاری، رهبران فکری و سیاستمداران برجسته به دنبال تبدیل شدن به یک پلت فرم جهانی برای رهبری ایده‌های جهانی شدن و حل معضلات اقتصادی و سیاسی کشورهای دنیا بود. با این حال به عقیده برخی از مفسران حتی غربی، این انجمن به سرعت به یک باشگاه نخبه‌گرای تکنوکرات (فن‌سالار) جهانی تبدیل شد که به دنبال دیکته کردن قوانین برای بقیه جهان بود.

مدیر مؤسسه تحلیل امنیت جهانی ادامه داد: جهانی شدن بر اساس پذیرش گسترده نهادها، هنجارها و قوانین جهانی و همچنین جریان آزاد کالاها، پول و اطلاعات است. هر یک از اینها در چند سال گذشته اولا با دور شدن آمریکا و چین از یکدیگر و تقابل روز افزون آنها و ثانیا با افروخته شدن آتش جنگ در اروپا به خطر افتاده است،

این محقق آمریکایی افزود: ما در سراسر جهان به دو اردو تقسیم شده‌ایم؛ اردوی کشورهای غربی به اضافه اعضای افتخاری آن و اردوی مقابل که متشکل از سایر کشورهاست. ظهور نهادها، اتحادها، ابزارهای مالی، بلوک‌های تجاری و مجموعه‌های جدید نیز برخاسته از همین جبهه‌بندی و اردوکشی دوگانه است.

وی با تاکید براینکه هیچ بازگشتی به سیستم پس از جنگ جهانی دوم وجود ندارد، گفت: علاوه بر این ما شاهد انکار گسترده پدیده جهانی شدن از سوی برخی از نهادها و افرادی هستیم که بیشترین ارتباط را با جهانی شدن داشته‌اند.

لوفت همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر نه‌تنها شاهد رونق و گسترش «جهانی شدن» در میان کشورهای دنیا نیستیم بلکه حتی نوعی «جهانی‌زدایی» نیز در مقابل آن شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: رویکرد جهانی‌زدایی از آنجا شکل گرفت که میلیاردها نفر در سراسر جهان دست رد بر سینه ایده‌ها، اخلاقیات و ارزش‌های غربی زدند چرا که به عقیده آنها این ایده‌ها، اخلاقیات و ارزش‌ها نه‌تنها عامل ثبات و وحدت نیستند بلکه تفرقه و بی‌ثباتی را با خود به ارمغان می‌آورند.