میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

بنیامین؛ چپ مستقل،یا لیبرال ضد بورژوا

Benjamin, walter (1892- 1940) آرام بختیاری تخریب ریوانجیستی روشنگران توسط ژورنالیسم زرد. والتر…

کله چې جګړه کاروبار شي

محمد سليم سليمان جګړه د انسانانو لپاره د مرګ، بې‌ځایه کېدو،…

«
»

داووس در 2018 !

مجمع جهانی اقتصاد برای اولین بار در ژانویه سال ۱۹۷۱ و در شهر داووس سوئیس توسط کلاوس شواب به عنوان جایی برای جمع شدن رهبران اقتصادی و سرمایه‌داران اروپایی راه اندازی شد. شواب که در آن زمان در دانشگاه ژنو تدریس می‌کرد، داووس را برای جمع شدن اقتصاددانان، سیاستمداران، صاحبان سرمایه، نظریه‌پردازان انتخاب کرد.

طی دو دهه گذشته نخستین بار است که رئیس‌جمهوری ایالات متحده درگردهمایی اقتصادی داووس شرکت می‌کند. پیش ازترامپ، بیل کلینتون، واپسین رئیس‌جمهوری آمریکا بود که در سال ۲۰۰۰ به اجلاس داووس رفت . ده‌ها راس رئیس دولت و صدها رهبر موسسات و شرکت‌های اقتصادی، بانکها ، استادان دانشگاه، نهادهای مدنی وستاره‌ها و شخصیت‌های معروف در این گردهمایی چهار روزه شرکت کردند . اجلاس داووس ، از روز سه‌شنبه سوم بهمن 1396 آغاز به کار کرد. نشست اقتصاد جهانی در شهر داووس سوئیس در شرایطی برگزار میشود که مطابق آمار خودشان فقر و شکاف طبقاتی در جهان بیشتر شده است . ۸۲ درصد ثروت جهان در اختیار۱درصد ازجمعیت کره زمین است ! درسطح منطقه حکومت اسلامی درکلاف برجام گیج تر میزند، به طوری که ناگهان ازشرکت درنشست انصراف داد، و جریان سلطنت در حال جان گرفتن مجدد توسط غرب در زمین سیاست ایران است !


وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح حکومت اسلامی ایران، چند روز پیش با تاکید بر “پیگیری واگذاری بنگاه‌های اقتصادی در ارتش و سپاه” گفت که مسئولیت این کار از طرف آیت الله خامنه ای به ستاد کل نیروهای مسلح واگذار شده تا این نیروها از “کارهای اقتصادی غیرمرتبط” خارج شوند.مدتی بعد فرمانده سپاه این خبر یا دستور را تکذیب کرد ! مثل کودکی که جهت از شیر گرفته شدنش هی مقاومت میکند و دوست ندارد بزرگ شود….


اقتصاد دولتی کهنه و پوسیده شوروی سابق حتی قبل از آنکه اقتصاد بازار آزاد غالب و شروع به فعالیت کند عملا دچار فروپاشی شده بود گورباچف فقط این نمایش اجتناب ناپذیر را اجرا کرد . همه تصمیمات ابتدا در حزب کمونیست شوروی گرفته میشد . قیمت نفت از آغاز دهه هشتاد به دو سوم کاهش یافته و بدین ترتیب اتحاد جماهیر شوروی از مهم‌ترین منبع درآمد خود محروم شده بود. درهمان روز‌ها روزنامه پراودا، ارگان حزب کمونیست شوروی نوشت: «محموله گوشت به اودسا رسیده اما در کراسنویارسک نان پیدا نمی‌شود.»

گورباچف همزمان با اعلام کناره‌گیری خود بیانیه‌ای را خواند که در حزب کمونیست شوروی تصویب شده بود . در واقع به نوعی توجیه‌کننده همه این تصمیم‌ها به شمار می‌آمد : «ما از هر چیزی به وفور داریم و علاوه بر نفت و گاز، عقل و استعداد نیز به ما ارزانی داشته شده. اما با وجود همه این نعمت‌ها سطح زندگی ما بسیار پایین‌تر و بد‌تر از کشورهای توسعه‌یافته است و عقب‌ماندگی‌های ما همچنان ادامه دارد. دلیل این امر نیز چیزی نیست جز آنکه جامعه در یک سیستم فرماندهی بوروکراتیک گرفتار شده است. چنین سیستمی محکوم به خدمت به یک ایدئولوژی و بر دوش کشیدن باری سنگین و وحشتناک به نام رقابت تسلیحاتی است. من به خوبی درک می‌کنم که انجام اصلاحات دشوار و چه بسا خطرناک است. حتی اگر تا به امروز موفق به محقق کردن آن نشده باشیم یعنی اینکه هنوز یاد نگرفته‌ایم که چگونه با آزادی کنار بیاییم.»


«دینا روراباکر»، نماینده ایالت کالیفرنیا در مجلس نمایندگان آمریکا که پیشتر خطابه‌نویس «رونالد ریگان»، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا بوده با اشاره به اعتراضات اخیر در ایران، از دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا خواست سیاستی که «ریگان» برای حمایت از مخالفان شوروی سابق به کار بست را درباره ایران در دستور کار قرار دهد. روزنامه «ییسرائل هَیوُم» چاپ تل آویو، نوشت: «در فضای برف آلود و سرد شهر داووس، رهبران ایالات متحده و اسرائیل، واقعایت جدید و نظم نوینی را به جهانیان عرضه کردند. البته فلسطینی ها از صحنه خارج نمی شوند و حکومتاسلامی ایران نیز درک می کند که دوران چانه زنی در مورد توافق اتمی سپری شده و اکنون با سیاست قاطعانه ایالات متحده روبرو هستند».

درک خمینی ازموضوع اقتصاد با شاخص خریت در 1357 ، عجیب نبود فقط کمی دیرهنگام بود.

اسماعیل هوشیار
27.01.2018